[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Am refacut testele pt NO2 si NH4, m-am gandit poate s-a intamplat ceva si e vreo crestere subita care-i deranjeaza, insa valorile sunt mai mult decat ok...
Sunt de culoare mai inchisa, probabil alge.
Acvariul este ciclat, sunt in a 5-a saptamana cu el, valorile no2 si nh4 sunt normale. Ce-i drept, furtunele sunt luminate de la lampa si fiind verzui, trece lumina prin ele...

Nu m-am gandit ca debitul a scazut de la mazga, doar ca e suparatoare la ochi. In principiu, tot cu gandul la bureti m-am dus.
Am deja un filtru intern resun sp1200, dar are un burete subtire ce tapeteaza interiorul cutiei filtrului si nu cred ca face fata prea bine filtrarii mecanice. Week end ul trecut am adaugat printre bilele de plastic care le are in cutie (filtrul vine asa: exterior cutia de plastic, imediat buretele subtire care tapeteaza si inauntru bile) o bucata de burete de vase ca sa mai retina mai bine.

Cred ca am sa iau un pre-filtru...
Salutare.
Am observat o ciudatenie mai inainte in acvariu, in randul crevetilor amano.
Mai exact, s-au adunat toti (6) in coltul din stanga sus al acvariului, la suprafata, agatati pe sonda ph.
Crevetii ii am de acum 4 zile (Duminica) si pana acum au stat pe buturuga din acvariu, plimbandu-se pe pietris, printre plante si vazandu-si de treaba lor insa acum 5 minute cand m-am uitat putin prin avariu, surpriza...

M-am gandit ca poate e prea mult co2 introdus in acvariu, insa pestii nu par sa aiba probleme...inoata in masa apei si nu par apatici, ba chiar cand ma simt pe-aproape incepe batalia la locul de mancare...

Ceilalti creveti, RCS, stau la fundul acvariului...

Un lucru in comun la ambele specii e ca nu mai stau pe buturuga. La amiaza totul era normal, insa in seara asta n-am mai vazut niciun crevete pe buturuga.

Singura modificare de astazi, facuta dupa-amiaza a fost sa scad temperatura apei (de la 29 la 27), caci inchei tratamentul pentru gris-ul ce l-am observat saptamana trecuta si cred eu ca a trecut.

Detalii despre acvariu puteti vedea in link-ul de la semnatura mea.

Va multumesc.
E un subiect care ma intereseaza si pe mine. Mai pe viitor, dar e bine de stiut din timp.
Teoretic metoda cu perfuzorul mi se pare viabila si parca am mai citit pe undeva de ea, caci s-ar putea calcula volumul introdus in functie de nr de picaturi si volumul acestora. Cu un perfuzor ai putea regla numarul de picaturi si evita inundatia la vecini...cel putin teoretic...
Porcu wrote:
stefanp wrote:Ca daca nu bubuie la umplut, nu cred ca are cum sa mai bubuie pe urma.

Nu ma pot abtine sa nu-i alimentez putin paranoia (pe care e idoobitabil c-o ai ). Daca e sa bubuie, nu va bubui la umplut si nici imediat dupa. Dupa ce o umple e rece, atit de rece incit condensu' ingheata pe butelie. Asta inseamna ca presiunea e mica. Pe masura ce se incalzeste si ajunge la temperatura camerei creste presiunea si daca e sa bubuie o va face chiar dupa ce ajungi acasa .

Nu-ti fa probleme, nu bubuie daca nu baga in ea mai mult decit e capacitatea ei ....... si daca totusi baga prea mult are supapa de siguranta care va ceda. N-ai frica ca nu bubuie daca nu faci improvizatii cu butelia. Scuze pentru poluarea topicului.

Am trait in minciuna pana acum
Mersi pt plusul de paranoia
Multumesc Dragos si pushkatu pentru aprecieri, dar pozele sunt relativ rudimentare. un sony digital, ce i drept vreo 12 mb pixeli. in toata combinatia asta fotograful e cel mai prost

Crevetii ii urmaresc si mai vedem ce si cum. Oricum, sa mai creasca plantele.

Cand ajung acasa si se intuneca, am sa fac si poza de ansamblu, insa nu sunt mari modificari.
Cum spuneam mai sus, detin un 2224, cu materialele lui filtrante, pus in functiune de aproape trei saptamani, cu tot cu buretele si perlonul lui, deci face si filtrarea mecanica. Am observat ca pe interiorul furtunelor s a depus ca un fel de mazga si debitul a scazut binisor. Am inteles ca e un risc ce apare la filtrarea mecanica, dar mi se pare cam devreme totusi. Am vazut de cumparat un prefiltru...daca il pun, retine toata mizeria? astfel incat mai tin degeaba buretele si perlonul? sau le las si pe ele?
Din cate stiu eu, chistul este forma de prezervare a unui parazit. Un stadiu pe care de obicei parazitul il are atunci cand conditiile de mediu nu sunt cele mai bune sau pur si simplu un stadiu in evolutia lui.
Cam asta imi aduc eu aminte de la facultate.

Daca e bine folosit aici, nu stiu, dar am vazut ca cei mai informati decat mine il folosesc.
Te va incurca banuiesc si cu aparatura din acvariu...
Cred ca filtrul intern nu e o optiune la latimea asta.
Buun. Revin dupa cateva zile. Cred ca am scapat de boala.
Nu mai vad bobite pe pesti, nu mai vad frecaturi prin acvariu...De lunea trecuta, adica de 10 zile (inclusiv asta), temperatura sta la 29, cateodata 30 de grade.
Maine am sa incep sa o cobor, cred ca o saptamana si jumatate e de ajuns...sper sa fie asa.

Va multumesc tuturor pentru sfaturile date!
Poate va stresez in fiecare zi cu posturi aici dar va mai povestesc cate ceva
N-am mai gasit creveti morti astazi, ba chiar au iesit mai mult la numaratoare decat ieri, vreo 9 am reusit sa numar. Mai sunt si ascunsi, e ok. S-au colorat tare frumos si mi-s foarte dragi
Incep sa-si lase amprenta asupra algelor, mai ales ce era prin moss, au inceput sa faca curatenie, ceea ce-i bine.
Incepe sa-mi surada din ce in ce mai mult ideea unui nano cu creveti , dar nu mai am fonduri acum si de asta...Cred ca voi mai achizitiona in acvariul asta cativa creveti, dar sa mai creasca intai plantele, sa se indeseasca moss-ul si sa ajunga de la "Antoniot" niste moss romanesc, cred ca l-ati vazut in topicul lui de la aquascaping...e pur si simplu grozav.

Am observat ca plantele prezinta gauri in frunze...la vallisneria si cryptocoryne, la cea din urma am si scos 2 frunze galbene si topite astazi...Citisem pe undeva ca gaurile inseamna o carenta de nu mai tin minte ce...oare ar fi cazul de ceva fertilizare macro?

Daca aveti niste link-uri sa ma documentez, va sunt recunoscator. Eventual ceva sugestii din ce ati folosit ar fi perfect.

Si va mai atasez cateva poze

https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/Creveti30102011#5670501970510400450
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/Creveti30102011#5670501980755276818
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/Creveti30102011#5670501994875319474
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/Creveti30102011#5670502002714953330
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/Creveti30102011#5670502016683817842
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/Creveti30102011#5670502049115037042

https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/AcvariuMisc#5670504505760854626
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/AcvariuMisc#5670504490743508514
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/AcvariuMisc#5670504482462223634
In ultima poza se vede un fir de vallisneria care intr-adevar e invaziva si a ajuns pana in fata acvariului, dar am sa tai ce-i in plus mai tarziu. Deocamdata mai las sa-si faca mendrele. Din ce-am citit, e bine la inceput pana se stabilizeaza treburile.
Poate se refera la o alga...o poza intr-adevar trebuie ca sa te poate ajuta colegii.
Iar pestisorii poate nu se inmultesc acum caci acvariul nu s-a ciclat complet...citeste articolele din stanga de la "Link-uri utile".
@Andrei: pai nu la bubuit ma refeream, ci la scapat de gaze. Ca daca nu bubuie la umplut, nu cred ca are cum sa mai bubuie pe urma. Nefiind nici inflamabil...

