[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: EverSad
Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad

Tebuie si melcii, sa nu aiba cosanguinizare. (trebu' si melci de la mine...)

Arunca baietu, o perversa mana de melci: fara sa stie nimeni...

Daca la buretii aia cu plastic exterior, se vede: la melci, nu stie nimeni'... (ca: a cescut ceva in bazin)

Sa fie: o mie, ori doua? (daia mici. si 100-200 daia' mari)

Sunt angrosist.
Merg pe 3000... ca este grele cu transportul si oameni care sa il bage/scoata din duba'....

Ma coafeaza' dimensiunea si volumul... (sa nu scriu de filtre...)

Basca: standul, lemnele alea din el.... (mai ramane de chemat Valeriu Liubici sa ia pestii si plantele)

Am facut prima oferta. (nu vreau pestii si buruienile)
Ma zgaiam' la petele alea de "rugina". (sunt interesante, avand in considerare varsta lor)

Scalarii din pozele clasice: nu sunt ruginiti. (poate si din cauza ca sunt F 302, aia din pozele dupe' net.)
Fadds wrote:Cand ajung pestii vor avea intre 1 si 2 cm lungime, nu vor muta in mod semnificativ nisipul o perioada buna de timp - cateva luni.

Cateva luni... dar tot umbla' pe suprafata nisipului. (in cele cateva' luni)

Oricum: dupe' 6 luni, se ajunge la ceea ce nu am reusit sa exprim coerent, in text. (mai sus)

Oricum: pompa de miscat cacut/nisip, la un bazin de ~1 metru' cu ciclide... nu prea are rost.
Ce culori/textura... (au carasii astia)
Cacutul este corespunzator pentru 8 ancistrusi. (restul de ~70% este intre pietre)

Nu ar trebui sa va complicati atat cu, curentii si miscarea apei.

Cand ajung pestii, o sa vanture aia fundul bazinului, vor muta nisipul si automat nu vor mai fi zone cu cacut adunat in acelasi loc.

La gainile' mele, (bazinul fiind aproape ca si al dvs.) am fro' 40 de ancistrusi si se aduna doar sub prefiltru cacut.

Va trebui sa considerati ca nisipul nu va mai fi plan (fiind continuu mutat) si orice aranjament cu pompa si directionare, functioneaza una-doua zile.

Revenind la bazinul cu gaini: am spraybar la iesire, miscarea apei este facuta doar de el.

La fiecare 10 sec. se schimba debitul de la 900L la 400L. (un fel de valuri mai de buget.)
Samy wrote:
EverSad wrote:Maine: este Sambata... (se recomanda: rabdare si post negru')

Nu ati' mai vazut ciclide? (ce asa mare curiozitate? )

Iam dat un impuls
Stiu ca e maine

Stiai' o mandravela... ai facut confuzie: ca azi, este Sambata. (presupun)

Daca nu: scuze de offtopic.

Si daca maine, apare poza cu 60 de ciclide' in bazin, Ce? (abia dupa ce baga pestisorii, apar problemele...)

Maine: este Sambata... (se recomanda: rabdare si post negru')

Nu ati' mai vazut ciclide? (ce asa mare curiozitate? )
Stimati colegi de pasiune: (care o fi aia... ca sunt cateva comune.)

Este recomndabil sa existe doar postari cu: evolutie, modificari, adaugiri' de fauna/flora, in topic.

Fiind: "Sambata, mare/de praznic/cruce' rosie" in 15 Octombrie, asteapta 'astia de pe forum sa vaza' si pesti in renumitul bazin.

Sa respecta-m macar sarbatorile... (ce, mm?)
Am bagat 4 pui de gaini "dastea" in bazinul cu corcituri ca sa creasca oleaca.

Acum sunt numai buni de hrana pentru Oscari.

Am si eu cateva sute/miia de bucati. (in Constanta, vreutorii de donatie, asteapta/insista sa urc' 5-6 etaje sa le donez melcii la usa)
Alga' este ca si moartea: inevitabila...
Foarte bine ca ai avut parte de sfaturi competente.

Filtrul intern, este bine sa ramana acolo cam 20 de zile, pana se colonizeaza cu bacterii si filtrul extern.

Succes in continuare.
EverSad wrote:
dan.pavelescu wrote:Mersi

Ocellatusii muscau zdravan, erau posedati

Si ai mei' considera mana bagata in galeata: ceva de halit.

Ar fi halit si pisicile daca nu ar fi fost capac peste galeata.

Ce poate avea' : blana si doua picioare in bazin? (o jumatate de matza' neconsumata, inca...)

Ledit: va rog: sa sterge-ti postarea.
dan.pavelescu wrote:Mersi

Ocellatusii muscau zdravan, erau posedati

Si ai mei' considera mana bagata in galeata: ceva de halit.

Ar fi halit si pisicile daca nu ar fi fost capac peste galeata.

Nu se da la dejt' astea. (ca are gura mica)

Daca intra mana cetateanului in bazin, fug ca proastele...
alinutz80 wrote: Nu stiam ca siporax face si filtrare mecanica, de fapt nu cred ca face decat biologica.

https://www.nevertebrate.ro/inele-sticla-sinterizata-2255
https://www.nevertebrate.ro/material-filtrant-mecanic-eheim-mech-1l-18534

A se vedea descrierea la Eheim. (am avut o galeata de 'dastea' cand am avut sump)
Materialul de la Sera, face o treaba mai buna decat buretele ca si filtrare mecanica.

Nu este cazul sa va ingrijorati de: citat "Nu vad ce ar putea retine particulele mai mari daca buretele nu exista"

Se descompun in primul sertar cu Sera, mult mai rapid, comparativ cu un burete montat acolo.

Substratul Pro: cat de mult puteti baga, cu atat mai bine. (va ramane ceva rest)

O seara buna va doresc in continuare.

LEdit: nici' eu nu am Astra.
zvarr wrote:Iti las eu niste coordonate pe google maps in camp unde sa-l ingropi, dupa care sa te duci acolo sa dezgropi peste o luna sa vezi ca gasesti 8. Iti promit io....

Chiar astepta-m un raspuns. Multumesc! (acum: o sa ingrop doar un lingou de un kil. Peste o luna, nu mai deranjez groapa... raman cele 4 kile si se reia ciclul. Vin de Craciun si imi iau cele 8 kile care mi se cuvin' ) Multumesc inca o data pentru coordonatele trimise prompt.

Nu stiu de ce banuiesc: o sa cerem la colegi, versiunea printata a forumului, dupe' ce se intoarce jupanu'...

Prea multa divagare si combinatii in topicul domnului. (oricum: daac o sa am 8kile de aur, de craciun, imi permit sa printez continutul forumului si sa il distribui gratuit la alti oropsiti de "banned" ) Practic: se face un ziar ori revista a forumului.
zvarr wrote:
dan.pavelescu wrote:Raportul saptamanal.

L-am convocat azi pe colegul Zvarr sa-mi aduca cei doi ancistrusi pe care l-am rugat sa ii gazduiasca si a venit cu 8. Nu stiu cum a facut

Pentru alte sfaturi de investitii acvaristice si cai de multiplicare a vietatilor ma puteti contacta in privat ))

Se poate face "asta" si cu lingouri de aur? (bag in depozit 2 si scot 8?)

Am unu' de un Kg. (pentru prima manevra)...

Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Go to: