[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Sper ca faci schimburi de apa partiale in asteptarea scaderii no2-ului...
Sa te pregatesti sa prinzi cumva buturuga, caci va pluti. Cioata mea, tot red moor de la rebella am tinut-o aproape o saptamana in apa inainte sa o pun in acvariu.
Eventual poti sa o fierbi.
Eu personal am inceput sa adaug micro cu a treia saptamana de la startare, intai o saptamana cu doza la jumate dupa care doza normala. Si nu am probleme cu algele.
Cu macro n-am inceput inca.
Aaa, pai mureau de foame pestisorii mei acu' de craciun si anu' nou
Are dreptate eugen. Fiecare user isi deschide un topic unde intreaba ce are de intrebat pt proiectul lui...cam asa facem si am facut toti.
Altfel ne ametim intre o mie de topicuri...Cine are de invatat, are sa aiba rabdare sa citeasca un topic cap coada si sa gaseasca toate informatiile.

Cat despre fundal, e recomandat de obicei sa ai unul de o singura culoare, fara briz-briz uri pe el. Negru, albastru dupa cum iti place. Si dupa cum a spus ciro, mai conteaza si ce pui in acvariu si ce contrast vrei sa obtii. Daca ai niste pesti de culoare neagra, ma gandesc ca nu merge fundal negru, pentru ca ii pierzi. Parca tu vroiai neoni...ar merge negru la ei.
Jesus...mi-e cam greu sa inteleg ce scrii...jesus...
Deci ai schimbat toata sau doar 25% ? Daca ai schimbat toata din nou zic...e nasol...jesus...

Nu e vorba de lumea bogata, era doar un sfat. Faci cum crezi si cum iti permite buzunarul. Dar mai bine iti luai de amoniac si nitriti, in loc de 6 in 1, dupa care mai completai in timp...pe termen lung ajungi mai ieftin, decat sa dai acum bani pe 6 in 1 si pe urma sa incepi sa le iei separat...Si la inceput mai bine stii ce amoniac ai in apa, decat nitrati sau decat ph...zic si eu.
Am facut pana la urma curatenie astazi in acvariul asta, am mutat firele de rotala mini din dreapta, in spatele buturugii asa cum am fost sfatui si n-am lasat decat 2 varfuri verzi de didiplis caci partile vechi s-au topit...Am mai scurtat elodea si cam atat la capitolul plante.

Am scos filtrul mititel din stanga si am montat externul. Ma bucur ca l-am luat, caci aveam o circulatie proasta a apei si multa mizerie acumulata pe fundul acvariului...Mai las hang-on ul pana vin din vacanta, ca sa se populeze externul cu bacterii, dupa care il scot.

Poze n-am apucat sa fac, caci a trebuit sa plec si nu ajung acasa decat maine. Voi reveni cu acestea.
Al meu are 80x40x40, cu sticla de 6 si a fost folosit vreo 2 ani cand eram in liceu, iar acum are aproape 3 luni de cand l-am repus in folosinta si n-am avut nicio problema pana acum.
Ai schimbat toata apa? Cam nasol...
Amoniacul e primul produs, dupa care urmeaza nitritii si nitratii...asadar, daca nu ai bacteriile formate, nitritii si nitratii pot fi 0 iar amoniacul sus la cer (sa ma corecteze cineva daca gresesc).
Si e recomandat sa iei teste dedicate, caci sunt mai precise decat cele 6 in 1.
Da, nu vad de ce n-as spune, reclama pt domnul respectiv.

De la userul ezatemi de aici de pe forum.
Habar n-am avut ca vii in RO si nici nu puteam sa cer ceva gratis...
Dar totusi mai am un acvariu caruia va trebui sa ii cumpar un automat la vara

Dar tu cand vii in Iasi?
Am luat astazi si controllerul, pana la urma am luat un zac, la 310 lei.
L-am pus provizoriu in acvariu, ca sa nu stea sonda afara, pana il bibilesc.

Inainte sa-l cumpar l-a pus domnul care mi l-a vandut in solutiile de calibrare si a fost ok. Sper sa fie bine si pe viitor.
Am luat pana la urma in hranitor automat, juwel. Era la reducere de la 130 la 98 de lei.
N-am apucat sa ma uit inca la el, dar banuiesc ca e ok.
Andrei Panainte wrote:Am dat comanda de cel putin 3-4 sapt si inca nu a venit. Deci banuiesc ca dupa sarbatori ar trebui sa imi vina. Cica maxim 4 saptamani ar trebui sa dureze dar na inca nu a venit.

Ciaina?
JBL ektol e antibiotic am impresia. Nu il folosi daca nu ai vreo boala anume.
Ce teste ai folosit? Esti sigur ca bazinul e ciclat?
Un schimb de apa partial puteai sa faci inainte sa pui pestii.

Ai "aclimatizat" pestii inainte sa ii introduci in acvariu?
Daca e din europa, cam o saptamana, daca nu apar neprevazute. Dar acum cu sarbatorile s-ar putea sa mai intarzie...mai ales ca sunt si zile libere.
Daca e de pe alt continent, intre 2-4 saptamani aprox.
Daca nu e din UE, va trebui sa il ridici de la oficiul vamal.
Mersi mult iuliane.
Nu stiam trucurile respective.

Tin la curent , ma retrag si eu ca ma cam ustura ochii
Si in plus pad-ul asta din cate stiu eu nu se foloseste pentru izolare termica (ca se pomeneste de temperatura), ci pt suprafetele care nu sunt perfect plane, vorba lui adrian, pentru a absorbi vibratiile...
Iar pad-ul de la jbl, dupa cum l-am simtit eu in mana, se comporta mai bine in ambele cazuri decat polistirenul...adica asa cred eu.
Aaa, nu il pun la cel mare...si oricum nu s-ar colmata nici la ala in atat de putin timp. Eheim care il am la cel mare e tot de 700 litri/ora si are o luna si un pic de cand merge. Am sa-i curat furtunele de mazga si nu cred ca am sa umblu in canistra. Perlonul l-am scos de o saptamana si sunt curios sa vad cum merge treaba si daca renunt de tot la el.

Eu l-am testat un pic in seara asta cu cateva oale de apa si nu pare sa curga pe nicaieri, insa oricum daca il pun miercuri am timp pana joi la amiaza cand plec sa il urmaresc. Insa intr-adevar, ai dreptate, cu cat mai devreme cu atat mai mult timp sa-l observ.
Am sa incerc maine, insa sunt multe de facut inainte de plecare...(gen spalat, curat in casa, treburi administrative )
Chiar nu ma prind la ce te referi...

Hang-on ul am sa ii curat un pic buretii fara sa deranjez ceramica, cat sa mai tina oleaca debitul. Iar externul e700, chiar nu are cum sa se colmateze in 2 saptamani la un acvariu de 40 de litri...care are in el cativa creveti...

Apropo, ca tot plec 2 saptamani dupa cum am scris in celalalt topic, ar trebui sa imi fac griji pt creveti in ceea ce priveste mancarea? Sunt 8 in total, eu as zice ca se descurca cu alge/detritus...oricum zilele astea am sa-i hranesc separat si le las si la plecare o portie...

LE: Am sa incerc totusi sa-l montez maine, sa vad cum am timp printre celelalte activitati ce le am programate pe maine...

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: