| Message |
|
|
|
Pana la urma cum este apa?
(acu am picat acasa de la munca)
Treaz' la ora asta... doamne fereste! sper sa nu se mai intample.
|
 |
|
|
|
Postul Americanului #330, este de luat in considerare... (aia cu Bad Santa este tare.)
Cu verisoara: vor deveni taticii saraci si nu se va continua tratamentul stomatologic. (as' scrie: pass)
On topic: cu microbulele...
Avand in considerare ca fac schimburi de 60-80%: imediat dupa schimb, apa este 'laptoasa'. (urmatoarea zi se limpezeste)
Unde fac schimb de 20-30%, apa ramane normala.
dealtfel: Nu a sesizat nimeni la pozele incepatorilor ca apa este laptoasa? (cazurile in care posteaza foto, imediat ce au umplut bazinul cu apa)
|
 |
|
|
|
Stimati domni: (exista nescaiva probleme)
1: Samuel austriacu' ia suspendare (pa' forum) pana la integrarea tarii noastre, reprezentata de repetenti si plagiatori in sengen'
2: flo77 (cunoscut/asociat ca si: Florin Americanu) este onorat cu un 'ban temporar de 6 luni pe forum'
Justificare: Daca politicienii nostri' de top, nu ne pot spune care este realitatea in care ne invartim', de ce am crede ce scriu presupusi agenti straini: ce si cum sa face-m cu acvariile ?
Implicit, se trage o concluzie: daca nu am bulit' io' pa' patria mama, crezi ca o bulesti tu?
(scuze: asa ar' trebui sa mearga treaba, la ce ni' se comunica din presa si canale de stiri interne/Romania)
Intamplator: aici este un forum cu oameni pe care ii doare in cardan de politica si jocuri de culise (obosite) a unor repetenti influenceri.
|
 |
|
|
|
care test de ph?
Sunt:
a: 3-10
b: 6-7.6
c: 7.4-9
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Deci se rezolva cu slujbe
Cu vrajitoare... (aveti acolo, in zona: nume consacrate de presa si teveurile de scandal)
La noi (la taranoaia) scot doar argintu viu. (sigur bazinul nu este contaminat cu Mercur)
dupe' edit: dezleaga si cununiile. (astea da' la noi)
sa nu mai fac postare noua:
Invocarea se poate face si de catre acvarist... (gen: spiritism) nu prea este diferenta... tot decedatii se pomenesc.
|
 |
|
|
|
Multumiri stapanului de acvariu pentru oportunitatea de a fi util intru' limpezirea bazinului.
Ce a omis: daca tot so' ridicat aerarea, am mers pe 27C la apa in ideea ca o sa crape singure bacteriile prin favorizarea ratei de inmultire si crapatu' de foame. )
Este doar o presupunere personala. (ar fi bine sa mearga... nu dauneaza cu nimic daca nu 'merge')
Remarca: Apa aia tulbure are un miros ciudat... (bazine imputite si tulburi, am avut... dar nu cu mirosul ala...)
Acu' sa dea buna maicuta sa mearga manevra...
valorile la apa:
NO2= <0.01
NO3= 0.75
NH4= <0.05
pH= 7.2
KH= 6 (Teste facute cu doua seturi de testere.)
nu am intrebat cand a fost schimbata apa, pentru ca sunt retard.
Suspect ar fi:
1: NO3 este cam mic.
2: KH de 6, si pH de 7.2: sunt la o anumita limita... ceva se intampla la valorile astea cand ai nisip in bazin. (mai ales ca este unul foarte fin si favorizeaza anaerobele)
3: Bazinu' este blestemat. (cine ar fi presupus, asta? )
|
 |
|
|
lukitza wrote:Femelele de ciclide stau cu puii in gura 3-4 saptamani si nu mananca.
Si asta este adevarat... (dar este cu 'cantec' : fu**ta de ciclida este pregatita pentru manevra)
Adica: nu este privata de hrana: 2-3 saptamani.
|
 |
|
|
|
Eu am program asa:
Caca de dimineata.
7:00 plecarea.
8:30- maxim 9, ajungerea in nord. (parca am scris ca fac si taximetria de acasa la cabinet si invers)....
Hornbach: intru si eu pacolo' (oricum)
Cum se ajusteaza sa nu mai binecuvantati pe Micusor si reatebeu' ?
|
 |
|
|
|
Suprapopulare nu are cum sa fie acolo. (stiu pe cineva care are bazin aproape identic si incarcare de 4-5X mai mare)
Dar anumiti factori ciudati (karma) in combinatie cu nisipul, pot produce efectul nedorit.
De asta a si scris cineva: ciclidele urate, in custodie...
Dupe' aia edit: Ce mananca lostritele alea?
|
 |
|
|
|
Sa scormoneasca substartul. (fara anaerobe si alte consecvente in nisip)
Ce ar putea face/fi utili melcii?
|
 |
|
|
Zeci? sute? (aduc decent....)
Multam de accept. (in principiu' doar gazduiesc temporar ciclidele alea urate)
edit: aduc eu un mincioc' jenant...
fara pungi. (sunt ecologist) aduc eu galeata. 
|
 |
|
|
|
Ii iau eu.
Fac si taxiu' de acasa/cabinet/inapoi acasa.
|
 |
|
|
|
La ce stie sa faca sistemul, nu ar fi utila citirea temperaturii de "cineva". (cand se face remote')
As cordi schimb de apa (remote) de 20+% asistat de camera. (se poate realiza, aproape in fiecare seara ori timp disponibil)
Cu proportia mixerului, este discutabila... (fiind la parter: se poate seta 20% apa calda)
Uneori apa calda 'vine' la 1 minut ori 5. (proportia nu poate fi precisa)
De aia: schimbul de apa in proportie mai mica. (remote)
|
 |
|
|
|
In regula...
Este doar un rubinet' de rezerva. (are si termometru inutil cand se face schimbul de apa de la distanta)
|
 |
|
|
|
Triplaflavin: la suta de mili..0,05 g da' Acriflavine.
Sera baktopur: 209.7 mg. (pam pam! )
|
 |
|
|
PDF de la rubinet.  (ori link catre specificatii)
|
 |
|
|
|
Nescaiva specificatii pot vedea? (sunt prea prost ca sa gasesc singur)
|
 |
|
|
|
clar: presiune scazuta.
Cauzele posibile:
a: Membrana noua este fisurata
b: Obturare pe admisie ori evacuare. (daca este pe iesire, pompa produce mai mult zgomot)
c: Dispozitivul de actionare (mecanic) al membranei, nu este uns ori deplasat/dizlocat partial.
Offtopicu: bine ca ai pompe de rezerva. (ca orice' acvarist trecut prin probleme)
Offtopic 2: ia eheimu de 400 ca sunt curios cum merge la galagie. (sper totusi, sa repari pompa)
|
 |
|
|
|
Rubinetu' Herz: ce face acolo?
|
 |
|
|
@ Samy austriacu' :Intreaba! Ca nu mai stiu acum...
Revenind: 'acriflavina' a facut treaba buna. (au regresat vizual, toate albetele' )
Acum: merg' pe: Humin Elixier si Voogle.
|
 |
|
|