[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: razvan
Forum Index » Profile for razvan » Messages posted by razvan
manyaku wrote:....deci acum astept sa creasca burticile ? :-)

nu te gindi ca le cresc burtile ca la guparezi . nu sunt vivipari (ceeace cred ca sti) si daca te gindesti ca o sa vezi puiuti de la ei, ia-ti gindul ... sunt niste inversunati mancatori de icre !!!! daca vrei totusi sa obtii pui .. ai de lucru !!!!
semn ca s-au maturizat, alge in nici un caz nu sunt
ce anume nu functioneaza ?
- varianta cu 2 neoane inseriate?
- nu se aprinde la "100%" ?
Cortez wrote:M.A. imi sugera sa ma abtin dar parca mi-ar placea Oricum nu am java moss si va mai dura pana gasesc

CAUTAREA TA A LUAT SFIRSIT contacteaza-ma pe personale pentru a putea beneficia de superoerta jawa moss mocca ;)
In urma sesizarilor unor membrii ai forumului, am "editat" avatarul userului ZERATUL, deoarece se poate considera reclama mascata.

Userul este rugat sa solicite acceptul lui MOSU, daca doreste sa-si mentina in continuare respectivul avatar, sau sa-si puna altul, daca solutia momentana ii displace.

In cazul acceptului dat de MOSU, avararul vechi se afla salvat si va fi repus.

Editat de Lucian: ... Si daca Mosu accepta sa se utilizeze pe forum o marca inregistrata fara acordul proprietarului marcii (in fata legii proprietarul site-ului este raspunzator )
nu exista filtru de osmoza cu carbune ....
fi mai explicit, ce anume vrei .... ??? osmozor ( "filtru de osmoza" ) sau filtru cu carbune?
sunt 2 "chestii" care fac lucruri total diferite.
se pare ca mesajul meu personal nu ti-a sarit in ochi...
era o oferta de mocangeala ... daca gasesti mai ieftin d'atit... sa-mi spui si mie . poate gasesti totusi pe cineva care sa te plateasca sa-i iei guparezii
traim in tara tuturor posibilitatilor si n-ar fi exclus s-o vedem si p'asta !!
ca "sa traga pe linga" ...
alt sfat ... incearca cu un tub de silicon ... golit... poti folosi partea in care se fileta "tuturoiul" ca stut de mufare a furtunului .... si-ti recomand aceeas "zimtare" a bazei .
interesanta oferta zexstar ... am vazut niste "chestii" la 4000 - 5000 mcd.... care mi-au stirnit interesul ... dar nu din pdv acvaristic !!!!

cunoscatorii intr-ale ledurilor, pot sa faca niste "recomandari" privind oferta ?
se pare insa , ca amicul ori a fost deranjat de "micile" mele intruziuni in postul initial, si s-a suparat pe forum , ori .....

stimabile, daca asta e motivul , eu PUBLIC, imi cer scuze si voi aduce postul la forma initiala, care nu e greu de remarcat.
razvan wrote:
daca n-ar face atita caldura, poti fi sigur ca topicul asta n-ar exista !!!!!!!!

cred ca trebuia sa subliniez cu rosu !!! chiar nu se subintelege ce am vrut sa zic ?
Iskebible wrote: caci soare in miniatura care sa il pui pe bazin nu exista (vezi articolul despre neoane - cel putin pe vechiul site era).

... dar spoturile le-ai luat in consideratie ?
daca n-ar face atita caldura, poti fi sigur ca topicul asta n-ar exista !!!!!!!!
din pdv spectru si luminozitate, cred ca sunt pe primul loc, si daca se poate chiar in frunte
cu acicularis in nici un caz no- sa poti sa faci "gazon" pe motiv ca are "prostul " obicei de a creste inaltutza ... daca mai vrei , in urma esecului portiei de la cora, mai ma eu citeva fire, si daca scarpin mai bine prin acvariu .. poate si ceva lileopsis ...
ca fapt divers.... nu se "prea" tin impreuna discusii cu scalarii ...
offfff...invie iar vechea disputa ...
vezi pe forumul vechi, un topic "balast vs droser electronic" sau ceva de genul asta .

personal am si d'alea, si d'alelalte .. parerile sunt impartite, insa, marea problema e de unde se pot achizitiona aceste "drosere" electronice, cit sunt de fiabile ( si-ti dau cuvintul meu ca am incercat pe .. acvariile mele chiar si in configuratie cu "electronica" de la becurile economice)

multi spun .. bleah, chinezarii, dar unele chiar functioneaza binisor.. in fine.
marea problema este "cit de tare reusesc sa aprinda tubul " !!!!!!!!! ca daca il aprind la 50-65% din puterea lui .. parca nu e prea bine...
o sa spuneti " bine , daca nu face fata 100% bag 2 si tot rezolv ceva" ...
poate o fi o rezolvare, dar poate nu .. si sa ma explic
una e temperatura de culoare si fluxul luminos radiat de un tub "excitat" la 85-90% din "puterea lui" si altele sunt cele radiate de 2 tuburi la 50-65% .
poate fluxul luminos va fi putin mai mare, dar temperatura de culoare sigur n-o sa fie la fel, iar in acvaristica aceste 2 caracteristici CONTEAZA!!!! cum spuneam cuiva mai de mult, sunt ca tensiunea si amperajul la curentul electric ...
pentru ca se discuta subiectul .. duminica, voi aducela carciuma jawa moss, si poate si ceva riccia mocca - mocansiensis
doritorii sa treaca p'acolo
haideti sa va impartasesc din experimentele mele ...

am incercat si eu o chestie de genul asta ... e sublima, dar nu tine mult ..
cum am procedat ..
am "crescut" riccia intr-o galetusa de iaurt-smantina taiata cam la 5-6 cm de gura . daca ati observat, are niste compartimente la "buza" in genul celor de la hranitorile de tubi, care o ajuta (in cazul nostru) sa pluteasca.
acolo am pus niste riccia, care cu timpul a crescut, a luat forma galetii (disc) chiar a inceput sa cresaca si (relativ) afara din apa. mentionez faptul ca am cautat sa fixez galeata chiar sub neon , lucru care adus la o crestere viguroasa a plantelor ......

acea "turta" de ricia am incercat sa o "aclimatizez" pe fundul acvariului, prin procedeele mentionate de dalles. bun si frumos, insa neavind cantitatea de lumina pe care o avea "sus" , in citeva saptamani .... a trebuit sa reiau cersterea la galetusa....

mai trebuie sa intelegeti un lucru.. despre acvariile "de expozitie"

multe din ele sunt "pentru expozitie" .. adica in conditii "normale" acel acvariu nu poate fi in forma prezentata mult timp , doar pe timpul expozitiei, care de multe ori, nu dureaza prea mult .
vazusem mai demult intr-un pliant, un acvariu "olandez" plantat cu bacopa ... era superb, plantele erau puse rar, la 4-5 cm una de cealalta, ele neavind mai mult de 4-5 rinduri de frunze ...
am bacopa, dar sub nici o forma n-am reusit sa reproduc peisajul acela, pe motiv ca daca taiam din planta mare lastarii de dimensiunile celor din poza respectiva, in citeva zile se duceau de ripa ...
vadca stai in titan, daca mai ai nevoie, da un personal .
nu te gindesti rau, dar se pare ca toata lumea e in criza de timp ...
stiu ce e la mine si am auzit casi pe la altii e la fel ..
nu-i off topic, si nu e singurul care face "gesturi" de felul asta !!!!

Forum Index » Profile for razvan » Messages posted by razvan
Go to: