[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: nimo23g
Forum Index » Profile for nimo23g » Messages posted by nimo23g
Eu mi-l fac acasa deaoarece in pot masca, in cazul meu, intre coltar si perete (un loc prea mic pentru un filtru extern tip canistra). Deja am achizitionat si tubulatura (diametru 160 mm), imi mai trebuiesc doar robinetii si cuplele. Cand incep constructia lui revin cu poze si cu preturile pentru fiecare piesa.
atunci este simplu, daca nu este bun acest Super Zero Ammonia nu-l voi folosi, eu n-am gasit nimic negativ despre el si nici pozitiv decat la vanzatori . Ceva mai sus am explicat cum am facut eu filtrul la acvariu si care nu contine decat burete si perlon si am apa curata asa ca, cel mai bine, cred ca o sa folosesc in filtru numai inelele de ceramica, mult burete si perlon. Faptul ca am adaugat pestii in acvariu dupa 9 zile nu au fost afectati deloc si au trecut 3 saptamani de atunci. Eu i-am bagat de nevoie pentru ca ajungeam sa-i cumpar daca lasam la ciclat acvariul 3 saptamani.
in primul rand va multumesc pentru sfaturi.
este vorba de Super Zero Ammonia
de citit citesc tot ce prind insa unele chestii pe care le citesc imi depasesc bugetul altele intra in contradictie intre ele etc.
eu in momentul de fata merg cu un filtru intern de la aquael fan3 care trage apa din acvariu printru furtun si o duce intr-o caserola de plastic descoperita (montata deasupra acvariului) cu gauri de 5 mm pe fundul ei si in care am montat un strat de 50 mm burete, 20 mm perlon si 25 mm burete si pot spune ca am apa curata (aproape cristal) insa eu vreau sa elimin filtrul intern din acvariu pt ca nu este estetic.
Buretele il am de la un prieten ce lucreaza la o firma furnizoare de bureti pentru delfinariul din constanta. deci este bun. cat despre mediile filtrante, asta e, cam iei ce iti da vanzatorul, cel putin cand esti la inceput.
eu stiu ca ideal este sa faci intai acvariul sa citesti si sa te documentezi foarte bine si dupa aceea sa bagi pestii etc, insa eu am fost grabit deoarece au fost doua persoane care isi desfiintau acvariile si vroiau sa scape de pesti (donatie). am de 4 saptamani si nu au patit nimic urmatorii pesti: 4 tetrazoni maturi, 4 Thoracatum (3 masculi si o femela) maturi, 3 Corydoras, 2 Ancistrus, 11 neoni, 2 gurami (1 matur) si 2 scalari maturi (care se saruta toata ziua) si nu am nici o problema cu ei.
acvariul a fost ciclat o saptamana si ceva si ajutat si cu bactozym pentru formarea bacteriilor inainte de a baga pestii in el.
ms scificuss. eu vreau sa il fac in felul urmator. primul strat voi pune inelele de ceramica apoi un strat de burete de 75 mm cu densitate mica, un strat cu substratul pentru reglarea amoniacului, un strat de burete de 50 mm cu densitatea mare si apoi un strat de perlon. cred ca voi avea un substrat total de cca 300 mm. daca cumva gresesc va rog sa-mi spuneti. ms!
la fel vreau si eu sa fac pentru un acvariu de 180 L facut in peretele dintre 2 camere, asa ca mi-am luat o pompa de 1800 l/h (probabil este cam mult insa baza acvariului este la 1.3 m de podea iar el este inalt de 0.55 m, asa ca se va compensa prin distanta) plus mediile filtrante (ceramica in inele hexagonale poroase, burete de acvariu, lana sintetica si inca ceva ce controleaza nivelul de amoniac nu voi folosi carbune activ) si mi-a mai ramas sa achizitionez tubul de pvc si acesoriile lui.
dupa constructie revin cu poze si detalii.

Forum Index » Profile for nimo23g » Messages posted by nimo23g
Go to: