[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme cu plantele  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Robert80
Junior member
[Avatar]

IP:

Intr-un acvariu cu dimensiunile de 65/35/45 tin momentan 2 femele ancistrus si un mascul. Substratul din acvariu este format din pietris de rau cu granulatie de 3 mm peste care am pus un strat subtire de nisip.
In acest acvariu am o temperatura de 28 grade deoarece pana acum 2 zile am tinut 4 discusi dar am hotarat sa-i mut in alt acvariu mai incapator.
Temperatura a fost redusa cu circa 1 grad pe zi astfel ajungand astazi la 26 grade temperatura. In apa a fost introdus Torumin cam de 2 saptamani. In momentul de fata in acvariu plantele mele au cam prin o culoare galbuie spre maroniu si anume ma refer la cele 3 specii de echinodorus pe care le detin si la valisnea spiralis.Nu stiu exact denumirea speciilor de echinodorus de aceea nu pot da exemple.
Astept sfaturile dumneavostra.
Multumesc anticipat!
[Email] aim icon
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Robert80 wrote:pietris de rau cu granulatie de 3 mm peste care am pus un strat subtire de nisip ....... plantele mele au cam prin o culoare galbuie spre maroniu
In cazu' asta ar trebui sa le pui ceva fertil la radacina. Daca pui fertilizant in apa nu trece prin nisipu' ala si nu ajunge la radacini.
Cred ca si CO2-u' e insuficient.

Lumina?

Poze: smilie ... Poze cu plante
Robert80
Junior member
[Avatar]

IP:

Am crezut ca un strat de circa 2 mm de nisip nu va fi o problema.
Ce fertilizant recomandati?
[Email] aim icon
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Robert80 wrote:Am crezut ca un strat de circa 2 mm de nisip nu va fi o problema.
E foarte fin? Chiar daca are 2 mm grosime, va intra in ala cu granulatia de 3 mm si va umple spatiile prin care ar trebui sa circule apa.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Robert80 wrote:...plantele mele au cam prin o culoare galbuie spre maroniu...

Toate frunzele plantelor au devenit galbui-maronii, sau numai frunzulitele nou rasarite? Frunzele sunt intregi sau au marginile zdrentuite?
Daca e vorba numai de frunzulite, atunci e posibil sa ai o carenta de fier in apa. Adauga fertilizanti cu Fe, asa cum e Sera Florena.
Daca toata planta si-a schimbat culoarea dar frunzele sunt intregi s-ar putea sa nu fie ceva prea grav. Pur si simplu apa si-a schimbat culoarea de la Torumin.
Daca frunzele sunt si zdrentuite, atunci probabil ca adaosul de Torumin le-a provocat un soc chimic.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
Robert80
Junior member
[Avatar]

IP:

Frunzele noi nu au nici o problema , ele au culoare normala dar cele mai vechi sunt maronii dar nu sunt rupte sau oarecum afectate problema este culoarea pe care o au.
[Email] aim icon

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: