| Message |
|
|
|
Multam mult ptr sfaturi. Am facut intocmai, am luat substrat JBL Aquabasis si ca plante Echinodorus si Cryptocorine. A, si un mic Anubias pe care l-am legat de o buturuga.
Acum acvariul e la ciclat, am inceput cu 8 cory (micuti), e oare prea mult?
As mai avea o intrebare ptr cei cu vechime: dupa ce se cicleaza (1 luna, poate mai mult) cati discusi (5-7cm) pot baga in el dintr-o data? Adica, eu vreau sa am vreo 6-7 in total dar banuiesc ca trebuie sa-i cumpar pe rand, la un interval de cateva saptamani. Zic bine?
|
 |
|
|
|
Salut,
deranjez si eu cu cateva intrebari.
Vreau sa-mi fac un acvariu ptr. Discus si detin un bazin de 300l Juwel.
Problema e ca nu vreau sa fie steril, arata ca... si as dori sa cresc si ceva plante in el (focusul o sa fie pe Discus). Am gasit pe Internet cam ce plante suporta temperatura ridicata necesara Discusului. Deasemenea, stiind ca lumina nu e suficienta (desi sunt tuburi T5) o sa-mi cumpar 2 reflectoare.
Nu am bani ptr. CO2, asta tre sa specific din start. Posibil sa imi permit niste cabluri de substrat insa fara controller - daca e degeaba va rog sa-mi spuneti si atunci renunt la ele.
Este oare posibil sa realizez ceea ce-mi doresc, adica sa am si plante (care sa traiasca) si Discusi? Deasemenea, ce substrat ar trebui sa folosesc fiindca am innebunit cand am vazut cate zeci de solutii exista! JBL, Dupla, AquaMedic, Sera, Tetra, etc. As vrea ceva care sa nu-mi prolifereze algele, tinand cont ca acvariul e nou (deci trebuie ciclat) si nici nu am bani multi sa cumpar foarte multe plante dintr-o data - vreo 10 plantute ptr. inceput (stiu ca se vand mici, cam la 5-6cm). Ca pietris o sa folosesc unul cu granulatie 2-3mm, e OK?
Multumesc ptr. sfaturi.
|
 |
|
|
|
Hagen Tronic de 300W + protectie plastic, pret 50 RON.
|
 |
|
|
|
Vandut.
Se poate inhide.
Multumesc.
|
 |
|
|
vand ozonizator Resun, pret 100 RON.
Puteti vedea caracteristicile pe urmatorul link
|
 |
|
|
|
Are 400g cu tot cu aparatori. Nu am idee cat ar costa sa-l trimit prin posta. Dau maine un telefon si ma interesez.
|
 |
|
|
|
Vand incalzitor Hagen Tronic (electronic) de 300W. Pret: 40 RON. Valabil ptr. Bucuresti.
|
 |
|
|
|
Ozonizator Resun, pret = 100 RON. Valabil ptr. Bucuresti sau Ploiesti.
|
 |
|
|
|
Vand incalzitor Hagen Tronic 300W, folosit aprox. 1 an. Pret 50 RON. Valabil ptr. Ploiesti sau Bucuresti.
|
 |
|
|
|
S-au dat si bazinul si masa.
Au mai ramas:
- 2 incalzitoare Hagen Tronic 300W la 500.000 lei bucata
- ozonizator Resun - 1.000.000 lei
- pompa Aquael Fontanova 1500 l/h la 500.000 lei.
Oricare dintre ele le pot aduce si in Bucuresti, langa Sala Palatului.
|
 |
|
|
|
Pestii au plecat.
Au mai ramas ceva plantute (anubias, valisneria) pe care le dau gratis. Le pot aduce si in Bucuresti, cu conditia sa veniti la mine la munca sa le luati. Cine vrea sa dea PM.
Acum pot dezasambla acvariul, deci:
- bazinul + capac (cu 3 neoane) = 2,5 mil.
- masa = 1,5 mil.
- 2x incalzitoare Tronic de 300W = 500.000 ROL fiecare (ptr. unul am si aparatori)
- pompa Fontanova de 1500 l/h = 500.000 ROL
- ozonizator Resun = 1 mil.
Daca ia cineva bazinul + masa ofer gratis celelalte accesorii: 1 pompa de aer Elite, 2 plase, 1 buturuga, 1 PowerHead (Hagen parca), mancare uscata, teste de apa, etc.
P.S.
Obiectele de mici dimensiuni le pot aduce in Bucuresti, undeva in zona Salii Palatului
|
 |
|
|
|
Ti-am dat PM.
|
 |
|
|
|
Raspunsul este nu.
|
 |
|
|
9 milioane restul (in plus fata de ce am scris mai am o pompa Aquael Fontanova de 1500 l/h cu care pompez apa din butoi in acvariu). Da ce fac cu pestii daca vii maine 
|
 |
|
|
|
Dupa ce dau pestii o sa dezasamblez acvariul. Daca ia Catallin bazinul o sa-ti dau tie masa, insa sterilizatorul il dau cu tot cu Fluval fiindca e integrat pe furtunul de retur.
|
 |
|
|
|
Bazinul fara masa nu-l dau separat. Pe urma raman cu mobila de decor. Oricum, mai intai tre sa plece pestii dupa care vorbim.
|
 |
|
|
|
Mai lasam la pret: pestii 3 mil, restul 10 mil. Anyone?
|
 |
|
|
|
Deoarece trebuie sa inchid sandramaua o sa dau pestii si plantele separat de restul, daca e cineva interesat. Deci 5 Discus + ceva plantute + mancare la 3,5 mil.
|
 |
|
|
Am reusit sa fac cateva poze, din pacate acvariul fiind pe hol nu-l pot "prinde" din fata.
Deci: http://www.villagephotos.com/pubbrowse.asp?folder_id=1552910
|
 |
|
|
|
Se vand urmatoarele (NU separat):
- acvariu 120x40x57 (partea din spate de 55 - sa lase loc ptr. furtune) din sticla de 10mm cu capac de sticla (pe care sunt lipite 3 neoane de 30W si 90cm - Osram Flora)
- masa ptr. acvariu (din PAL negru) cu un design identic cu cea de la RIO 240
- 5 discus (nu ma pricep la strain-uri - oricum sunt diferiti unul de celalalt) cu dimenisuni intre 10 si 14 cm
- canistra Fluval 304
- sterilizator UV TetraTEC de 5W
- ozonizator Resun
- 2 incalzitoare Hagen Tronic de 300W
- alte accesorii - PowerHead, pompa de aer, 2 plase, 3 termometre, un neon SunGLO, teste PH, NO3, GH de la Tetra, hrana uscata Tetra Prima, Daphnia etc.
Am si cateva plantute - nu multe (Anubias, Valisneria si inca ceva).
Pret 15 mil ROL.
P.S. sunt din Ploiesti si nu va pot ajuta cu transportul.
Nu am aparat digital, daca reusesc sa imprumut unul o sa pun si poze.
Tel: 0745.103.960, Alex.
|
 |
|
|