| Message |
|
|
|
SI in sump in ce cresc? Ai ceva nisip/pietre acolo?
|
 |
|
|
Coana mare, eu n-am vrut sa cobesc, nu ma certa (daca planuiesti sa ma bati, foloseste cartea de telefoane, ca nu lasa urme).
Plm, eu stiu? Cei care ma cunosc stiu ca sufar de paranoia si fac totul trainic de la bun inceput, just in case, vorba francezului..
Eu as face repede un stand nou, din teava rectangulara, imbracat in pal si apoi as muta acvariul de pe unul pe celalalt (lipeste mocheta in partea de jos a standului, ca sa-l poti impinge pe parchet) - bineinteles ca o sa ai nevoie si de o tona de recipiente pentru apa.
Apropo, abia acum am ajuns acasa si sunt frant, parca nu prea-mi arde sa ies pana la Margineni
|
 |
|
|
Nu cred ca mai am unde sa le pun, poate dupa ce ajung la nenea Dragos sa iau piatra vie, care se tot cureaza de vreo 4-5 luni 
|
 |
|
|
Merge boss, cu unealta potrivita!

|
 |
|
|
|
Or fi, dar mi-au decimat frumusete de xenia, tu-i in noroc de penati si inaripati
|
 |
|
|
Ma mai ingrijoreaza o chestie, s-au inmultit peste masura (nu stiu cum se numesc) viermii tubulari.
In imagine se observa o piatra, care in trecut era plina cu xenia pulsing. Acum, jumatate este ocupata de viermalai (nu s-au deschis inca, era pe moonlight cand am facut poza). La fel si din nisip a rasarit un boschete de viermi.
E motiv real de ingrijorare? Daca da, cum le pot stopa raspandirea?

|
 |
|
|
|
Merci doctore. E deranjanta dpdv vizual, de aia intrebam..
|
 |
|
|
Am si eu un pic, in spate langa LEMNE
|
 |
|
|
Misto steluta, vreau si eu 
|
 |
|
|
Bai, praduitorilor! Mi-am dat seama da doo lucruri:
1 - nu mi-ati raspuns la intrebarea de mai sus:
dan.pavelescu wrote:
Din pacate, am observat ca pe piatra e un fel de blanita urata, ca un fel de praf depus grosier. Sa fie din cauza curentilor insuficienti? Am mutat pozitia pompei de valuri si i-am dublat puterea, ce mai pot face?
Inca am pete maronii pe geam (alge, cyano?) si locuri in care s-au format iar palcuri de verdeata. O sa fie de ajutor in combaterea lor noua combinatie skimmer/rowaphos/biopeleti?
2 - observ ca ma pricep cat de cat sa dau sfaturi la chestiile care tin de apa dulce. ce naiba caut io in topicul asta?
|
 |
|
|
O sa vezi, ca e mare lucru un controller
Daca pe viitor ai ganduri mari, evita controllerele JBL si #China. Orienteaza-te catre Dennerle/Dupla 
|
 |
|
|
Care esti slobod la gura? Babo!
|
 |
|
|
Zsido wrote:Faine bancurile,dar sa stiti ca deseara se lipeste sumpul.......jur!
Eu am 65 de kg, 1,80m, n-am chelie, nu beau si nu fumez
|
 |
|
|
E ok cu o bula pe secunda. Macar un test de PH ai la indemana?
P.S. o instalatie CO2, ca sa fie intr-adevar profi, necesita un ph controller 
|
 |
|
|
|
Tu-le muma-n cur de curieri!
Mi-a trimis si Florian niste corali, care trebuiau sa ajunga de ieri. Ieri - cucu, azi am stat 40 de minute la telefon incepand cu ora 9 dimineata, incercand sa iau legatura cu fane curierul.
Am renuntat si am mai bagat o fisa mai tarziu - un mare succes, dupa doar cinspe' minute. Am reusit sa obtin numarul curierului la care era pachetul, i-am explicat ca toata lumea pleaca din locatie la ora 15 si a inteles: "gata boss, in 5 minute viu"
Nu stiu ce s-a ales de corali ca am jucat in deplasare azi, l-am rugat pe colegul meu sa-i aclimatizeze si sa-i puna apoi in sump. Vad io maine..
Scuze de offtopic, colegule.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Arata frumos, dar.. In "golf" o sa se stranga foarte mult detritus si vei avea de furca cu el, sunt prea multe pietre care stau direct pe nisip. Nu stiu cum sa-ti explic, (la fel am gresit si eu) aranjamentul e super ok, dar pentru bazine cu apa dulce.
Incearca sa faci un aranjament in asa fel incat baza sa fie mica, iar sus mare, gen ciuperca.
Zic si eu, nu te supara..
|
 |
|
|
Doi ardeleni pe marginea unei strazi. Unul zice:
– Vrei sa-ti arat ca eu pot trece strada asta in 10 minute.
– Dar ce, ma, esti Speedy Gonzales?
|
 |
|
|
vara n-a venit, dar mai e putin si se face luna de la sambata aia legendara
|
 |
|
|
|
Bai, maine si poimaine joc in deplasare, nu pup biroul. Deci de luni incolo.. Sau, daca te duci singurel pana la Corbeanca, las vorba la colegul mititel.
|
 |
|
|