| Message |
|
|
ozi wrote:de ce sunteti impartiti in cei care sustin LEDu albastru si cei cu becu de lanterna (mai rau, unii care-l coloreaza cu markerul albastru  )....
Nu sintem impartiti in nimic  . Fiecare poate sa-si puna ce-i place ochiului sau in acvariu: Led sau bec de lanterna sau luminare, poate chiar un felinar  . Disputa mi se pare prea neinteresanta ca sa aiba loc. Inca nu s-a epuizat pe forum reproducerea neonului si nici de ce apar la discusi pui "grei" sau de ce o ia Glossostigma in sus la 1,2 W/litru   .
Eu am folosit becu' de lanterna pentru ca mi s-a parut mai simplu si pentru ca aveam la dispozitie incarcatoru' ala de telefon si pentru ca tinerele perechi din acvariu aveau nevoie de o luminita sa invete cum e cu ingrijitu' puilor.
|
 |
|
|
Magda wrote:
MARELE ALB wrote:
Magda wrote:voi ziceti ca ala de-mi imfloreste mie este un cordifolius si o sa se faca enorm?
Io-l vad cordifolius clar. Da' n-ar fi prima oara cind vad strimb o poza    !
Si cum iti dai seama? :o
Cred ca e cordifolius pentru ca o vad zilnic de peste 15 ani  .
Si cordifoliusii mei au pete maronii pe cea mai tinara frunza cind e mica. Petele dispar pe masura ce creste frunza.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Magda wrote:voi ziceti ca ala de-mi imfloreste mie este un cordifolius si o sa se faca enorm?
Io-l vad cordifolius clar. Da' n-ar fi prima oara cind vad strimb o poza    !
|
 |
|
|
alina_g wrote:Eu am toate cele trei specii in acvariu de peste 2 ani si se inteleg. E adevarat ca acvariul are 400 de litri...deci spatiu suficient.
Si eu am vazut la cineva Betta impreuna cu scalari si au trait o gramada de vreme in pace si prietenie  . In schimb la mine, inotatoarele scalarilor erau varza  .
|
 |
|
|
ozi wrote:dar dupa ce-am citit de forum cam tot despre moonlight...si am fost putin descurajat de complexitatea ledurilor
Leaga un beculet de lanterna la un incarcator de la un telefon mobil si obtii o lumina slaba buna pentru noapte. La mine functioneaza cu succes. Ba mai are si culoarea galbuie - asa ca lumina lunii - pe care io numa' albastra n-o vad.
P.S. Imi place semnatura ta  !
|
 |
|
|
Bob wrote:...care ar fi avantajele/dezavantajele unei asemenea achizitii in afara de pretz considerat un dezavantaj  adica as iesi MULT mai ieftin pe varianta home made?
Clar ca e mult mai ieftin sa-ti faci tu acvariul. Sticla pentru un acvariu de 400 litri nu trece de 2.000.000 lei, 1-2 tuburi cu silicon - inca vreo 150.000 - 300.000 lei. Despre capac s-a vorbit mult pe forum  , nu mai zic nimic. Faci un calcul, vezi care e diferenta si iei o hotarire.
Daca nu ai indeminare sau daca nu ai experienta la lipit acvarii, poti apela la cineva care stie  .
|
 |
|
|
manex wrote:eu zic sa ii ameninti cu opc-ul
Eu cred ca ar trebui sa te duci direct la OPC fara avertisment  . Ce daca n-au avut distributie? Asta nu-i un argument sa stai tu fara incalzitor la acvariu dupa ce ai platit. Puteau sa-ti dea altu' din raft sa-l folosesti pina il repara pppaaa ala stricat. Legea nu cred ca spune ca daca n-ai distributie nu esti obligat sa respecti garantia. Io m-am saturat sa fim tratati ca niste gunoaie  . O fac pentru ca le permitem  .
|
 |
|
|
Mitica wrote:Sandu ne-a aratat ca stie si poate.. Bozeta, e randul tau
Nu ma refeream doar la Sandu si la bozeta  ! As vrea ca toti cei de pe forum sa-si prezinte acvariile si solurile pe care le-au folosit  . Apoi n-are decit lumea sa decida care substrat sau fertilizant da rezultate. Din discutii nu cred ca ajungem la o concluzie. Doar pozele cu plante ne pot convinge de calitatea unui substrat sau fertilizant sau tub de neon. Galeria foto asteapta poze de calitate de la toata lumea  .
Acuma astept rezultatele la un acvariu de 300 litri cu Terralit luat de pe Shop si urmeaza poze, nu inteleg de unde atita dezinteres in a va prezenta si voi pe forum realizarile  .
Eu pregatesc vreo 100 de poze cu citeva zeci de specii de plante care mi-au trecut prin mina. In stadii de dezvoltare diferite, culori diferite ale aceleasi plante in functie de lumina ... Mai am de facut ceva poze. Deja sint vreo 30 Mega de poze. Din pacate interesul atit de scazut pe forum pentru plante  imi taie tot elanu'  !
|
 |
|
|
Io propun sa ne "razboim" in poze cu acvarii intretinute fie cu produsele marilor firme, fie cu produse autohtone. Vor "cistiga" cei ce prezinta realizari acvaristice mai frumoase. De fapt va cistiga acvaristica de la noi  !" Argumentu' suprem sa fie calitatea acvariului  .
|
 |
|
|
Dan_McTudor wrote:In Finlanda (unde locuiesc) acvaristii recomanda schimbarea a 20% din apa o data pe saptamana.
Nu exista o "reteta" unica. Depinde de ce vrei sa faci in acvariu, de "cantitatea" de pesti, de cita mincare primesc, de cit e de bine plantat acvariu' .......
|
 |
|
|
Sorinel18_my wrote:apa este statuta(intr-un butoi+incalzitor si pompa in permanenta in ea,este taman buna  ).
Se pare c-ai studiat  ! Mult noroc cu pestii  !
|
 |
|
|
Magda wrote:@M.A.: Nu renunt la Echinodorusul ala nici picata cu ceara  Si asa a trebuit sa renunt la multe plante dragi.  Si mai ales ca acum imi face si floare...
Echinodorus cordifolius e printre preferatele mele (am pentru planta asta o simpatie asemanatoare cu a lu' Sandu pentru Echinodorus horizontalis  ). O am fara intrerupere de prin 1987-1988 (am dat pe ea atunci 50 lei = o avere pentu un elev    ) ....... acuma o tin in acvarii de peste 300-400 litri.
Nu spuneam sa renunti la ea pentru ca ar fi "penala" sau "icoolta" ....... ci pentru ca poate creste mult prea mare pentru acvariul de 120 litri.
Reformulez  : nu renunta la planta, fa-i un acvariu pe masura    !
|
 |
|
|
Bob wrote:deocamdata s-au alergat safe un pic...nimic de speriat. nu prea sunt activi nici-unu... cam stau pe loc tirati dupa cate-o piatra sau lemn...
Ai mei au trait in deplina pace si intelegere mai mult de un an. Au si scos citeva rinduri de pui ....... apoi a inceput razboiul total din motive care vor ramine pentru mine un mare mister.
Bob wrote:1 an jumate a crescut in 40 litri  l-am luat in disperare...mai mult de 85 nu am avut...o sa iau unu de vreo 2-3 sute litri dar nu acum k nu-mi permite financiarul si ar insemna sa-mi scot wide-screen-ul din camera si inca ma mai gandesc
E de apreciat ca l-ai salvat  din puscaria de 40 litri. Problema e posibila agresivitate a masculului pe care nu stii cind il apuca nebuniile  . Nu pe noi trebuie sa ne convingi de imposibilitatea achizitionarii pe moment a unui acvariu foarte mare. Noi intelegem situatia, da' intelegem degeba. Nu noi sintem problema ci pestele mare si fioros  cu care nu poti negocia. Cind o ia razna, e ca Terminatoru'  !
|
 |
|
|
mausmann wrote:Focal point ar trebui sa fie buturuga si nu anubiasul care oricum dupa cum mi se pare mie nu respecta regula numarului de aur.
Asa mi se pare si mie. Buturuga trebuie trasa in pic mai la stinga.
Sint de acord si cu ideea lui Razvan despre aranjarea pietrelor - closca cu pui  . Da' parca nu merg impreuna si buturuga si pietrele intr-un acvariu asa mic. Prefer buturuga.
|
 |
|
|
Sorinel18_my wrote:Alte sugesti?
Pentru ca acvariul steril e instabil iti recomand schimburi de apa dese - cu apa statuta bineinteles. Nu lasa murdaria sa se se descompuna. Culege-o zilnic ....... dureaza mai putin de 5 minute.
Baga radacinile de la Echinodorus in nisip.
|
 |
|
|
Circoteala  : Echinodorusu' cordifolius n-are ce cauta acolo sub nici o forma. Alternanthera din dreapta cere lumina (se vede din distanta prea mare dintre noduri). Parca lipseste o buturuga. In rest asteptam covoru' sa-si intre in drepturi  !
|
 |
|
|
Parerea mea e ca pesti de 20 cm nu se tin in 85 litri. Eventual pentru o perioada scurta pina la faci un acvariu pe masura. Atentie cu femela ....... daca nu-i place mecla ei, masculu' o desfigureaza (la propriu) ....... si in acvariul ala nu are une se ascunde - am avut o vreme o pereche si masculu' avea boala pppaaa saraca femela ....... abia o scoteam din ghiarele lui  ....... ceva de speriat cit de feroce poate fi  !
|
 |
|
|
daba wrote:si eu ma mir cum ti-au supravietuit, poate ai acvariul super bine plantat si multe plante de suprafata, altfel nu-mi explic.
Doar se stie ca Razvan e stapinul absolut, atotputernic si universal recunoscut al Ricciei  .
|
 |
|
|
Acuma imi amintesc ca parca citisem pppaaa forumu' vechi cum ca se poate inmuia un pic cu esenta de otet. Apoi se pare ca se curata mai usor. Doar din amintiri  ....... nimic sigur .......
|
 |
|
|