[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Mario2003
Forum Index » Profile for Mario2003 » Messages posted by Mario2003

- calin_gherman - din pacate spatiul este limitat la grosimea peretelui, si cum acesta este amplasat in mijlocul camerei, nu-mi permit extinderea in afara acestuia.
- Porcu si Bogdan_Musat - buna idee cu fundul dublu cu imbinarile suprapuse invers, asa-l voi face.

Am facut cateva modificari esentiale si-i voi reduce inaltimea la doar 42cm, deci 40 fara baza, astfel am loc oarecum sa umblu inauntru.
Doar cele doua fete mai mici, cea de 100 si de 41cm le voi face din sticla de 10mm, toate celelalte componente din 12mm.

Pentru siguranta am adaugat o bagheta de sticla pentru ramforsare compusa din 3 foi de geam lipite intre ele, deci ca si dimensiuni, undeva la 3 cm latime, (9-1-1,2)=6,8cm lungime, iar inaltimea m-am gandit la 6cm. Aceasta bagheta va fi lipita la imbinarile dintre cele 2 laturi ale "L"-ului, pe latura de 109cm, aliniata la marginea de sus a acvariului.

Avand in vedere modificarile, avand un volum de (109+41)*42*9 ->56litri , as mai avea nevoie de alte ramforsari decat acea bagheta?

In partea dreapta a acvariului, in continuarea acestuia, voi amenaja un loc unde voi pune tot ce tine de acvariu; dimensiuni: lungime 20cm, latime 9cm, inaltime 75cm.

Apa potabila trecuta printrun filtru de impuritati este ok pentru neoni de ex sa fie folosita direct, fara "decantare"?
Ar mai fi varianta trecerii printrun filtru anticalcar, cum este cel pentru masina de spalat.
Vreau sa trag 2 tevi inguste in spatiul tehnic al acvariului, una pentru admisie direct de la robinet, prin acel filtru, iar cea de-a doua pentru evacuare.
Salut,

Voi fi cat se poate de scurt.

Vreau sa-mi fac un acvariu in forma de "L", foarte ingust, avand o grosime de doar 9cm, inaltime de 55cm, iar pe latime, privit din fata, latura din stanga are 109cm si latura din dreapta 50cm.
Toate masuratorile sunt valorile finale ale acvariului, deci cu tot cu grosimea sticlei.

Citind inainte pe forum, am inteles ca nu respecta dimensiunile unui acvariu standard si, daca nu va fi posibil, voi renunta din pacate la ideea de a fi populat cu pesti sau plante, urmand sa aiba o functie doar de decor.

Acvariul urmeaza sa fie incastrat intro nisa a unui perete de 12cm grosime, de aceeasi forma de "L".
Nisa are inaltimea de 75cm, deci am lasat 20cm de la acvariu pana la grinda de sus sa pot avea acces inauntru.

Volumul de apa e mic, dupa calcule:
(109+41)*55*9 -> 74litri

Ce imi recomandati sa verific inainte de a ma apuca de asamblat?

Peretele, desi subtire, sustine fara probleme greutatea.
Fata din stanga de 109cm imi poate crea probleme?
As vrea sa asamblez acvariul fara alte intaritoare care sa faca si mai gros acvariul, pentru ca toata grosimea acestuia nu poate depasi 9cm.

Astept parerile voastre si idei. Acum sunt la stadiul de finisat perete care va "gazdui" acvariul.

Forum Index » Profile for Mario2003 » Messages posted by Mario2003
Go to: