[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp

Radu, pai n-ar trebui sa stiu cat co2 am in apa? Ca asa dupa bula pe secunda nu stiu cat se dizolva...

Ciro, mersi de sugestii. Vallisneria nu cred ca e, pt ca le-am primit asa micute si tot asa au ramas de acum o luna de cand le am...ori este vreo specia de vallisneria mai mititica? CU Sagitaria intr-adevar seamana mai bine, desi gugles imi arata poze cu sagitaria si ceva mai mari...
Cu cioata ce sa zic, noroc ca am intrebat, altfel cine stie cum ma chinuiam sa o agat si eu prin acvariu

Pun astazi poze si fara bule, da' ieri n-am avut rabdare sa dispara si am zis sa impartasesc ce-a iesit

Astazi bag si filterstart ul. Daca picur un pic si in masa apei are ceva? Sau picur degeaba?

Eeei, ce sa-i faci, una e bomba si alta e butelia...

Acuma cu filtrul ce sa zic, e foarte slaba valurirea, adica aproape imperceptibila. Iar oxigenare banuiesc ca tre' sa fie...In principiu de aia ziceam mai sus de filtrul ala minuscul, vreau sa-l pun pt valurire in principal.
La acvariul mare, internul face niste valurele de numa' numa', dar n-am treaba cu codoiu', sta pe la 30 ppm. Bine ca bagam si vreo 4 bule/sec, la aprox 100 litri net de apa. Acum vad ca a mai crescut ph-ul, deci a scazut cantitatea de co2 din apa, dupa ce am impartit codoiul si la asta micu'. Usor usor le reglez eu.
Iar daca pierd cu valurirea, chiar nu fac probleme. Bag mai mult...din 7.5 litri de co2 cat am incarcat, este de unde

Am uitat sa specific, si un test co2 trebuie sa iau repejor, cred ca inainte sa bag viatatile...adica aproape sigur. Am unul, dar e pus in acvariul mare.
Bun, am sa urmaresc furtunele sa vad ce si cum.
Piatra nu vad de ce sa se infunde...
Grija mea nu e ca n-o sa mai intre la fel co2 in apa, caci asta mai pot ajusta...mi-e sa nu scape pe afara. Desi la 2 bule pe sec(si daca scapa gaz pe undeva, nu il scapa pe tot), nu cred ca e o cantitate de care sa-mi fac griji...zic rau? Oricum, am sa le mai sapunesc din cand in cand pe la imbinari...

In viitorul apropiat voi lua un difuzor din ala cu pastila si mai incolo putin si un furtun de co2, deocamdata mai stau cu asta...

Mersi de sfaturi.
Mersi.
Nu le tin, am indepartat o parte, restul s-or duce de la sine.

Deocamdata am ales varianta ieftina, de asta am pus furtun normal.
Ai idee la cat timp ar trebui schimbat?
Revin cu rezultatele testelor.

pH = 7.5 - 8
kH = 9 dGH
NH4 = <0.05 ppm
NO2 = <0.01 ppm
NO3 = 1 ppm
PO4 = <0.02 ppm
Ia plante linistit, cat mai multe si lasa-l pe ala de la hornbach sa sfatuiasca pe altcineva.
Va salut.
Vand o cutie de CO2 tabs de la Aquili, nedesfacuta, cumparata acum 2 zile.
Nu o mai folosesc pt ca am reusit sa modific instalatia de co2 si pt al doilea acvariu.

Am dat 18 lei pe ea (happypets), o dau cu 10.

In Iasi.
Multumesc.
Salutare.
Donez muschi autohton (primit de la userul "antoniot", puteti vedea despre ce muschi e vorba in topicul lui), caci mi-a trimis mult si nu l-am pus pe tot in acvarii.
De asemenea mai am cateva fire de vallisneria, cateva fire de nucus parca, probabil si niste elodea in curand.

In Iasi.
Vesti bune !!!
Am reusit sa mesteresc instalatia de co2 si sa bag gaz si in asta micu'
Asadar, am folosit un T (sau ma rog, nu chiar t, ca are 4 iesiri...n-aveau t-uri), un furtun de aer (co2-ul e coroziv, dar banuiesc ca tine furtunul asta cateva luni. Ideea e ca pe 5 metri din asta am dat 5 lei, iar 3 metri de furtun pt co2 era 20 de lei), un robinet de plastic pt aer, un perfuzor, doua valve unisens (una inainte de perfuzor si una dupa) si o piatra mica de aer.. Totul m-a ajuns la vreo 15 lei cred...
Nu ma asteptam dar pot regla usor debitul cu robinetul asta de plastic, momentan am pus o bula pe secunda, dar voi mari la 2, cel putin pana aduc animalutele.

Poze:
http://imageshack.us/photo/my-images/812/dsc00750g.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/33/dsc00751w.jpg/

Filmulet cu piatra de aer:
http://www.youtube.com/watch?v=AMGOG-tJnr4&feature=youtu.be (n-am stiut cum sa-l intorc sa se vada in picioare filmuletul...)

Oare e destul de eficienta piatra asta? Scoate bulele destul de mici si pare-mi-se ca acum sunt chiar mai mititele decat in filmulet...
Acuma ca am reusit si cu co2-ul asta, cand sa incep oare cu fertilizarea micro?
Bun
Am fost harnic si am startat acvariul

Asadar, acvariu de 42 litri (brut), 40(L)x30(l)x35(h).
Substrat: jbl aquabasis (cam 2 treimi de punga 2.5l) iar pietris aquatic nature dekoline london.
Filtrare: o chinezarie tip cascada JHBL-601 , de 500 litri/h, teoretic, dar n-are atat. I-am pus eu doua bucati de burete si o mana de inele ceramice. In week end primesc un filtru minuscul, nu stiu ce marca, am impresia ca un resun, care n-are decat o fasaie subtire de burete, pe care am sa o inlocuiesc cu perlon.
Iluminare: lampa resun 2x15W, momentan montat un singur neon Osram Fluora, programul fiind setat in 2 reprize de cate 3 ore (pentru prima saptamana). Am crezut ca ma va deranja lumina roz a osramului, insa e chiar placuta pe fondul negru...
Incalzire: deocamdata nimic, astept sa vad daca va fi nevoie. Daca nu scade apa sub 22, nu cred ca iau incalzitor.
Flora: Didiplis diandra, Blyxa japonica, Elodea, Rotala, Rotala mini (cred), niste plante mititele dar nu le stiu denumirea (luate din acvariul mare) si moss autohton primit de la "antoniot", inca un fel de muschi dar nu stiu de care, tot de la "antoniot" cateva fire plus cateva fire mititele de flame moss din acvariul mare.
Decor: o cioata red moor, autocolant negru pe peretele din spate al acvariului.
Fertilizare: am ferropol, dar inca nu bag. CO2 am luat niste pastile de la aquilli, zic astia ca o pastila se pune la 50 de litri de apa o data sau de doua ori pe saptamana. Dar intai incerc sa mesteresc instalatia de la acvariul mare, poate reusesc sa trag un tub si in asta.

Poze:

https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/AcvariuNano23Noiembrie2011#5678207475427193234
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/AcvariuNano23Noiembrie2011#5678207496021085762
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/AcvariuNano23Noiembrie2011#5678207515347178658

Momentan e totul plin de bule si nu se vede foarte bine ce e in acvariu. Promit sa revin cu poze si dupa ce dispar bulele. Voi reveni si cu rezultatele testelor mai diseara.
In coltul din stanga spate as fi pus o tufa mai maricica, dar n-am avut destule fire si fire destul de lungi. Insa pana saptamana viitoare mai cresc in acvariul mare si voi taia de acolo.

Am cumparat si un flacon de JBL FilterStart, insa n-am pus inca in filtru caci in acvariu am pus direct apa de la robinet ce contine clor si ma gandesc ca degeaba pun bacterii daca am clor. Asa ca am sa le introduc in filtru maine.

P.S.: Sa-i dam manado-ului ce-i al manado-ului, poftim radacini frumoase: http://imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img823/917/dsc00744m.jpg&via=mupload&newlp=1
Apropo, asta e planta careia nu ii stiu denumirea...stie cineva?
Albastru de metil gasesti la farmaciile veterinare.
Poti sa scoti aerul, va fi mai bine pt plante. Oxigenarea apei se face destul daca filtrul valureste putin apa la suprafata.
Subscriu si eu la recomandarea userului "Rebella".
Poti cumpara cu incredere.
Ferropol e fertilizant micro.
N-ar fi rau sa pui mai pui ceva plante
La asta m-am gandit si eu...ma rog, tot dupa ce am vazut pe undeva.
Am sa trec pe la farmacie sa cumpar o nazdravanie.

Mersi.
Dati-mi o idee va rog cum sa-mi confectionez un numarator de bule
Pune o poza sa vedem cat sunt de mari acum.
Normal se calculeaza numarul de pesti in functie de marimea la care ajung la maturitate, indiferent daca in momentul respectiv sunt pui.
In baza ca "voi lua un acvariu mai mare cand cresc" (asta daca vei mai lua), s-ar putea sa fie cam tarziu.
Pai bine era de pus incalzitorul inainte sa fie puse plantele. Desi si asa cred ca se poate face un pic de loc, nu e chiar turnul eiffel
Cat despre plante inalte in primul plan al acvariului...nu stiu ce sa zic...de obicei in fata se pune ceva mic, in spate stand alea mari.
10 pesti in 17 litri de apa? Xipho cresc destul de maricei...
Nu-i cam mult?
Mi se pare mie sau incalzitorul e pus in fata?
De ce nu il pui in coltul din stanga spate, dupa plante?
Am avut placuta surpriza sa scot sarma si cioata sa nu se mai ridice
Mi-am luat de o grija Mai iese ceva culoare, dar i-am schimbat apa acum, o mai schimb inca o data diseara si inca o data maine dimineata. Sper sa fie ok.

Mi-a venit si ultimul colet. Toate sunt luate, maine il pun in functiune. E ok pietrisul, are putin alb, granulatia parca ceva mai mica decat manado. Oare imi ajung 5 kg?

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: