Message |
|
dan.pavelescu wrote:Pai.. pe forumul asta se discuta despre lichide, nu? 
Jur ca daca luam la purecat posturile din sectiunea marine, in mai bine de jumate dintre ele se vorbeste mai mult de alcool decat de sare...
Si eu care ziceam ca ma bag pe aici sa invat ceva... 
|
 |
|
ionutd wrote:@aurecj: superba actinia mai ales daca este pe rosu. Ai luat-o direct de afara ?
Este pe rosu si am luat-o de aici, de la cineva de pe forum. A desfiintat un acvariu si intre alti corali, m-am pricopsit si cu anemona.
|
 |
|
robygym wrote:Cam asa de suparata e Milka mea.
La cum o vad eu, aia nu pare deloc "suparata", ci de-a dreptul "pe duca", din pacate... Pe la mijloc, daca vad bine, deja cam incepe sa-i dispara "pielea"... sau nu?!
Iar Ca mi se pare putin mare, in combinatie cu Mg putin cam mic... si ca veni vorba de astea, kH-ul ai idee cat e?!
|
 |
|
|
 |
|
CristiC wrote:Pai nu am ce face, nu ma risc la blesteme.
Cristi, eu zic sa-i faci pe plac lui Preasfintitul, ca altfel s-ar putea sa ti se transforme angel-ii in draci (mari, mici, tot draci vor fi)...
|
 |
|
CristiC wrote:Asta e "paleta de culori"  aleasa, deocamdata:
Curcubeul aromelor Skittles, am putea spune...
|
 |
|
|
 |
|
Blue14 wrote:Pana la urma imi iau 2 peperminti, mai am un crevete de marea neagra in acvariu, e posibil sa fie altercatii, sau sa iau o maternitate pentru pesti in care sa ii pun pe toti 3 deodata ca sa nu am probleme?
N-au nicio problema.. eu am avut impreuna cleaneri, cu peperminti si cu de-aia de Marea Neagra si nici nu se uitau unul la celalalt... fiecare isi vedea de treaba lui... 
|
 |
|
CatalinBarbu wrote:Tot acolo e....
Zsido wrote:Mai Cristi si Aure io ma fac popa de chestia aia e vierme penant sau poate e majano,plm eu asa i vad
Levi tata, cred ca tre' s-avem o discutie mai serioasa noi doi...
1. De tigari te-ai lasat, acu' urmeaza bautul, dupa cum vad eu
2. Lasa naibii controlul la oo (a se intelege hernie) si fa-ti unul la ochi...
3. Poate n-oi fi eu vechi in domeniul asta, dar shpirit de observatie inca am.
Si toate astea PENTRU CA E PENAT, 'tui mama lui de PENAT!!!!!!
|
 |
|
CristiC wrote:
CatalinBarbu wrote:Si cum fac sa scap de ea???????
E pe Catalaphillia.....
Stai linistit,e un vierme penat.Lasa-l acolo.
Si mie-mi pare a fi tot vierme penat...
Daca "tentaculele" alea ii sunt ca si niste "pene" cu perisori, atunci e vierme penat... daca sunt "carnoase", atunci poate fi si aiptasia... Dar la cum se vede in poza, pare a fi penat.
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
Shubi wrote:Voi incerca cu creveti.
Daca stiti pe undeva la un pret decent, as fi curios de o pereche.
Daca vrei sa incerci, incearca sa fie cat mai "proaspat recoltati"... Eu am avut vreo 3 "generatii" si doar una dintre ele mi s-a atins de aiptasii, ceilalti se plimbau pe acolo pur si simplu ca "Voda prin loboda"...  E adevarat ca aia care s-au dat pe ele, le-au topit in 3 zile dupa ce i-am bagat in acvariu.
Ce cred eu (avand in vedere experienta asta) este ca daca reusesti sa prinzi pepermintii cat mai proaspat "recoltati"/adusi, atunci nu apuca sa puna gura pe mancare "gatita" si inca se dau la aiptasii... daca apuca sa stea prin bazine si prin gustul "de dulce", nu se mai uita la aiptasii de nicio culoare. Nu stiu daca e chiar asa, insa eu asta cred, avand in vedere experienta pe care am avut-o cu ei... sau poate am fost eu ghinionist?!
Cei care mi-au halit fara sa clipeasca aiptasiile le-am luat de la Florentina (magicnature) si erau proaspat importati.
Multa bafta cu bestiile, ca si eu am incercat si solutii, si AiptasiaX si tot ce-am mai gasit (in afara de tomentossus, ca ala era prea mare pentru "borcanul" meu), dar pana la urma pepermintii au fost singurii care si-au facut treaba... si au facut-o eficient...
|
 |
|
koala wrote:
Spv13r wrote:... Ps deficientele/insuficientele ciclarii nu apar totusi in teste?
Ba apar, ca de aia te-am pus sa testezi apa: amoniac, nitriti, nitrati.
Ar trebui sa faci un schimb masiv de apa, daca poti... e clar ca e ceva in apa. Orice ora, pe care pestii o petrec in "otrava" aia, ii slabeste si mai tare.
Exact, apar, insa trebuie sa faci TOATE testele esentiale ciclarii, cum spune si koala: amoniac, nitriti, nitrati, altfel n-ai de unde sa-ti dai seama ca e o problema de ciclare.
Problema a fost ca eu mi-am dat seama mult prea tarziu, deoarece n-am facut deloc teste de amoniac si nitriti, ci doar de la NO3 "in sus" (PO4, Ca, Mg, kH), pentru ca niciun moment nu m-am gandit ca ar putea fi o problema cu ciclarea, tocmai din cauza ca acvariul era "online" de 2 ani jumate si functionase ca la carte, iar modificari in el nu s-au mai produs de luni bune de zile (exceptie crash-ul de care spuneam mai inainte, dar pe care l-am luat in seama doar ca si "o pierdere de corali", fara sa-mi inchipui ca ar fi putut produce daune mai mari de atat).
Poate ca logica ta spune ca ma insel, poate ca nu avem amandoi aceeasi problema, insa eu ti-am spus doar ce-am patit eu, pentru a-ti da o posibila idee ce s-ar putea sa fi patit si tu. Nimeni nu-ti poate garanta ca este sau nu acelasi lucru, nimeni nu poate stii ce e in acvariul tau, esti singurul care stii ce-ai facut acolo si care in cele din urma va trebui sa-ti gasesti o solutie la problema.
Multa bafta si sa auzim de bine. 
|
 |
|
Spv13r wrote:
Pestii, unii au murit ceilalti nu prea se misca si tin gura deschisa, ca si cand nu ar avea oxigen iar in apa este ceva ca un fum care se vede in lumina, apa nu mai e clara si nu ma refer la tulburatul ei, parca e ceva acolo.
Inca nu stiu cauza, salinitatea si temperatura sunt ok, testele de apa le fac maine.
Exact asta am patit si eu saptamana trecuta, iar dupa ce am stat putin si-am analizat situatia, mi-am dat seama ca a fost "crash"-ul generat de o deciclare care a inceput in urma cu 2 luni, cand, fiind in concediu, mi s-a oprit skimmer-ul si mi-a scazut temperatura apei la 20 de grade timp de 3 zile (incalzitorul era in compartimentul de retur al skimmer-ului hang-on).
Atunci am pierdut mare parte din coralii duri, insa in timp au inceput sa-mi apara alge, m-am luptat cu ele, insa acvariul mergea din rau in mai rau, iar apogeul a fost saptamana trecuta, cand am incercat inclusiv sa fac o "reciclare" fortata cu animalele inauntru, insa in cele din urma am pierdut din nou multi corali, toti crevetii, un nemo, o caruta de melci, etc, iar apa era exact cum ziceai, ca un fum... Testele erau perfecte, insa nimic nu mergea cum trebuie.
Solutia (cel putin asa pare acum, insa inca nu stiu daca am trecut hopul) a fost sa scot toate pietrele cu corali din acvariu, sa le curat bine de tot, sa scot cat mai multa mizerie din acvariu si nisip si sa schimb mare parte din apa.
Norocul meu a fost ca discut de un acvariu de 50-60 litri, deci a fost simplu de schimbat 30 de litri de apa, insa la acvarii mai mari nu tine fenta asta...
Deci, dupa cum zicea si @koala, pare a fi o deciclare produsa poate chiar de faptul ca ai fortat putin introducerea animalelor cam pe repede inainte in acvariu, dar desi s-a produs in timp, acum si-a atins apogeul si-i vezi efectele..
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
CatalinBarbu wrote:Da, intr-adevar, distractie maxima, oricum bine ca nu a fost mai rau.
Sa stii ca si daca faci apa de osmoza in baie e posibil sa ai surprize si sa o aduni cu mopu' de pe hol, mai ales daca nu pui recipientul de colectat in cada si il pui langa usa, si bineintes te ia somnu'
Nu-mi spune, ca am aparat de osmoza de vreo 3 saptamani si am spalat in baie de atunci de 10000000000000 de ori mai mult decat in ultimii 6 ani de cand stau acolo... Ma tot ia la intrebari nevasta de ce spal iarasi pe jos in baie, ca numai cat a facut ea curat?! Ce sa-i spun, ca nu luceste destul gresia?!?!?!
|
 |
|
|
|