[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Ultima varianta pentru sump, am reusit sa fac si o schita 3D:

image

image

image

image

In ordine de la stanga la dreapta avem: compartiment pentru apa osmozata (10x58x40), compartiment skimmer,
Blue Tower umplut cu Matrix, 3 reactoare in pat fluidizat (biopeleti, antiphos, carbon), reactor de calciu, compartiment
retur cu pompa de retur si capcana pentru eliminarea bulelor, refugiu (75x26x35) unde o sa am un DSB. Kalkwasser stirrerul
l-am pus langa, am loc langa butelia de CO2. Nu apar in scena cele 3 recipiente dupa care o sa fac aditie dupa metoda Balling light.

Astept pareri, critici, sugestii

O seara placuta si sarbatori fericite,
Dragos
Inceputul arata ok, asteptam continuarea si poze noi.

O seara placuta,
Dragos
volts wrote:
stefanp wrote:Pai ia cu mana ta o pompa un pic mai puternica

Apropo, cat si ce material filtrant vrei sa pui in filtrul extern? Esti sigur ca scade doar cu 100 litri/ora?

Eheim-ul meu, dupa ce i-am pus materialele filtrante a scazut cu vreo 200 sau 250 litri/ora ... asta masurat.

Aproximativ 2L de burete celular special pentru bacterii
Si 2 prefiltre: Primul va fi un gratar/sita din aluminiu de la hota, iar al doilea va fi un burete scortos de spalat vase/tuciuri )

Nu cred ca este o idee buna sita din aluminiu.

O zi buna,
Dragos
Pai daca il cureti odata la 2 saptamani nu ii ajuti deloc pe pesti, din contra.
Pai si n-are cine sa le dea de mancare macar odata la 2-3 zile? Nu stiu daca e o varianta buna cu pastilele alea, o fi dar eu nu am folosit pina acum.

O seara placuta,
Dragos
Din ce am citit pastilele nu sint tocmai ok, mai bine cauti un hranitor automat, parerea mea.

O seara placuta,
Dragos
La 100 litri pe ora ti se va colmata cu siguranta in 2-3 saptamani, cel putin asta e parerea mea. Filtrele, intern si extern, ar trebui sa le lasi la un debit cat mai mare. Cu cat recirculi mai multa apa
cu atat mai bine, sigur fara sa faci furtuna in acvariu.

O seara placuta,
Dragos
Credeti ca merita sa ii dau un raspuns?! Eu nu cred, drum bun cale batuta si ape limpezi sa ai domnu' buro.

O seara placuta va doresc,
Dragos
Problema e ca nu stiu cine te-ar putea sfatui in aceasta privinta ...
Pentru plante ar fi bine sa folosesti tuburi speciale de plante, cum ar fi Plant Grow. Acestea se folosesc in combinatie
cu 965 sau 865.

O zi buna,
Dragos
CcC wrote:Multumesc pentru acest raspuns complet kirucd acum stiu cum sa rezolv problema ...

Raspunsurile ironice nu te vor ajuta pe acest forum si in general in viata. Daca citeai cu atentie regulile dupa care
functioneaza acest forum ai fi vazut ca este recomandat sa nu se deschida un topic noi pentru o problema care
deja a fost tratata in alt topic. Chiar asta este si cazul tau. Ce te face sa crezi ca ceilalti iti vor raspunde la acest
topic cand tu nici sa cauti nu vrei? Nu vrei cumva sa vin eu sa ma ocup de acvariul tau?

O zi buna,
Dragos

P.S. Daca nu sti cum sa cauti informatia poti sa ne spui si o cautam noi pentru tine

Asta ar fi o cautare sumara la prima vedere, gasesti destule topicuri unde se discuta despre mazga alba pe buturuga:
http://www.acvariu.ro/forum/jforum.page?module=search&action=search&search_keywords=Mazga+buturuga&match_type=all&search_forum=&sort_by=relevance
Pai deja sint 3 persoane care ti-au spus ce sa faci. Daca tu vrei sa faci altfel eu in continuare iti urez bafta!
Daca ai folosi functia Search a forumului ai observa ca nu esti nici primul si probabil nici ultimul care se loveste
de aceasta problema.

O zi buna,
Dragos
Pai si de ce ne mai intrebi pe noi daca ai deja solutia? Eu nu pot decat sa iti doresc multa bafta!
Am un singur sfat sa iti dau aici, sintem prea saraci sa ne permitem lucruri ieftine.
In afara de ce se gaseste in petshopuri sau online nu stiu ce sa iti recomand. Daca ar fi ceva metode de a face
un substrat fertil acasa si la costuri decente, cred ca multi ar face asta. Eu nu stiu pe niciunul de pe aici.

O seara placuta,
Dragos
Asa, si de ce fel de substrat ai nevoie?
Bine ai venit!
Broasca testoasa nu prea are ce cauta acolo.
In primul rand ar tebui sa citesti regulile acestui forum. Dupa ce le citesti ai sa vezi ca prima postare ar trebui
sa fie la rubrica Despre noi, ca sa stim si noi cu cine stam de vorba. E a doua oara cand te rog sa citesti regulile dar se pare
ca nu te intereseaza, nu vrei decat raspunsuri la intrebarile tale. Este deja o lipsa de respect sa te faci ca nu vezi si sa nu te
intereseze.

In al doilea rand, daca esti dispus sa iti risti banii e problema ta, dar eu m-as asigura ca cel care creste pestii stie ce face.
Si se pare ca nu prea stie, din moment ce ne intrebi pe noi ce iti trebuie. Cel ce se va ocupa de cresterea si inmultirea
pestilor nu stie de ce are nevoie?

In al treilea rand, cei care au acasa un acvariu sau doua nu o sa poata sa iti spuna niciodata ce iti trebuie intr-o crescatorie,
pentru ca ce tinem noi acasa si ce este intr-o crescatorie sint doua lucruri distincte. Strict din domeniu ai nevoie de
raspunsuri de la crescatori. Asta daca vrei cateva zeci de bazine.

O seara placuta,
Dragos
Daca ai citi regulamentul acestui forum si ai actiona in consecinta si noi am fi foarte multumiti.
Mergi mai intai si prezinta-te si dupa poate ne spui si la ce iti trebuie substratul ala, ce acvariu vrei sa faci.

O seara placuta,
Dragos
FlyingDutch wrote:
Si am si aparat foto nou. Sa se mai duca un pic soarele si revin cu poze.

LE: probabil poza te-a indus in eroare ca e mai albicioasa. E foarte mult soare in camera

Sa inteleg ca soarele iti bate in acvariu?

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: