koala wrote:
- am facut niscaiva mentenanta in dimineata asta,
- am aspirat detritusul din prima camera a sumpului... am aspirat substratul din acvariu.
- am "varsat", inapoi in display, toti puii aia de ancistrus din cutia de filtrare,
- m-am apucat sa completeze rezerva ATO (vreau sa fac un grafic, sa vad cat mi-ajunge vasul ala de ~ 50 litri).
- am hranit pestii, am hranit pisica ...
Ok, alarma falsa, si-a revenit
koala wrote:
acu' stau la cafea si tutun.
- deseara am spritz cu Radu, asa ca tre' sa fiu relaxat si odihnit.
moisei wrote:totusi daca esti fan diy cred ca se poate face ceva care sa filtreze apa in timp ce o aspiri astfel ca ce din galeata /recipientul de sub nivelul acvariului sa ramana curata putand sa o pui inapoi in acvariu in proportia dorita(daca vrei sa economisesti bani pt o alta investitie in domeniu)
Personal lucrurile facute cu mana mea imi dau o satisfactie in plus
Sigur ca exista solutii. De exemplu, cel mai mic si mai ieftin filtru extern, umplut cu perlon - cu in-ul tragi mizeria, out-ul ramane fixat in acvariu. Cand ai terminat, speli filtrul si il pui la debara.
Sau varianta si mai ieftina, o pocnitoare de aspirator (gen asta http://www.nevertebrate.ro/images/aspirator-manual-de-substrat.jpg) care sa curga intr-o galeata printr-o sita de bucatarie cu perlon in ea. Din galeata se intoarce apa in acvariu cu ajutorul unei pompe si unui furtun.
Doctore, multam pentru lista. N-am cu ce lipi pietrele, ma gandeam sa le gauresc si sa trec niste teava pentru instalatii electrice prin ele (la rocile mari). Pentru cele mici sigur o sa-mi trebuiasca ceva de lipit.
@restul - invidiosilor care n-aveti loc de printesa mea Printesa a fost de fapt o sticla de sampon, in prezent e plina cu un dezifectant (mikrozid) pe care ocazional il bag in instalatia de la cada (aia de hidromasaj, nu stiu cum se numeste).
Vad ca nu mai sfaraie piatra, am s-o mai las totusi pana diseara, apoi o spal si repet procedura, dar cu clor.
edit: scheisse, vad ca Peti nu mai are pe stoc AMA Reef Bond
koala wrote:
PS: Upgrade-ul ala nu e prea puternic?... te tine sursa?
Pe vremea lui Ceausescu, burlacii trebuiau sa plateasca tribut pana la 25 de ani. Un tip era foarte sucarit deoarece era impotent si s-a hotarat sa ii trimita scrisoare lui Ceausescu:
"Ma numesc Ion Caciula, om al muncii fara scula. De ce trebuie sa platesc tribut, daca eu nu pot sa fut??"
Dupa cateva zile primeste raspuns la scrisoare: "Domnule Ion Caciula, om al muncii fara scula, cat ai DEGETE si LIMBA... LEGEA tarii nu se schimba!!!"
Ti-l donez, dar trebuie sa dai cep serios la butoiul ala cu vinisor
Bre, scuze ca te-am zorit ieri, dar lasasem juniorul singur in casa (nu-i este frica sau ceva, dar cum il las arunca temele si se pune la computer). Ah, si scuze pentru limbaj, dar asa vorbesc io, folosesc multe cuvinte cu P (paun, privighetoare, pelican)