@Porcu': Spre rusinea mea, da Ce sa-i faci, toti avem probleme
Da' faza a fost ca ajung eu acasa si ma aplec sa ma descalt si ametesc oleaca si nu-mi trece dupa ce ma ridic....paranoia fiind, primul gand a fost la butelie, asa ca sarci pe gugles si prietenu' mi-a zis ca se poate testa asa...si tinand cont ca nu-s singur in casa, mai e si prietena si in ziua respectiva mai era si mama, am zis sa fiu eu sigur
cirotariu wrote:Colegu stefan, m-ai linistit bustean. Sa vezi ce bine o sa dorm la noapte

Stai linistit . Am citit ca gazu' asta e mai greu si in caz de doamne fereste, se lasa jos si banuiesc ca nu dormi pe podea
Si cum patul tot are vreo juma' de metru pana jos, ma gandesc ca trebe' sa fie o cantitatea apreciabila de gaz ca sa ajunga la nas...tinand cont ca usile nu se inchid ermetic si se imprastie in toate camerele, nu se aduna doar intr-una.
Acu' nu ma pricep cu matematica sa pot calcula ce si cum...
Hai sa fie cu succes.
Eu dupa ce am pus co2-u' in casa, tinand cont ca am o butelie de 10 kile, n-am dormit linistit cateva nopti
Si acu' din cand in cand mai tresare inimioara...spre exemplu, acum vreo 2-3 nopti ma jucam cu bricheta pe podea sa vad daca se stinge flacara...deh, asa-i cand iti lipsesc niste pasarele
Da' totusi, parca-i mai bine sa fii precaut, decat sa te trezesti intr-o dimineata ca nu te mai trezesti
RCS ul, l-am scos si am scos si cealalta...chestie sa-i zic...dupa cum am zis nu stiu ce era...pe viitor am sa las daca nu sunt sigur ca-i crevete mort.
Mersi de sfat.
Am gasit astazi o jumatate de RCS...adica cealalta jumatate fiind mancata. Nu cred ca era exoschelet caci se vedea si ochii si era consistenta...nah, asta este...in continuare mai vad rcs prin acvariu, nu la fel de multi ca ieri, dar paote nu mi-i mananca pe toti...vedem cu timpul.
Si am scos mai inainte si o bucata de amano, dar nu stiu daca e exoschelet naparlit sau e o bucata de crevete mort...era cam consistenta totusi. Insa parca dimensinile lor ma face sa cred ca-s greu de mancat...mai ales ca se plimba cativa prin acvariu nestingheriti si nu atenteaza nimeni la ei...
Si eu tin molly si corydoras in acvariu si n-au absolut nicio treaba...
Ca o sugestie, poate ajuta: incearca sa pui mai multe plante in acvariu sa aiba unde se ascunde, eventual niste cioate ceva (asta daca n-ai deja plante si cioate)...
pikexpert wrote:am mai multe poze cu pesti decat cu prietena. de fapt imi reproseaza asta in fiecare zi

Bine ai venit!

Sa stii ca nu-i deloc off-topic, e bine de stiut ca ma poate scapa de niste neplaceri. Cred ca am sa folosesc sarmna. Iau o cativa metri si am rezolvat problema.
Problema e ca la mine nu-i chiar tot furtunul in spate. N-am masuta facuta special pt acvariul si e un corp de mobila jos, despartit si nu incape filtrul sub acvariu. Asa ca e langa acvariu si o bucata din furtune se vede.
Ma rog, n-ar fi asta problema cea mai grava, ca nu se vede decat daca te uiti de-aproape, furtunele fiind verzi. Dar asa imi sta mie pe creier
Oricum, mai este timp pana le-oi curata.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: