[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Nu stiu exact cum sa incep, dar ideea e ca aveam in casa un acvariu mititel, gandit pentru o carantina, un tratament, o nevoie urgenta.
Problema e ca pe mine ma mai mananca din cand in cand, asa ca n-am rezistat tentatiei si l-am amenajat

Ceva light, fara pretentii.

Acvariul are 5 litri, 25 (L) x 11.5 (l) x 19.5 (h), cred ca l-am detronat pe Iulian cu cel mai mic acvariu Totusi, al meu e mult mai simplist si fara pretentii.

Ca dotari: un strat subtirel de pietris negru ca substrat (fara sustrat fertil), filtrul hang-on ce il aveam spre vanzare saptamana trecuta (o chinezarie JHBL-601, de 500 l/h teoretic, dar l-am umplut cu 2 bureti si 250 grame de eheim substrat pro si nu mai are debitul declarat) si o lampa cu leduri (12 bucati, totalizant 1.2 W) cu care cred ca m-am grabit oleaca, in sensul ca e cam slabuta...dar vom vedea.
Ca decor, o crenguta din fata blocului, dar care raportat la volumul acvariului ii pot spune "buturuga" pe care am prins niste flame moss luat din acvariul mare. Pe langa asta, 2 bile de riccia.

Fara CO2, fara fertilizare. Am sa fac totusi un calcul sa vad cad Ferropol ar intra, poate pun totusi asa "de gust". Eventual niste easycarbo asa la picatura...vom vedea.

Initial, gandul imi statea sa cumpar un filtru intern, caruia sa ii acopar cumva gaurile prin care trage apa si sa ii pun un furtun jos prin care sa traga apa si unul la iesire catre acvariu. Cumva sa il transform intr-un mini-extern. Cred ca e posibil, insa n-am avut timp acum de bricolat. Dar dupa sesiune cred ca am sa imi bag ghearele intr-unul, cu posibilitatea sa-l stric Hang-on ul e cam mare si ma cam deranjeaza la ochi.

Urmeaza sa iau un incalzitor, caut ceva minuscul, sa nu ocupe loc. Am vazut ceva de la aquael parca, plat. Mai cercetez.

Daca ar fi dupa capul meu, as pune cateva perechi de blue tiger shrimp in incercarea de a-i inmulti si obtine niste exemplare cat mai albastre (nenea de unde cumpar eu creveti a zis ca are niste exemplare nu foarte albastrui, dar daca vreau pot incerca eu sa ii inmultesc si selectez...asa ca ideea mi-a ramas pe creier). Dar cum nu e dupa mine, iar prietena zice ca sunt urati crevetii si parca sunt niste paianjeni (si tinand cont ca am deja un acvariu dedicat lor), probabil va fi noua casuta a unui betta. Stiu, e cam mic, dar "stapanul" a poruncit Si pe de alta parte, ma gandesc ca oricum vor fi conditii net superioare paharului din pet shop...

Atasez cateva poze, nu foarte grozave, caci aparatul din nou imi da semnalul de stop, adica nu a focalizat cum trebuie. Pare-mi-se ca doar la acvairul mare vrea sa pozeze cum trebuie, iar la asta mic si cel cu creveti nu...Nu inteleg de ce, dar asta este. De altfel, nici eu nu sunt prea talentat, asa ca defilez cu ce am
Veti observa pe peretele din fata, niste urme. In realitate se observa mult mai putin si le scoate aparatul in evidenta. Totusi, ele exista si nu imi dau seama ce mama ei de urma poate fi...Am impresia ca e ceva unsuros. Inainte sa pun apa parca se intindea si se lua, dar am avut impresia ca s-a dus de tot si am pus apa. Acum nu se mai duce oricat as da cu buretele...poate in timp. Oricum, mi-a scos peri albi si ma enerveaza foarte tare caci strica mult aspectul pozelor. Totusi, poate faceti abastractie de ele

https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/Borcanu#5700594351629149746
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/Borcanu#5700594360465745810
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/Borcanu#5700594367916010578
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/Borcanu#5700594378221659362
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/Borcanu#5700594381827610626

Primele 2 poze sunt facute incat sa prinda tot acvariul incat sa va faceti o idee despre dimensiunile lui (de aia am lasat margini pe langa). Sunt putin strambe, dar e tarziu, am niste beri la bord si aveam si o pozitie incomoda

Sper sa va placa. Eu sunt tare mandru de el Doar urmele ma enerveaza, dar spre totusi sa scap cumva de ele

Tin sa-i multumesc lui "Porcu'" pentru rabdarea de pe pm, in care l-am batut la cap in legatura cu lumina

LE: Ar mai fi o solutie...daca nu scap de urme, ma apuc sa invat photoshop si rezolv Reusesc astia sa scoata fotomodele, trebuie sa se poata scoate urmele astea
Nu e chestia de egoist, inteleg ce zici tu si ca idee ar fi util...problema e ca ma doare spatele pe urma

Cu elastice nu m-am gandit...am stat ca bivolul (ca sa nu fiu dur cu mine ) si m-am chinuit cu guta...

In afara acvariului m-am gandit, da mi-e sa nu deranjez prea tare acvariul daca scot buturga ce traverseaza practic acvariul dintr-o parte in alta...

Totusi ai dreptate, trebuie sa rezolv cumva cu muschiul ala. Vedem. Promit totusi sa nu-l las asa
Multzam'
E o singura buturuga, cu o cioata mai sanatoasa in dreapta si o prelungire subtirica ce merge inspre stanga (si cateva ce merg prin spate, da' nu se vad).

Daca ai sti cat m-am chinuit sa leg muschiul ala sub apa, cu fir de undita subtire de iti scapa printre degete, stand cocosat si cu mainile sub lampa
Ce-i drept, e cam dezordonat (si asta ca mi-a fost extrem de greu sa-l prind)...Tu zici sa-l scot, trag cateva poze, si daca arata mai bine sa las prelungirea respectiva goala?

LE: M-am mai gandit la o chestie. Sa il tund mai scurt, incat sa stea mai lipit de buturuga...sa nu para ca pleaca in toate directiile...oare ar fi mai ok?
Mersi
Ultimele poze au fost dupa vacanta, nearanjat...ce sa-i faci

Si mai e o chestie, imi vine greu sa aruc plantele din acvariu le-as tine pe toate...Totusi mi-am facut curaj si am pus piciorul in prag. Prea erau toate inghesuite acolo.
Mult mai bine acum.
Dar de acord si eu cu vereb, scoate oala aia de acolo
Circuitul apei in filtru e de jos in sus? Adica aia e directia de filtrare?
Atunci baga ce e mai grosier jos si ce e mai fin sus, ca sa nu se colmateze. Adica bile de plastic si un burete grosier mai jos si siporaxul sus, ca sa nu ajunga la el particule prea multe sa il colmateze.
Ma bag si eu ca musca-n lapte
Da' 200 de W nu-s cam multi? Cel putin pentru inceput...

Creveti mancatori de alge nu-s rcs-ii (cel putin asa am citit), ci amano. Baga o armata de 10-20 de bucati si vezi ce zic
Hai sa fie cu noroc
Mai asteptam sa se mai indeseasca oleaca plantele.
Bun, astazi am facut curatenia saptamanala. Nu m-as fi asteptat, insa in spatele acvariului era destul de mult detritus pe jos...
Ca si modificari, am pus pietris negru deasupra celui axistent, arata mult mai bine
Am scos aproape toate firele de blyxa, nu stiu ce are da nu ii merge bine si am vrut sa aerisesc un pic acvariul. Am tuns ludwigia, elodea si rotala mini si am incercat sa le mai "intufaresc" oleaca.
Am scos niste muschi de pe buturga si am pus niste flame moss, tuns din acvariul mare.
E mai aerisit acvariul si imi place mai mult acum

Cateva poze, nu multe ca sunt in graba mare:

https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/AcvariuNano22Ianuarie2012#5700488541513426114
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/AcvariuNano22Ianuarie2012#5700488532234035858
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/AcvariuNano22Ianuarie2012#5700488499710807458

Abia astept sa creasca crevetii la tipul de la care trebuie sa-i cumpar, ca-i asa de gol acvariul....

P.S.: Acvariul arata mai bine decat in poze
cirotariu wrote:"tati, tati, viau losii, din aia losii, te iooogggg".

Hai ca m-ai amuzat.

Da' n-ai mai facut rost de skimmer-ul ala?
Si cand cresc?
Plus ca mai ai si alti pesti...vezi articolul legat de volumul necesar pestilor.
Cu o2 ul care il bagi prin pompa, scoti co2-ul necesar plantelor.
Pt oxigenare e de ajuns valurirea usoara a suprafetei apei de catre filtru, iar ziua contribuie si plantele.

Si am uitat sa zic...am dubii ca filtrele alea 2 mici vor face fata...Va trebui sa ai grija mare cu mancarea si popularea acvariului.
Cam mic pentru scalari...
Bun, mai baga niste plante, dar zici ca asta urmeaza.
Solutii de la jbl nu era nevoie sa pui, dar de-acu' sunt puse.

Pompa de aer nu o pune, scoate co2-ul din apa si mai ales ca nu faci aditie, ramai fara co2.

Nu mai stiu lumina...ce ziceai ca ai?
Daca instalatia electrica e protejata de apa, nu cred ca are nimic daca ajung niste stropi efectiv pe sticla neonului.

Dar pentru ce piatra de aer?
Zebrele ma gandesc ca au gura destul de mica, eventual sa-i ciupeasca de curiozitate si in joaca lor. Totusi ele zburda mai mult pe la mijlocul acvariului.
RCS-ii tai probabil nu ii vezi acum pentru ca e acvariul mare si e plantat. Intr-o zi nu cred ca apucau sa-i manance pe toti.
La fel patesc si eu cu rcs-ii din acvariul mare. Desi am introdus tot vreo 30, nu am vazut niciodata mai mult de 10 (asta in zilele bune).
Eu inclin sa cred ca i-au ales bine la petshop. Cel alb fiind mascul si cel negru femela. Da' posibil sa ma insel.
Eheim-ul meu zice ca e fully submersible, adecatelea merge bagat de tot in apa, iar indicatorul de pe el e pentru nivelul minim de apa (probabil daca e pus mai sus, se incalzeste prea tare sticla ce nu sta in apa).
Totusi ma gandesc ca toate ar trebui sa fie izolate complet, indiferent daca sta cu 2-3 cm iesit din apa. Sansa ca sa ajunga apa pe capul incalzitorului (de la un peste mai barosan, o ventuza nelipita bine sau cand umbli prin apa cu mana) e uriasa.
Totusi, uita-te ce scrie pe cutie/foaia din cutie. Eventual intra pe site-ul producatorului si vezi ce scrie acolo.
Absolut extraordinar...
Multzam' pt link, e la bookmarks in asteptarea povestii
[quote=OoctavianIntrebarea mea este daca mai continui cu ciclarea sau nu.

Pai tu ce zici? E acvariul ciclat incat sa te intrebi daca sa mai continui sau nu? 10 zile de ciclare ti se par de ajuns? Faptul ca pestii au murit dupa ce i-ai pus arata a bazin ciclat?
Dar inafara de asta, pestii i-ai "aclimatizat" cu noua apa din acvariul tau? Sau i-ai trantit direct in acvariu?

Urmeaza sfaturile lui scifficus si Dragos, da' mai ales pe-a lui scifficus, caci pare-mi-se ca ai citit asa pe diagonala ciclul azotului.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: