| Message |
|
|
koala wrote:... cu lama, pana cand o sa te doara buricele degetelor ... vorbesc serios ! ...
Daca o sa mai ai burice la degete ....... si io vorbesc serios  ....... trebuie lucrat cu mare atentie ....... la mine s-a lasat cu cicatrice prima curatare a siliconului.
|
 |
|
|
Nu vad nicaieri detalii despra acvariu: marime, pesti, lumina ....... 
|
 |
|
|
|
Nu am chestia de la Tetra, da' o are un amic si nu e deloc multumit. Nu prea da randament.
|
 |
|
|
cyborg wrote:Acum am incercat cu metoda "CO2 Bell"... si merge. Nu arata foarte estetic, de aceea m-am gandit sa iau un kit de CO2 de la Tetra, si in difuser-ul ala, in loc de gazul din butelia respectiva sa bag CO2-ul din reactor.
Despre clopotu' de la Tetra vorbesti? Prea estetic nu cred ca e nici el. Cred ca doar pentru acvarii mici e bun. Cit e acvariul tau de mare? O sa trebuiasca sa intorci mereu clopotu' sa elimini gazu' rezidual.
Mai bine fa-ti un reactor dintr-un PowerHead mic.
|
 |
|
|
|
Prefer Tetra. Desi nu l-am vazut la lucru o perioada indelungata. Imi place ca are volumu' mai mare decit Fluvalu'. E si mai ieftin.
Imi plac mai mult sertarele cu material filtrant. Pare mai aproape de Eheim. Suprafata prin care intra apa in materialu' filtrant e mai mare la Tetra decit la Fluval => viteza mai mica a apei prin material = filtrare mai eficienta. Parerea mea.
Butonu' ala de amorsare chiar functioneaza, spre deosebite de Fluval la care butonezi pina curg apele pe tine si degeaba. Trebuie sa inclini Fluvalu' pina scuipa aerul din el. Cel putin asa se comporta al meu.
Poate cineva care foloseste canistra Tetra de mai mult timp sa emita o parere mai in cunostinta de cauza.
Iti recomand canistra Tetra pentru acvarii de 500 litri. E vreo 3.600.000 lei da' macar sti ca are volum mare si debit ca lumea. E cu vreun milion mai scumpa decit FX 700 - pentru 250 litri. Cred ca fata de costurile acvariului, milionu' ala nu e asa mult.
|
 |
|
|
arathemis wrote:Eu cred ca multi fac cum vor ei probabil tocmai pentru ca citesc despre acelasi lucru in 5 locuri, din care 4 solutii sunt diferite, ceea ce il deruteaza.
Deruta provine din faptul ca, uneori, poti sa rezolvi aceeasi problema in moduri complet diferite, care se bat cap in cap. Culmea e ca si obtii rezultate bune cu metode diferite.
In legatura cu haleala: prefer sa nu amestec felurile. La o masa le dau numai Artemia, la alta masa le dau numai mixtura de inima si la alta numai granule. Sa nu simta acelasi gust la fiecare masa ca poate se plictisesc. Asta nu inseamna ca daca as amesteca toate felurile de mincare intr-unu' singur ar avea pestii mei mari probleme. Asta a fost un exemplu in care exista doua solutii diferite cu rezultate bune.
Alt exemplu unde exista soluti diferite e iluminatu'. Exista foarte multe combinatii de tuburi cu care obtii plante frumoase.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Ter wrote:... pai are 160 l are 5 pirahnia in el
Ter wrote:daca mai e ceva detalii pe care le-am omis
Marimea pestilor, cita haleala primesc si cum faci schimburile de apa sint niste detalii importante.
|
 |
|
|
Am uitat sa spun: in balti, ca-n terariu nu cred sa aiba cineva  . Omu' merge personal la vinatoare de buhai, numa' spuneti unde.
P.S. Persoana importanta e Sorin Damian, poate asa se capaciteaza cineva sa-si arunce un ochi uite asa:  in balta de linga bloc  .
|
 |
|
|
De ce n-ai postat aici? Inchid topicu' asta. Discutia poate continua acolo.
|
 |
|
|
serghei wrote:Imi e greu de crezut ca pot pur si simplu sa arunc dupa ochi cate o mana de sare...
Desi experienta mea e zero la acvarii marine, imi permit sa postez. In acvariu trebuie sa ai vreo 34 grame sare/litru. E usor de calculat cita sare se pune la un acvariu de x litri. Ce se evapora se completeaza cu apa dulce. Pe vremuri citeam articolele despre acvariile marine pentru animale din Marea Neagra si nu aveau aparate automate de masurat concentratia de sare. Doar un densimetru.
Mai multe pot spune cei ce au facut acvarii marine.
Cred ca ar fi bine sa mut topicu' asta la sectiunea Marine. Si sa sterg posturile si fragmentele de posturi off-topic.
|
 |
|
|
FLORI AN wrote:Merita 2 500 000 lei un Fluval 104 ?
Adica gasesc mai ieftin ?
De banii aia poti lua o canistra Tetra pentru acvarii de 250 litri  .
|
 |
|
|
marinica2222 wrote:geamurile din curte sunt doar de 3mm grosime...ar rezista ele la un acvariu de 50l?
Ar fi bomba cu ceas.
Pentru un acvariu de 50 litri ai nevoie cam de 0,7-0,8 m 2 sticla. Ia niste sticla de 6 mm. Mai mult de 300.000 nu poate fi. Din sticla aia de 3 mm poti face capacu'.
|
 |
|
|
Ter wrote:apa nu e tulbure dar e asa de tulbure de nu mai vad nimic
Te-ai exprimat destul de ....... comic  , da' cred c-am inteles ce vrei sa spui  .
Sint alge verzi microscopice. Poti sa le desfiintezi cu apa oxigenata. Mai poti incerca cu schimburi de apa zilnice de 50% daca ai la dispozitie apa buna. Uneori dispar de la sine. Poti incerca sa stingi lumina citeva zile. Sau poti pune pe suprafata apei niste Ceratopteris sau Lemma minor (lintita). Ai multe variante la dispozitie. Daca nici una nu da rezultate, poti apela la chimicale.
Da' niste detalii despre acavriu nu vrei sa ne dai?
|
 |
|
|
mausmann wrote:lumina relativ putina 0.2-0.3W/litru.
Asa e. Merge bine si la lumina putin intensa. La lumina foarte puternica in schimb, frunza cea mai tinara ia o culoare rosie extraordinara si se inverzeste pe masura ce imbatrineste. Apoi apare alta frunza rosie si tot asa. E foarte decorativ un astfel de Echinodorus cu o "coroana" bogata in verde si o frunza rosie in mijloc  .
Avind in vedere dimensiunile nu foarte mari si aspectu', e unu' din Echinodorusii mei preferati  !
|
 |
|
|
|
Doua perechi ar fi destul. Nu vad de ce ai pune mai multi.
Daca vrei puii, cred ca o pereche ar fi ok.
|
 |
|
|
lucian.con wrote:Sa-l fierb, sa-l mai tin in caldare, sa-l sarez sau ce?
Mor de nerabdare sa-l bag in acvariul meu de 70 l cu 2 scalari + 8 neoni.
Ce plante/muschi/alge as putea agata de el si cum 
Dace vrei sa nu mai coloreze apa poti sa-l fierbi. Poti sa-l pui si asa, numa' sa urmaresti pestii atent. In primele saptamini poate ca ar fi bine sa schimbi apa mei des.
Poti pune pe el niste Vesicularia sau alga lu' Dalles  !
|
 |
|
|
E bine pentru inceput. Mai pune CO2-u' si asteapta ....... sa cistigi experienta  .
|
 |
|
|
|
La aproape orice acvariu trebe filtru.
|
 |
|
|
|
Intr-un acvariu echilibrat si corect populat nu cred ca ar fi murit pestii in 8 ore daca s-a oprit pompa de aer.
|
 |
|
|