[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122

Legat de proiectul tau, am vazut acvarii NPS care te lasa fara rasuflare.
Exista comunitati NPS unde te poti documenta.
Din cate stiu, principiul la NPS e hrana suficienta si filtrare ridicol de supradimensionata. Mie nu mi-a parut a fi ceva usor de facut.

bluemonk wrote:Problema marinelor este ca algele nu prea au concurenta, cum se intampla la plantate

Macroalge in refugiu in sump.
dan.pavelescu wrote:Am folosit si eu PolypLab Medic, a fost al naibii de eficient in tratarea grisului.
Din pacate, pretul e.. pfff. In fine, daca te loveste necazul pui in balanta pretul polyplab si costul pestilor, caz in care nu te mai uiti la pret.
Daca ar fi s-o iau de la zero, as face un experiment: un dip de 5-6 minute pentru fiecare peste, in apa de osmoza cu ph-ul urcat la valoarea ph-ului din display si cu aceeasi temperatura.
Bineinteles, fiecare pejte in recipient separat.

Cat de curand o sa mai folosesc 2 produse Polyp Lab, polyp booster si reef roids. O sa-mi dau cu parerea si despre ele, candva.

Stiam de Polyp Booster si Reef Roids, de asta am si aruncat o privire mai atenta in directia PolypLab Medic.

Eu am ignorat pretul, am taiat din alte parti din bugetul de acvariu si am investit la sanatate. Medic e cel mai eficient daca il folosesti devreme in cursul bolii, sau chiar inainte sa apara primele semne de boala. Si intrucat e un generator de peroxid, e destul de safe pentru vietuitoare incat sa nu eziti sa-l folosesti si profilactic.

Dip-ul corect in apa de osmoza se face pentru cel putin 10 min, maxim 15 min, in apa ajustata la temperatura si pHul apei din acvariu, ideal cu un aerator lasat sa mearga o ora, si cu ceva circulatie slaba. Pestele se observa pe toata durata dip-ului (nu vrei sa vii sa gasesti ca pestele a facut dip de aer pe covor pentru 10 minute). Orice peste care nu supravietuieste 10 minute unui dip in apa de osmoza era prea bolnav pentru a mai fi salvat.
Ca dip profilactic, nu cred ca e foarte eficient, insa ca solutie de salvare (peste care a inceput sa arate urme de boala parazitara - ich si velvet) este foarte eficient in a usura temporar simptomele, intrucat omoara o parte din parazitii superficiali, de pe branhii in special, permitand pestelui o respiratie mai buna. Pentru infectii fungice si bacteriene nu cred ca face mare branza, posibil sa fie cuiul din capacul sicriului.
Si eu mi-am dorit dintotdeauna un acvariu, dar am amanat din motive de casa "cand oi fi la casa mea".
Apoi am fost la mare si cand am plecat, fiica-mea nu a vrut sa elibereze animalul (o femela de crab cu oua pe burta). Asa am cumparat primul meu acvariu marin. Femela a murit pana sa ma intorc de la magazin cu cubul de 40 de cm.
Casa tot n-am, asa ca m-am limitat la acvarii mici, care pot fi mutate "de unul singur". Ideal, toate intr-unul mare, la destinatie.
ionionut wrote:UM02122, stai putin sa scriu ceva, ca pocnesc

Rares, tu chiar nu intelegi nimic din ce spun si, iarta-ma, faci o constructie de argumente fara legatura cu nimic.
Imi pare rau ca n-am stilul tau calm, dar te rog, lasa-ma sa raman cu prima impresie si oprim discutia aici !

Revenind: UM2122, s-ar putea ca alga aceea sa se fi desprins si fara schimbarea luminii, stii ca atinge un ,,punct'' de maturitate si se ridica de pe piatra...
Cat despre diatome si revenirile lor, am scris mai sus, eu o sa trec la NPS corals tocmai ca sa nu mai aud de asa ceva.

Ionut, eu am trecut prin lupta cu GHA si am castigat-o, acele cateva tufe le tineam insa cu drag. Erau bine delimitate si tinute sub control.

Si aratau foarte sanatoase, cu o aderenta buna.
Apoi, au palit si au inceput sa se destrame.

Legat de problema ta:
- recif sanatos fara alge nu se poate
- poti fi napadit de alge si daca ai nutrienti scazuti
- poti avea un acvariu de recif fara alge cu nutrienti prin plafon
- in orice recif sunt batslioane de ierbivori

Solutia la problema algelor este:
- controller de temperatura
- control bun al salinitatii
- control bun al pH si ALK
- suficiente iervivore cat sa tina algele sub control dar sa nu le extermine
- un refugiu cu chaetomorpha suficient de mare si suficient de bine luminat

Cred ca ai renuntat prea repede la acvariile fotosintetice.
Ionut, suna foarte interesant ce spui.

Ca o remarca, atunci cand am trecut de la T5 la leduri la RSM130, schimbarea luminii mi-a omorat GHA. In timp foarte scurt, 2-3 zile, era toata desprinsa de pe piatra si colectata in pompe si overflow.

La inca o saptamana, explozie de diatome.

Asta intr-un acvariu care merge de un an.
Azi am fost dupa o absenta indelungata la magazin.
Cativa pesti mi-au atras atentia.
Pe cativa am reusit sa-i pozez.

Fratilor, eu de cand am descoperit PolypLab Medic parca nu imi vine sa ma mai stresez cu carantina.

Imi pare mult mai la indemana un "tratament" profilactic pentru 10-14 zile.
Asta mai ales daca respecti ordinea la stocare si adaugi la sfarsit pestii agresivi. Si nu e vreun peste "special" care are nevoie de perioada de instructie si adaptare la cazare si mancare.
Fain acvariul.

Ar merge un covor gros si moale in fata semineului.
Ma insel eu, sau e nevoie de curaj substantial sa cresti oscari cu substrat in acvariu?

De cand a facut Koala 180° am inceput sa apreciez acesti pesti. Sunt tare frumosi si au personalitate comparativ cu alte specii de apa dulce.
Vezi ca Red Sea Nano foloseste ciorapi si mai mici, de 5cm.
Pompele mici se fac in tehnologie diferita de cele mari, nu poti compara.
Liv wrote:Mersi.
Cind am simtit ca incepe sa se indoaie capacul am renuntat sa trag de ea.

Stiu senzatia.
Trece odata ce stii pompa mai bine.
Secretul e sa tii ambele parti ale pompei bine in palme si sa focalizezi pe partea de sus a pompei, apoi presiunea necesara pentru a deschide pompa e mica.

Ca un sidenote, pompele astea au un plastic foarte prost.
Eu am avut doua pe wavemaker si la maxim doua saptamani se rupea pinul care impiedica elicea in sensul gresit. Am cumparat si eu zece grile si am schimbat pana m-am plictisit si am trecut pe MP10. Am inca patru Koralia Nano, doua in uz, dar nu le mai folosesc pe wavemaker.
Humbert wrote:13 x 13 x 45

Un ciorap are 10 cm (4 inch), faci un suport pentru ciorap cu o buza si apoi o fanta in spate.
Apa vine in ciorap pana il colmateaza, apoi va trece peste ciorap si va curge peste buza prin fanta din spate. E posibil ca si colmatat sa mai prinda din reziduurile mari.
Uite cum se desface pompa:

A inceput sa ninga.

Petele galbene sunt markeri pe unde tre sa dai cu un magnet cleaner cu lama.
Cu grija sa nu prinzi nisip intre geam si lama, ca asa se zgarie sticla.
Recomand Tunze Care cleaning magnet, var long sau strong.

Adevarul e ca ai sarit calul cu pestii.
Daca aveai Dr. Tim's puteai sa faci ciclare on the fly, fara sa ai NH4 si NO2 masurabil, adica nu otraveai pestii, dar chiar si asa, ciclarea are alte etape peste care nu poti sari.
ionut_dt wrote:Dane, vanzarea acvariului a fost doar o mica dorinta a mea, dar o mare dorinta a familiei

Poti sa elaborezi, sa invatam si noi astialalti?
A fost o problema de finante, de timp risipit sau ce?
In ce ma priveste, am facut destul de clar ca daca acvariile pleaca, pleaca cu mine cu tot. Eu sunt singura persoana din casa care poate lua decizia de a inchide vreun acvariu.
Ce dimensiune are prima camera (a ciorapului)?
Mie mi-a mers linkul. Dovada:

Voi ati pierdut perspectiva.
Asa se intampla cand pui un bebelus de 2Kg langa un adult de 60Kg.

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: