| Message |
|
|
Nu de alta, dar are si un volum mare de apa...
Iar timp este *acalau
|
 |
|
|
|
Daca e lipit de ieri, pui apa in dansul dupa 4 zile ?
Nu e cam devreme?
|
 |
|
|
|
Da, e vorba de "bomba" de co2. Drojdie, apa si zahar. Gasesti reteta pe forum.
Ar mai fi si alte produse, gen co2 lichid, cu me easycarbo sau pastile de co2, insa niciuna din metodele astea nu au acelasi randament precum o butelie.
|
 |
|
|
|
Da, poti sa pui plante multe, chiar e benefic pentru bazin.
Daca nu ai co2, fertilizanti, baga plante mai putin pretentioase, gen vallisneria, elodea (astea fiind si cu crestere rapida) si moss eventual.
Ca o perere personala, scoate colantul ala din spate si pune unul negru sau albastru. De asemenea, scarita aia sau ce o fi, iarasi nu prea pare a fi locul ei acolo...
|
 |
|
|
|
Din cate stiu eu, becurile incandescente nu sunt bune pt acvaristica.
|
 |
|
|
|
Filtrul se retrage de la vanzare, pana la urma mi-a traznit o idee in capatzana si am nevoie de el.
Multumesc pentru gazduire.
|
 |
|
|
Pai nu l-am cumparat inca, va intrebam pe voi...si totusi, cred ca renunt la idee.
Cel mai "frica" sa zic asa mi-era cu tiger-ii si inmultirea lor, caci rcs-ii se inmultesc in acvariul celalalt tot cu kh 11.
Mai urmaresc, mai vedem
|
 |
|
|
Ultimul test de duritate facut a indicat 11 dkh.
Din ce am mai citit, plantele prefera mult mai jos, rcs-ii prefera undeva in jur de 8 iar tiger shrimp-ii undeva in jur de 3-4 dkh...
Si totusi, pare sa le mearga ok, caci am observat astazi o femela de tiger graviduta  : http://imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img600/7366/dsc01083b.jpg&via=mupload&newlp=1
A focalizat mai mult e riccia decat pe crevete, da' se vede.
|
 |
|
|
Multumesc baieti
Iuliane, matale esti obisnuit la bibilit in "borcanul" tau  , poate mi-o iau peste ochi  , da' eu nu cred ca am rabdare...si mai ales ca intru in sesiune (e 2 si eu tocmai am inchis cartea  ). Da' ma gandesc ca daca acopar cu pietrisul asta negru nu mai e nevoie de bibilit pietricelele.
Chestia e ca am mai gasit pe un site, cuart negru granulatie 1 mm. Asta de il am eu zic ca e un 3 mm. Il las pe asta care il am sau comand la 1 mm? (asa e viata asta. cand ai nevoie, nu gasesti. dupa ce faci un compromis, gasesti ce-ti trebuia de nu stii de unde sa alegi...)
Daca l-as lua pe asta la 1 mm ar fi aceeasi granulatie cu ce am acum si probabil ceva mai uniform. Dezavantajul e ca ma complic cu platitul la fancourier pt 2 kg de pietris...
LE: Am gasit asa ceva: http://aquariumprest.ro/tomatocart/products.php?221&cPath=33 (iertare daca nu trebuia sa pun link-ul, puteti edita)
Oare e bun de ceva?
|
 |
|
|
|
Tipul cu care am vbit nu stie s-a hotarat, asa ca daca il vrei eugen, e al tau.
Iti dau si un pm acum.
|
 |
|
|
Roger
Am uitat sa mai zic...am gasit ieri pietris negru de la evidecor, 4 lei kg-ul, cu o granulatie ceva mai mare decat asta care il am acum, cred ca e 2-3 mm. Am luat o punga sa acopar in strat fin pietrisul actual, cat sa maschez albul. Am sa pun intai doar pe o suprafata mica sa vad cum arata si daca e ok, am sa acopar tot. Va voi tine la curent
|
 |
|
|
Hai ca ma amuzi de dimineata faraoane
Bun. Deci o mai las un pic in pace ca sa creasca firele noi, caci sunt scurte si mi-e ca acum vor fi acoperite de altele si ramane fara lumina. Dupa ce se mai intinte, plantez doar "copilasii".
Am sa revin si cu cealalalta dupa ce mai creste.
Recunostina eterna
LE: Am uitat sa zic luni ca ieri seara mi-a "zburat" alt neon din acvariu, a naibii aviatori...tre' sa merg urgent sa caut o plasa fina sa o pun deasupra. Sticla arata cam urat sa o las.
Asa ca m-am suparat si am mai luat ieri 5 neoni care acum stau la "decantat" sa zic asa  intr-un acvariu micut cu un filtru minuscul, folosit pt a baga aer in apa. Saptamana viitoare, daca sunt sanatosi si fara probleme, ii bag in acvariu, totalizand un banc de 12 bucati.
|
 |
|
|
Frumosi pestii, sa-ti creasca mari si pofticiosi in continuare.
Si recunoaste, asa-i ca ai luat ciorapi noi pentru poza?
Glumesc, sper ca nu te-am deranjat
|
 |
|
|
|
Ne le am prea bine, dar nu o fi BBA ?
Am citit ca apare de la variatiile de pH.
|
 |
|
|
E bine de stiut
Mersi.
|
 |
|
|
|
Sa cresti mare.
Nu s-a nascut nimeni direct peste 20,30 s.a.m.d. de ani, asa ca n-are de ce sa-ti fie rusine.
|
 |
|
|
|
Cred ca era mai bine sa pui datele acvariului aici. Si sa lasi acolo topicul doar pt prezentarea ta.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Mai asteptam poze in faza de "cu mai multe in el"
|
 |
|
|
|
Cred ca ti-am mai zis, sau ti-au zis colegii. Scalarii vor creste prea mari pt acvariul tau.
Neonii sunt pesti card,zebrele la fel si cory.
La acvariul tau zic eu, ar fi bine sa te opresti la 2 specii. Sa zicem vreo 4-6 cory si 8 neoni. Sau ce iti place tie, dar vezi cat cresc (spre exemplu xipho creste marisor). Si ia in calcul daca pastrezi vivipari ca sunt pesti prolifici si vor face multi pui (care vor deveni o problema, in sensul suprapopularii, dupa ce cresc).
Si mai pune niste poze. Si de ansamblu.
Da-ne si detalii despre filtrare, flora, fertilizare, lumina...
|
 |
|
|