| Message |
|
|
flo77 wrote:
Eu personal nu vad rostul folosirii pompelor peristalticein cazul acvariilor plantate de apa dulce. Nu trebuie sa oferi o dozare continua si constanta a nutrientilor. O pompita manuala ,care ofera o dozare aproximativa de1ml este mai mult decat suficienta(de obicei produsele. all in one sunt dotate cu aceasta pompita).
Unii mai pleaca de acasa, mai au probleme, cateodata au si o viata, la altii roza e in floare, etc. Tu de ce automatizezi chestii si nu le faci la mana?
Folosim pompe si automatizari ca sa asiguram o continuitate si sa scapam de o grija in plus.
|
 |
|
|
Foarte frumos!
Daca ma satur de africani, o sa iau si eu niste ganganii din astea
|
 |
|
|
Cel alb s-a innegrit, era prea fin si se puteau observa pungi cu gaze, plus ca era intr-un strat foarte gros (5-6 cm).
Pe asta l-am pus intr-un start foarte subtire, in fata are doar de forma 1 cm ridicat pe sticla, in rest e undeva la 2-3mm.
Si arata mai natural 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Sa fie si una cu apa limpede..
|
 |
|
|
mellbo wrote:stiu, am vazut ca au reglaje alea smechere. unele chiar automate altele pe clicket altele cu surub.
ma refer doar la furtunul din interiorul pompei. alte furtune exterioare eu folosesc de perfuzie, oricum nu conteaza alea. am reductii la ele bune din policarbonat..
ma refer strict la furtunul ala din silicon sau latex ce o fi el din interiorul pompei.
spunea cineva (EverSad) sa pun adaos ceva intre rola si perete. o idee buna, dar nu prea stiu cum va sta acolo.. eventual lipit cumva. as putea printa ceva gen cuzineti de 1mm dar nu stiu daca pot lipi ABS de nylonul ala
oricum, in lipsa unui furtun cu diametru mai mic pe interior ar fi bine acel adaos.
Vino cu poze, ca vorbim de lucruri diferite cred.
Cu tangit nu cred ca faci nimic, nu e lipici clasic, ci topeste si sudeaza prin fuziune.
|
 |
|
|
EverSad wrote:Pui adaosul intre furtun si 'perete' in partea opusa rolei. (astfel incat sa presezi putin furtunul in rola)
De ce sa nu mai bage un furtun mai subtire pe furtunul existent, cel care este in jurul capului
|
 |
|
|
|
Cauta Noctua, daca vrei liniste
|
 |
|
|
Nu stiu la ce furtunuri te referi, la cele din capul pompei, sau ce pleaca de la pompa spre acvariu?
Eu am asa, dar nu se potrivesc la jebao (jebao are 4/6mm, astea de la chihiros au 2/4mm)
https://www.emag.ro/furtun-pentru-dozator-automat-chihiros-silicon-transparent-10m-6974333541506/pd/DYNKY5MBM/
S vezi totusi pe aici, niste capete de pompa..
https://www.amazon.de/s?k=dosing+pump+aquarium&sprefix=dosing+pump+a%2Caps%2C101&ref=nb_sb_ss_ts-doa-p_1_13
|
 |
|
|
Am verificat acum la pompa chihiros, lichidul e pana sus la toate cele 4 furtunase.
Cred ca pur si simplu atragi ghinionul, ca altfel nu-mi explic de ce nu-ti merge niciodata nimic cum trebuie.
Bad karma, vezi de niste slujbe cu popi
|
 |
|
|
mellbo wrote:3 role de nylon ce sunt angrenate de un ax metalic lucios e bataie de joc
M-am uitat la o pompa peristaltica pentru detergenti, de la o masina de spalat profesionala. E la fel, axul metalic e lucios, fara rizuri sau altceva special.
Singura diferenta e ca are 4 role presoare, cred ca jebao are doar 2.
Solutia ar fi sa iti iei de pe amazon doar capetele de pompa, sa aiba 3 role presoare si sigur nu mai ai nici un retur.
In ceea ce priveste partea cu valvele antiretur, nu o sa faci nimic. Am incercat eu tot felul, se infunda rapid, se cristalizeaza solutiile in interior, mai mult de 2 zile nu functioneaza.
|
 |
|
|
|
Eu am avut in decursul vremii vreo 3 pompe Jebao si inca una, nu mai stiu ce marca, era facuta prin Israel.
In afara de faptul ca necesita calibrare din cand in cand, si ca ocazional schimbam un cap de pompa sau lipeam axul de rola, n-am avut mari probleme.
Acum am chihiros si sunt foarte multumit.
Cam astea sunt alegerile, gama ce ne-o permitem. Mai mult ca sigur, nici varianta diy nu o sa fie mult mai ieftina sau mai precisa.
Pentru asta exista solutii scumpe - ghl, apex sau cele cu motor stepper, medical grade.
|
 |
|
|
|
Le dai mancare cu galeata, eu ii tin mai pe regim. Mancare mai putina, mentenanta mai putina.
|
 |
|
|
|
Ksa numai pun-a mana kopii, frumoas-o.
Ca vesnic geamurile sunt curate pe interior si pline de labe pe exterior.
|
 |
|
|
Cine il curata?
Din februarie si pana acum am sters o data geamurile..
|
 |
|
|
Nu stiu ce m-a apucat, dar azi a clocotit vrednicia prin mine (si eu ma mir).
Am scos stratul ala imens de nisip alb (fost alb) si am adaugat o caruta de lemne de la mos Koala, pup outele lui de hodorog
De asemenea, am adaugat un strat minuscul de nisip/pietris cu aspect natural, de la Dupla.
Niste poze inainte/dupa. Ca de obicei, nu ma pricep sa fac poze, arata altfel pe viu

|
 |
|
|
INESQ wrote:Se poate inchide multumesc,
Il las deschis pana imi confirmi ca ai primit ce trebuia si ai rezolvat problema
|
 |
|
|
Omul vrea mangrove pentru reef, lastari vii
|
 |
|
|
Daca nu esti atasat emotional de pesti, da
|
 |
|
|
opincarul wrote: Astazi am sters filtrele hotei cu alcool, caci apa fierbinte cu detergent nu au convins aluminiul sa se lepede de grasime
Sano Forte sau le bagi in apa fiarta cu bicarbonat.
Unde nu stii, ma intrebi.
|
 |
|
|