| Message |
|
|
|
Foarte interesante, mai ales dupa noua amenajare.
O sugestie: incearca sa elimini bulele alea inestetice. Ca sa faci aerarea, indreapta jetul de apa care iese din filtru spre suprafata apei, astfel incat sa o agite usor (sa faca mici valuri). E o metoda foarte eficienta si, in acelasi timp, complet silentioasa.
|
 |
|
|
Stii cum se zice: gunoiul unora e hrana altora. Si invers. 
|
 |
|
|
furnici wrote:e sigură chestia cu mecii?
Pana acum a functionat de fiecare data.
furnici wrote:pe deasupra mai şi miroase rău de tot, aşa a mâl sau ceva de genul ăasta
E firesc. Dupa ce melcii isi faceau datoria ramanea un simplu miros de acvariu ciclat, o aroma oarecum vegetala (cel putin conform perceptiei mele olfactive  ).
|
 |
|
|
Saptamana trecuta am facut curatenia de toamna in acvariu.
Cum era bazinul inainte... --->
...cat am scos din el... --->
...si cum a iesit in final... --->
...va invit sa vedeti aici: Vechi si nou.
|
 |
|
|
Ba, acum poti. Baga mare! 
|
 |
|
|
OK, atunci negociem sa nu mai fie discriminare... 
|
 |
|
|
dotoru wrote:...data viitoare cand speli acvariul in vana pune un prosop sau cava de genul acesta material moale sa nu o mai patesti inca odata...
Hm, prosopul nu prea amortizeaza bine si lasa colturile sticlei sa treaca prin el. Eu recomand pentru acvariile mici o scandura lata, din lemn de brad. Iar pentru cele mari trebuie neaparat doua scanduri lungi cat cada, dar nu prea late (10 cm) pentru ca altfel impiedica scurgerea.
Lemnul de brad e suficient de moale ca sa nu afecteze sticla si, in acelasi timp, suficient de tare ca sa ca o tina departe de cada.
|
 |
|
|
Pentru tine... greu de tot, ce mai! Trebuie sa negociem la greu! 
|
 |
|
|
De ce nu vii pe Avrig?
PS: si eu glumeam. 
|
 |
|
|
|
Alooo, nenea, vezi ca incurcasi botoanili. In loc sa postezi pe PM, ai pus mesajul personal pentru Sandu in vazul tuturor. Mai putina graba data viitoare.
|
 |
|
|
mikehorizon wrote:Se face vreo lista cu rezervari?
Nu e cazul. Cred ca e suficient de mult Anubias incat sa ajunga la toata lumea. Ba chiar sa prisoseasca. De-aia am si zis ca ce nu se da pe loc, se arunca.
|
 |
|
|
Imi pare rau! Din cauza ca am un program saptamanal foarte imprevizibil, mi-e imposibil sa stabilesc cu cineva un reper orar si sa am siguranta ca-l pot respecta.
Chiar si in Avrig ajung destul de rar, dar cand trebuie, trebuie! Iar duminica asta trebuie sa ajung, altfel e pacat de plante ( cred ca in galeata aia am Anubias de vreo 2-3 milioane).
Oricum, daca poti sa dai o fuga, nu esti obligat sa stai la toata "intrunirea". Vii, te servesti cu plante si pleci cand vrei. 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
In urma "curateniei de toamna" am ramas cu o gramada de Anubias in plus. "O gramada" insemnand cam o galeata.
Doritorii se pot servi duminica, la binecunoscuta terasa din Avrig, dupa ora 11,00. Pe alese, dupa pofta inimii.
Precizare 1: oferta e limitata strict la locatia sus-mentionata. Ce ramane... se "canalizeaza".
Precizare 2: cei interesati ar fi bine sa-si aduca sacose pentru transportul plantelor.
Precizare 3: daca printre plante se mai nimereste si cate un melc Helisoma, e bonus. 
|
 |
|
|
|
Cel mai simplu e sa-l lasi sa iasa liber.
|
 |
|
|
johnny6600 wrote:Eu tocmai fac un acvariu de 100 de litri din sticla de 4 mm asa ca tu nu ar trebui sa-ti faci griji...
In schimb, tu ar trebui sa-ti faci. Acvariul meu are 80 de litri, e din sticla de 6mm si face curbura vizibila pe lungime.
|
 |
|
|
atomis wrote:1. aceasta instalatie trebuie sa functioneze 24 din 24?
Nu. Doar ziua. Sau - ma rog - cat timp e lumina aprinsa in acvariu.
atomis wrote:2. la cat timp trebuie schimbat continutul sticlei?
Cand nu mai da randament. Ochiometric, cand se raresc prea mult bulele de CO2.
|
 |
|
|
|
Totusi, ai ceva toxine in apa. Melcii sunt mai sensibili decat pestii la calitatea mediului.
Ar fi binevenite niste teste de pH, kH, GH si - nu in ultimul rand - NO2 si NO3. Altfel... o sa primesti sfaturi pe orbeste.
|
 |
|
|
Sak wrote:...Am o femela de xipho care de cateva zile (urmarind-o) " scuipa" mancarea imediat dupa ce o "inghite" si are niste miscari spasmodice in acel moment, semn ca o deranjeaza ceva...
Intreb pentru conformitate: mancarea aia nu cumva e expirata?
In ce priveste plantele (care se pare ca isi revin dupa un soc): ai avut la tine in localitate probleme cu apa de la retea? Sau scoti din vreo fantana? Cu inundatiile din ultima vreme poate ca au intrat ceva toxine in panza freatica...
|
 |
|
|
|
Cand mai observi ca apa o ia razna, pune AquaSafe in bidoanele in care o tii la declorat. O ajuta sa mai reintre in parametri.
|
 |
|
|