[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: donpisote
Forum Index » Profile for donpisote » Messages posted by donpisote

Am o butelie co2 de 10 litri si din ce citisem eu pe ea scria ca revizia expira in 2009 . Astazi am fost la un centru de reincarcare unde se fac si reviziile si am cerut o revizie . Tipul de acolo mi a spus ca nu trebuie facuta pentru ca revizia este valabila pana in 2016. Am intrebat unde scrie si el mi a aratat o inscriptie pe partea opusa locului unde era scris 2009 si unde scrie D16. Dupa spusele lui aceasta inseamna 2016. Stie cineva in mod cert daca aceasta inscriptie inseamna intradevar 2016 ? Astept raspunsuri de la cei care se pricep si au un raspuns sigur Multumesc .
Multumesc mult inca o data pentru plante.
Ti am lasat mesaj
Mare dreptate ai cu asemanarea ca si pe mine ma mananca de un nano de 12-15 litri care sa il pun in camera fetitei mele dar stii cum e cu omul span . Intelegi la ce bat nu ?
Sincer ma gandesc sa mult didiplisul de pe lateral in spatele si in lateralele cioatei si sa continui cu plante din ce in ce mai mici si sa arate ceva in genul piramida. Ideea nu imi apartine dar ma gandesc serios la ea.
Ludwigia crestea prea mare si era mai greu de indesit deoarece are frunzele lungi decat didiplis.
Piatra aia fina la care cred ca te referi se colmateaza destul de repede si nu stiu cat de fine scoate bulele fata de un difuzor. Pietrele alea sunt pentru aer si nu are importanta marimea bulei pe cand la co2 este foarte important .
Scopul lui este ca co2 ul ce intra in el sa fie transformat in bule cat mai fine care apoi in drumul lor spre suprafata sa se dizolve in apa din acvariu in acest fel inbogatindu se apa cu carbonul necesar cresterii plantelor.
Am mai facut niste schimburi de plante am scos ludwigia si am pus didiplis diandra atat lateral dreapta cat si in background . Fertilizare micro si macro de la marian4232 dar subdozat pentru ca nu am asa de multe plante. Acum sper sa indesesc cat mai mult ce am pus . Microsorumul din dreapta nu va sta acolo pentru ca este al unui amic ca face un reset de acvariu si vor zbura in curand iar pteropus ul din stanga spate va pleca sper in curand la schimburi sper. Sunt in cautare de idei privind plante de mijloc . Am in minte Pogostemon helferi si Bacopa australis. Ce ziceti ? Si inca ceva inainte de a pune poze ce sa pun in fata la didiplis ?
Schimb microsorum pteropus si anubias nana petite cu ceva din urmatoarele :. Ludwigia inclinata var. verticilata "Cuba" , Eleocharis parvula , Bacopa australis, Pogostemon helferi ,Staurogyne repens.

Contact pm sau id mess donpisote.
" M-am gandit sa cumpar 10-15 kg de substrat JBL Aquabasis Plus"

Nu este cam mare cantitatea de substrat fertil ? Daca pui 10-15 kg de substrat fertil si Manado deasupra conform indicatiilor producatorului o sa iti mai ramana in bazin cam 80 litri apa.
Inainte sa cumperi citeste instructiunile de pe punga de aquabasis si manado si o sa intelegi cat se pune .
Care este lungimea acvariului pe care este pusa lampa in poza de mai sus ?
Sincer mie mi se par regii cei doi puntius galbeni cu inotatoare neagra dar fiecare cu gustul lui .
De curand am descoperit didiplis diandra ( prin descoperit a se intelege incercat ca nu am descoperit eu nimic) pe care am pus o in loc de vallisneria si nu pot sa spun decat ca sunt incantat si de aceea ti o recomand si tie ca inlocuitor.
Ai pm .
Par sa respire normal . Maine cand ies de la serviciu trag o tura pe la reef si cumpar neaparat MULTICULTURA.

Am bagat acum un betisor jbl si zice cam asa

no2 ---0
NO3---25
GH--- >7D
KH---6D
PH --7,2
Multumesc foarte mult DOLLY pentru promptitudine. Se pare ca este un produs cu spectru larg si nu afecteaza filtrarea biologica pentru ca asta imi mai lipsea .
Astazi am observat un corry ca se scarpina un pic de substrat si m am uitat mai atent la el si am observat ceva gen ulceratie pe branhie si putin pe langa. Am intrat pe JBL ONLINE HOSPITA dar nu am vazut nimic sa se asemene cu ce are acesta. Am sa pun cateva poze poate identifica problema cineva din cei cu mai multa experineta. Multumesc anticipat.
Ancitrusul este un bun mancator de alge dar daca ai plante de gazon gen marsilea sau parvula ca iti faci de treaba adunand o de pe sus.
De departe oto este cel mai bun mancator de alge dar SAE este mai priceput la mancat BBA . SAE se dau numaidecat pe mancare pe cand oto mai greu. SAE mananca alge cand sunt mai micuti dupa aceea cam greu . Decizia iti apartine dar eu mizez pe oto.
Pentru un raspuns cat mai exact scrie intai ce acvariu ai ce plante , daca este ciclat , la cat timp schimbi apa .
Ca si cantitate de mancare se spune ca le dai cat pot manca in 3 minute . Ideal dupa parerea mea este sa le dai in portii mici de mai multe ori . Mancarea trebuie sa ajunga cat mai putina pe fundul acvariului pentru ca altfel deterioreaza calitatea apei din acvariu. Pentru neoni iti recomand sa folosesti AQUATIC NATURE TROPICAL ENERGY FOOD S care de altfel are desenati niste neoni pe ea . S-ul este de al small . Gasesti mancarea asta la REEF si nu este nici prea scumpa si te va tine foarte mult iar neonii vor fi inebuniti dupa ea.

Forum Index » Profile for donpisote » Messages posted by donpisote
Go to: