[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Majoritatea plantelor sunt din acvariul mare. Singurele aduse din alte acvarii au fost muschiul de la antoniot, dar asta acum cateva luni si n-am vazut viermisorii atunci...deci nu cred ca de la el; niste riccia pusa inainte de vacanta, iarasi nu cred ca e de la ea caci a trecut mult timp de atunci. Si mai este christmas moss-ul pus acum 2-3 saptamani...poate asta o fi cauza...
Creveti n-am mai pus din noiembrie, si atunci fara apa in care au venit.

Aaa, pietrisul e ultimul pus in acvariu, Duminica...Nu l-am fiert, doar la spalat in cateva ape.

Totusi pana ieri nu am vazut viermisorii astia (pe care i-am strivit. acum ma uit si nu mai vad)...Bine, in principiu nu ma deranjeaza, atat timp cat nu sunt agresivi sau nu dauneaza crevetilor. De asta nici n-as vrea sa fac tratamente, ca sa nu afectez crevetii in special dar nici melcii (de bacterii nici nu mai zic). 2-3 viermisori din cand in cand nu ma deranjeaza sa-i strivesc.
Atat doar, sa nu invadeze si mai ales sa nu afecteze crevetii.

Poate stie totusi cineva ce sunt si daca deranjeaza cu ceva...mie maronii mi-au parut, eventual apropiati un pic de culoarea pielii (deci spre roz cumva) caci daca puneam palma in spatele lor, nu ii mai deosebeam de culoarea fundalului...cam 4-5 mm, si foarte intortocheati. Daca ati vazut pe la teveu cum se deplaseaza vipera in desert (forma aia de S), cam asa inotau si astia in apa.
Revenind la planariile mele, am tot strivit ce am vazut pe geamuri si acum sunt mai putini (oricum erau foarte putini si inainte). Adica vad vreo 5-6-7 pe cei 3 pereti ai acvariului (ca unul e colantat si nu vad nimic pe el). Sunt mici, 1 mm si tot ii strivesc. Nu ma deranjeaza, par sa regreseze, deci treaba-i buna.

Insa am identificat alta magarie in apa. Tot niste viermisori, maronii par, mai lunguti, vreo 5 mm sa zic, care umbla prin apa in curentul filtrului si sunt foarte miscatori. Adica se unduiesc rapid si tare...
Aveti idee ce naiba sunt? Am vazut vreo 4-5 cred si i-am mierlit.
NH4 = 2 ???
Ai apasat alta tasta din greseala?
Absolut superb.
Imi place ca desi e super plantat, e si aerisit in acelasi timp.

Era amuzant cory de se plimba bezmetic singurel cuc

Doamne-ajuta!
Multumiti vom fi abia dupa ce vedem pozele
Opa E o diferenta de ultima oara.
Cu niste poze profi si din mai multe unghiuri cand ne incanti?
naitsirc wrote:Poze Poze Poze

Subscriu
Noroc si rabdare trebuie
Sau ai putea sa cumperi un difuzor cu pastila si ai rezolvat problema.
Saru'mana
Tin sa va anunt ca am si o a doua femela de tiger shrimp graviduta
Asta e ceva mai maricica decat cealalta, mai lucioasa si cu negru pe spate. E un pic mai shic

Atat. Nu-i mare lucru, dar eu ma bucur si am zis sa impartasesc cu voi

Poze am sa pun mai diseara, acum e descarcata bateria aparatului.
Nu imi dau seama cum ai calculat picatura, la 70 de ml, dar cum eu sunt praf la matematica am incredere in calculele tale.
Multumesc
Am uitat aseara Iulian sa-ti raspund in legatura cu crenguta.
Da, iese putin din acvariu, dar nu cu mult. Mi-a fost lene sa o mai tai...

http://imageshack.us/photo/my-images/845/dsc01136hw.jpg/

Scuzati praful de pe filtru, tot uit de el si urmele de la apa care s-a evaporat. Am facut poza asa pe sleau.

De asemenea, am calculat ca ar veni 1.25 ml de ferropol pe saptamana. Cred ca am sa incep de saptamana viitoare sa adaug. Ferropol24 nu cred ca pun, caci dozajul e 1 picatura la 50 litri de apa....la 5 litri ai mei, cam greu de impartit picatura...
Uite cum merge la mine piatra de aer, din aia verde.

http://youtu.be/CIUBNK3HBgg

O bula pe secunda(in numarator). Daca dau mai mare debitul, ies mai multe bule, daca il dau mai incet, ies mai putine. Dar dimensiunile bulelor din piatra raman la fel.
Ce-i drept, cateodata se intampla sa se frece treaba si sa trebuia sa stau sa ma joc cu debitul si pozitia ei, pana gasesc din nou echilibrul. Dar rezultatul e multumitor.
Porcu wrote:
Am o tentatie teribila de a-l reface, exact cu plantele si cu aranjamentu' de atunci, in afara de Ranunculus.

Subscriu tentatiei

Si poate poate il convigem si pe Dragos
Il faci alergator de maratoane
Plutitoare neplutitoarea, cand eram mititel si aveam betta stiu ca luam oglinda din cutia de farduri a mamei si lipeam pe sticla acvariului...si incepea spectacolul

Banuiesc ca nu se pune mai mult de 5 minute ca sa nu stresezi prea tare pestele si nici sa nu se bata cu capul in sticla ca nebunul...Cateva minute sa i se ridice testosteronu' si sa il scoti din monotonie e de ajuns
viulian wrote:
Nu i-am vazut mancand micro algele si alte cele (caci nu vad algele deci nu stiu) dar cand infuleca fulgii cu pofta ma indoiesc ca le mai ramane ceva pofta de alge.

Corect, daca au hrana asigurata, nu mai baga la alge. De aia e bine din cand in cand sa mai sari peste cateva mese

In acvariul in care am doar creveti, le dau o data la 3-4 zile hrana. In timpul vacantei, 2 saptamani au stat doar cu ce au gasit prin bazin.

Referitor la timiditate, rcs-ii da, am observat si eu ca sunt mai speriosi, desi mai ies chiar si cu lumina aprinsa. Amano insa n-au nicio treaba. Am 10 bucati in acvariu si vad constant intre 6 si 8. Si daca apuca sa vada mancarea fug dupa dansa si o iau chiar si de sub nasul pestilor
Si nu mai zic ca pe mine ma musca cum ma prind
viulian wrote: Tare asta cu soacra, daca e asa de 'controlling', poate de aceea te place si fata pe tine - ca nu respecti regulile - mai stii ? Si daca se sperie si de shrimpi (sa ii povestesti ca mai sar din acvariu etc), cu atat mai rare vizitele hehehe.

1) Despre lampa, cred ca mai mica de 9W nu gasesti, de exemplu asta: http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/iluminare_PU/Aquatic_Nature_Spectra_Lux_9_w_white_6500_k de pus pe lungime. Dar sa te asiguri ca gasesti si bec de schimb ulterior.
2) HOB-ul, as vota sa il muti in spatele buturugii. Am eu sentimentul ca iese din acvariu crenguta ? Daca da, vrem si o poza de ansamblu chiar daca apar si HOB si lamba si toate cele.

LE: am uitat de Betta. Cu toate ca e ok cred 5L pentru el, rezista si la mult mai putin, cred ca se va plictisi repede si va fi apatic asa singurel. Il tii o vreme, dar probabil ca va trebui sa-l pui in acvariul mare pana la urma

Daca as lua lampa aia, ma cam duc spre 2 W/litru . La moss-ul si riccia ce sta in acvariu si fara codoi, ma cam tem de alge...
Filtrul am vrut si eu sa il pun in stanga, ca sa fie teava de intake in colt, nu pe mijloc, dar abia la setup am realizat ca nu pot. "Buturuga" (a se citi crenguta ) nu merge decat sa stea in stanga. Adica pot sa o pun eu si in dreapta, dar nu mai sta calumea si se vede cam aiurea. Iar daca pun filtrul in stanga, apa are sa cada pe muschi si in loc sa stea in sus, are sa-l impinga in jos si-mi cam strica "vizualu' "...De asemenea, am impresia ca nici loc sa intre prea bine nu are.

Dar cred ca am sa incerc totusi sa "mesteresc" un filtru intern si poate reusesc sa il fac cumva un mini-extern, si sa am doar 2 tubulete in acvariu.

Legat de betta, eu sper sa nu se plictiseasca prea tare. Am citit ca e bine de animat punandu-i o oglinjoara din cand in cand sa se mai infoaie la propria reflexie.

Dragos, stiu de saramura ta, urmaresc topicul la fiecare post, da' n-am indraznit sa comentez ca imi prind urechile in ce e pe acolo
Salut.
Ceva detalii despre acvariul tau?
Eu zic ce-am citit
Acuma si eu am rcs cu amano in acvariu si stau calare pe muschi, dar nu le-am masurat ce au intre falci

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: