[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
primul acvariu dimensiuni  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
vladd
Junior member

IP:

Salutare!

Vreau sa imi comand un acvariu de dimensiunile (cm) 75 (latime) X 60 (inaltime) X 25 (adancime) .

Imi dau seama ca sunt cam ciudate dimensiunile dar mi se potriveste foarte bine intr-un loc in casa.

Exista vreo contraindicatie la aceasta idee?

Multumesc anticipat
Marus
Junior member

IP:

Salut,
Eu unul nu prea am inteles exact dimensiunile astea. Stiu ca un acvariu are lungime (L), latime (l) si inaltime (i). Banuiesc ca la tine ar veni in aceasta ordine 75x25x60.
Daca inaltimea acvariului este de 60cm atunci trebuie sa folosesti un geam mai gros, cred ca de 8mm cel putin. In ceea ce priveste latimea acvariului de 25 cm este putin cam mica...insa depinde si ce pesti, plante si echipamente bagi in acvariu.
Numai bine.
vladd
Junior member

IP:

Multumesc de raspuns, pai ma gandesc daca nu cumva latimea de 25 impiedica cumva intretinerea, sau cresterea anumitor plante..sau...nu stiu.

As putea sa il fac si mai lat , este pana la urma o problema de estetica.

Care crezi ca sunt pierderile in a avea aceste dimensiuni?
tarca.paul
Member
[Avatar]

IP:

Salut! Un dezavantaj mare il vei avea daca alegi calea unui bazin plantat, plantarea ca sa fie placuta ochiului se face pe 3 planuri, fata/mijloc/spate...asta ii da acvariului adancimea....iti poti da seama unde vreau sa ajung...latimea minima a unui acvariu plantat, ca sa si iasa ceva...parerea mea ca tre sa fie undeva 40cm...depinde mult de ceea ce vrei sa faci cu el...olandez, dutch, nature aquarium...iwagumi...depinde...dar mna...oricare varianta alegi, 25 de cm sunt putintei.

A belief that heaven or an afterlife awaits us is a "fairy story" for people afraid of death! S.H
vladd
Junior member

IP:

tarca.paul wrote:Salut! Un dezavantaj mare il vei avea daca alegi calea unui bazin plantat, plantarea ca sa fie placuta ochiului se face pe 3 planuri, fata/mijloc/spate...asta ii da acvariului adancimea....iti poti da seama unde vreau sa ajung...latimea minima a unui acvariu plantat, ca sa si iasa ceva...parerea mea ca tre sa fie undeva 40cm...depinde mult de ceea ce vrei sa faci cu el...olandez, dutch, nature aquarium...iwagumi...depinde...dar mna...oricare varianta alegi, 25 de cm sunt putintei.

Multumesc ma ajuta mult, ma mai documentez in legatura cu acvariul plantat si ma hotarasc intr-un sens sau altul.

Numai bine!
stefanp
Moderator

IP:

Te va incurca banuiesc si cu aparatura din acvariu...
Cred ca filtrul intern nu e o optiune la latimea asta.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Treci te rog pe la sectiunea "Detalii despre noi" .
Si eu zic sa-l faci mai lat, minim 40-45 cm. La lungimea de 75 cm e suficienta o inaltime de 45 cm, ajungi mai usor la fund.
Hotaraste-te ce vrei sa tii in acvariu, poate fi important in alegerea dimensiunilor.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: