[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
La asta ma gandeam si eu...si am impresia ca am vazut la zoomania. Ca sa il comand de la reef, prin posta nu ajunge in timp util, doar prin fan courier.

Si intr-adevar, cred ca va trebui sa tai sticla cu care acopar ca sa incapa...

Trag maine o fuga pana la zoomania si ma hotarasc pe loc ce si cum.

A naibii situatie...
Ce sa las sa mearga nesupravegheat? Filtrul? Ma indoiesc ca are sa se colmateze in 2 saptamani la mititelul asta de acvariu

Aaa, am inteles

Ce imi arati aici e 200 de lei...e bun...dar e 200
viulian wrote:Ne luam la revedere de la pestisori

Bateti peste gura

Pesti de fund nu am decat cory si crevetii. In rest am neoni, de mijloc si xipho cu molly.
Don'soara n-ar fi de acord sa dea cheia altora(gen colegi), inafara de prietena fratelui meu...

Rumeg ideea cu hranitorul automat...vreo recomandare?
Substrat fertil si deasupra substrat inert.
Substrat fertil mai ieftin e aquabasis, 30 de lei 5 kg. Ti-ar trebui un pic mai mult de 5 kg, dar cred ca e ok si atat. Ca substrat inert poti pune manado, din ce am citit are o structura buna pentru bacterii. Insa daca vrei ceva ieftin poti pune pietris de rau, sau alte pietrisuri cu o granulatie de 2-3-4 mm. Pietrisuri de genul gasesti prin dedeman, baumax si altele de profil.

Daca nu vrei plante pretentioase, poti renunta la substratul fertil...dar e bine totusi sa il ai. Cine stie pe viitor ce plante vei dori in acvariu.

Pietrisul se pune mai inalt in spate (6-8 cm) si mai scund in fata (3-4 cm), desi poti sa pui si mai gros.
Sa-i faci un test de curiozitate. Cronometreaza in cat timp iti goleste o galeata de 10 litri de apa si vezi debitul dupa ce ai pus totul in el.

Sa ai grija cu garniturile, sa n-ai surprize in casa cu el...asta daca nu l-ai mai folosit deja pana acum.
Pai ia cu mana ta o pompa un pic mai puternica

Apropo, cat si ce material filtrant vrei sa pui in filtrul extern? Esti sigur ca scade doar cu 100 litri/ora?

Eheim-ul meu, dupa ce i-am pus materialele filtrante a scazut cu vreo 200 sau 250 litri/ora ... asta masurat.
O fi debitul mai mic sa nu le deranjeze, in sensul sa le spele, dar totusi e nevoie de timp ca o colonie sa se dezvolte, sa se inmulteasca..
Si sa zicem ca dureaza mai putin, o saptamana...Saptamana aia ce faci? Tinand cont ca filtrul intern il speli des caci e pt filtrare mecanica...se formeaza bacterii in pietris, insa ai pesti multi, implicit nevoie de cat mai multe bacterii care sa consume amoniacul produs de pesti...

Pana la urma faci cum doresti, insa eu as zice totusi sa pui ceva mai puternic.

Ca sa nu mai zic de circulatia apei in bazin. Mizeriile vor stagna daca nu ai niste curenti destul de puternici. Nu zice nimeni sa fie furtuna, dar totusi...
De asemenea nutrientii pt plante la fel, nu vor ajunge in toata masa apei...

Astazi mi-a venit extern-ul
JBL e700 cum spuneam, arata foarte bine, debitul e foarte ok, e silentios. Am sa-l montez miercuri dupa ce fac curatenie in acvariu si voi lasa in paralel hang-on ul, pana se vor forma bacteriile in extern, dupa care il voi scoate.
Ca materiale am in primul sertar niste inele ceramice si un burete poros, in al doilea sertar zeolit si cateva bile jbl micromec, in al treilea la fel plus un burete mai fin. Canistra prezinta si 2 pre-filtre in care are niste bureti porosi.

Am inteles ca ar fi bine sa acopar sorb-ul filtrului cu ceva, insa cu ciorapul de dama nu prea am incredere, caci e fin si ma gandesc ca nu mai trage prin el particulele de mizerie si atunci neam filtrare mecanica...Eventual daca il pun mai sus si il las asa? Crevetii nu prea umbla prin apa din cate am vazut eu, ca sa ajunga la intake-ul filtrului...stau mai mult pe jos, plante, muschi...
In 2 saptamani abia apuca sa se formeze bacteriile...
Din pacate nu...
Fratele meu merge si el in vacanta, iar prietena lui care e din Iasi, merge cu dansul la noi. Eu pe dansa ma bazam, dar am aflat recent ca vine cu noi.
Prietena mea si dansa acasa...In vecini sincer nu am incredere caci abia m-am mutat aici in bloc si nu pot lasa cheia oricui...

Asa am citit si eu...da' stii, vin si sarbatorile, mai trebuie bani si de un rachiu
Emisia deasupra apei? Cred ca va clipoci apa si s-ar putea sa fie deranjant la un moment dat...mai ales daca dormi in camera in care sta acvariul. De asemenea s-ar putea sa-ti cam scoata co2-ul din apa...lucru nu prea bun pt plante.

Legat de debite, nu stiu ce extern gasesti cu 100 l/ora...doar sa ii reglezi tu debitul, insa e prea putin atat...cred. Dupa ce incepe sa se colmateze are sa mai scada debitul.
Eu la un acvariu de 124 litri brut (probabil 100 net), am un intern de 700 litri/ora (resun sp1200) si un extern de 700 litri/ora (eheim prof 2224)...
Debitele ce le-ai zis tu s-ar putea sa nu iti circule apa deajuns prin acvariu...

LE: Dragos, am postat in acelasi timp
Totusi 50 de neoni e cam multicel...si banuiesc ca ai sa mai vrei sa pui si ceva cory eventual...
130 de litri net? sau brut?

In cazul asta n-ar fi rau un intern cu bureti pe care sa il speli mai des si un extern cu mai mult material biologic, eventual un burete grosier sa retina particulele mari sa nu colmateze materialul biologic.
Si modul in care te exprimi arata nivelul tau intelectual.
Pacat ca la varsta ta, inca mai esti frustrat pe forumuri si inca mai vorbesti in felul asta...nah, asta este, fiecare cu cat poate si cat ii dicteaza materia cenusie.
Noi sa fim sanatosi, drum bun si ape limpezi
Buro, cred ca ar trebui sa iei o pauza pe forumul asta. Si cred si sper ca nu sunt singurul care gandeste asa.

Cat despre problema asta si raspunsul lui Dragos, sunt cel putin 2 topicuri in care se vorbeste despre mazga alba, doar pe prima pagina a acestei categorii...daca nu cumva chiar 3 topicuri. E nevoie doar de 5 minute de cautare, nu 4 ore. Cat despre hobby-ul asta in general, daca nu ai timp sa te documentezi, mai bine nu te apuci. Mura in gura nu-ti da nimeni.

LE: 99% din posturile tale sunt lipsite de valoare acvaristica...si totusi inca postezi.
Vereb, sanatate la neamuri
Am gasit usor sticlaria respectiva, bune indicatiile si am luat o coala de 75x40 (am lasat 5 cm in lungime ca sa nu ma incurc cu piciorusele lampii, cabluri si furtunele filtrului), de 4 mm care m-a ajuns cu slefuit la 12 lei.

Problema rezolvata

Mai ramane sa caut pastilele alea de mancare...
Dar nu ne ai spus cefel de plante vrei sa pui. Poate nu ai nevoie de substrat fertil, cum au zis colegii.
Desi pt 30 de lei se merita sa l iei. Pe viitor poate vei vrea plante mai pretentioase.
Sterilizarea inseamna sa omori orice forma de viata, inclusiv sporii bacteriilor. Deci n-are treaba cu clorul. Insa inteleg ideea ta, desi cred ca printr-o spalare riguroasa scapi si de clor sau alte substante de genul.
Totusi, cine umbla cu clor in acvariu? Sau iod? Ca sa il scape pe pietris?
Dar totusi, mergi in dedeman/baumax si gasesti pietris de vanzare.

La acvariul tau cred ca o punga de aquabasis de 5kg e de ajuns. Repet, e 30 de lei
0.84 imi da...cica my tank will break si totusi nu fac acvariu din sticla asta....

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: