[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Porcu
Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
COObra wrote:o gupaneza ii bate pe amandoi carasii de le sar okii din cap. :o :o :o
Io cred ca gupoaica aia vrea sa-si salveze eventualele viitoare progenituri . Cred ca ti-a ghicit intentiile .
COObra wrote:gupi (sa produca hrana pentru carasei :sic: )

Ar mai fi o explicatie: gupoaica stie ca acvariu' de 40 litri nu-i pentru carasi si vrea sa te oblige sa-i scoti de acolo. In cazu' asta se pare ca ai o gupoaica extrem de coolta care vrea sa te determine sa respecti sfaturile primite pe forum .

Vorbind serios, cred ca scena e din seria "Comportamente anormale favorizate de micimea acvariului" Pestii se invirt unii printre altii si in lipsa spatiului e posibil sa se comporte aiurea. La fel de bine cu e posibil sa se comporte normal .
giostana wrote: 55L 30l 45H din sticla de 4 mm.(~60litri)
No way ! In nici un caz cu h=45 cm. Iti sugerez o inaltime de 30 cm cu intarituri.

Eventual h=35 cm cu intarituri coolte™ si lipitura dublata. Da' te complici, mai bine ramii la h=30 cm sau ia sticla de 6 mm.

Ancistrusii mei sint extrem de coolti , niciodata nu s-au dat la discusi. Probabil depinde de cooltura individuala a pestelui. Altfel sta treaba cu Pleco sau Gyrinocheilus .......

In legatura cu discusu' tau: urmareste-l atent dupa cum ti s-a sugerat. N-are rost sa-i bramburesti cu medicamente daca nu e cazu'.
Atentie la testele astea pentru duritate.
Ala pentru GH masoara GH-u' . Ala pentru KH masoara si alti carbonati, nu doar cei de Ca si Mg.
De exemplu, testu' pentru KH masoara si bicarbonatu' de Na smilie - asta de fapt nu intra la duritate. Iar testu' pentru GH nu masoara bicarbonatu' de Na. Din motivu' asta, conform masuratorilor e posibil sa obtii un "KH" mai mare decit GH ceea ce e de fapt o aberatie. Am patit-o eu si am intrat intr-o confuzie cauzatoare de neuroni morti pina si-a pogorit Batracu' incredibila cooltura asupra mea si mi-a salvat ultimu' neuron ....... D-aia-s asa !
Dan_McTudor wrote:Da, numai ca in Finlanda si gH-ul e mic (2-4).... Aici e baiul...
Daca KH=4 => GH e minim 4. Nu se poate altfel ....... GH include si KH. Doar KH-u' are legatura cu pH-u'.
GeorgeT wrote:Te plictisesti asa tare? Parca ti s-a mai atras atentia ca ne cam iei peste picior !
Se pare ca nu ne baga in seama .......
Anubias wrote:de parca e un pusti de 7 ani care scrie.... sau cine stie, poate chiar e un pushtiulica si atunci nu e vina lui
Nu e un pusti . Are mai multi ani de acvaristica decit virsta a 80 % din forumisti.
Terra wrote:puf pe inotatoare care seamana cu vata
Vreo ciuperca. Probabil Saprolegnia. Incearca Sera Mycopur.
cezar wrote:vreau sa ma interesz daca aceasta instalatie de CO2 are vreun efect negativ asupra pestilor mei

Sandu wrote:Folosirea instalatiei de CO2 nu pune in pericol viata pestilor de acvariu atat timp cat se aditioneaza o cantitate controlata de gaz.

cezar wrote:Acest echilibru se poate realiza si fara aceasta instalatie de CO2?
Nu prea.
COObra wrote:...de ce mi-a zis tipul care mi-a vandut acvariul ca nu imi recomanda melci....mie imi plac...vroiam si eu macar 1 din ala galben. aia mici negri stiu ca parca se inmultesc f mult.
Uita de sfaturile tipului ala. E icoolt™. Si io am melci mici si negri. Sint destul de eficienti !

acvariu.ro connecting people
:nutz:
Pentru ca un astfel de acvariu e foarte instabil, presupun ca puii aia s-au intoxicat.
betta wrote:Dupa cum iti spunea si Marele Alb ceva mai inainte (care e prof de mate si nu de chimie ori fizica ;)
Ba si de fizica ....... din vremile demult apuse cind trebuia sa si inveti , nu era suficienta prezenta la examene .

Pe topic : daca vreti plante coolte™ e bine sa bagati CO2 si degeaba vreti plante coolte™ si bagati CO2 daca aruncati in acvariu pesti cu furcoiu.
Dolly wrote:iar ai sa zici ca am ceva cu tine.

Indubitabil ai boala pppaaa el .
Robert80 wrote:Am crezut ca un strat de circa 2 mm de nisip nu va fi o problema.
E foarte fin? Chiar daca are 2 mm grosime, va intra in ala cu granulatia de 3 mm si va umple spatiile prin care ar trebui sa circule apa.
Robert80 wrote:pietris de rau cu granulatie de 3 mm peste care am pus un strat subtire de nisip ....... plantele mele au cam prin o culoare galbuie spre maroniu
In cazu' asta ar trebui sa le pui ceva fertil la radacina. Daca pui fertilizant in apa nu trece prin nisipu' ala si nu ajunge la radacini.
Cred ca si CO2-u' e insuficient.

Lumina?
COObra wrote:ca pesti am vrut neaaparat 2 carasei, 2 sanitari si gupi (sa produca hrana pentru carasei :sic: )
:paperbag:

COObra wrote:parea baiat de treaba si oricum cred ca mult mai priceput decat mine
Doar parea, altfel ti-ar fi spus ceva :18: in legatura cu acvariile de 40 litri si carasii :paperbag: .

COObra wrote:sunt mai impulsiv si cumpar cate ceva cand mi se pune pata in momentul respectiv. adica decizia achizitionarii acvariului am luat-o cam in 4 secunde si jumatate
Pacat ca ai facut-o pe pielea pestilor :paperbag: .......
ozi wrote:din cate stiu eu, toata lumea se chinuie sa-si oxigeneze apa din acvariu, sa scape de CO2

:o :paperbag:
Ca tot au aparut pozele de la AGA 2005 - nu vad acolo nici o bula de aer :paperbag: care sa oxigeneze apa, in schimb nu prea lipseste CO2-u' .......

ozi wrote:dar pana acuma eu traiam cu impresia ca daca nivelul CO2ului creste, scade cel al O2ului, si invers, daca nivelul oxigenului creste, scade CO2ul???

Concentratia unui gaz dizolvat nu prea depinde de concentratia celuilalt .
Impresia ta probabil ca provine da la moda antica a acvariilor aglomerate in care pestii consuma O2 si produc la greu CO2 (din pacate nu numai) :paperbag: .

:pigeons:

In legatura cu instalatia Sera de 500 RON: intreaba-l pe omu' ala exact si precis ce intra in pretu' ala. E prea scump sa fie jucaria aia cu spray si clopot. Ar trebui sa fie butelie cu regulator de presiune.
Depinde de temperatura.
Cam asta ai vazut in magazinu' respectiv?

Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Go to: