[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: butucea1989
Forum Index » Profile for butucea1989 » Messages posted by butucea1989
eu 1 cred ca le ai foarte bine.Ai sub 1W pe litru si nici nu ajungi al 0.9Wpe litru.Deci ai iluminat-ul care rebuie dupa mine.Iti ajuti si plantele si tot.Baftain continuare
Buna.
Am si eu o nelamurire.Daca am iluminat prea puternic la un acvariu, afectez cu ceva pesti.De ex la un acvariu de 30L sa am 36W.Am foarte multe plante si am impresia ca la plantele care traiesc pe sol ajunge foarte slab lumina fiind acoperite de plante inalte, gen Cabomba.
Ai 2 masculi la o femela Xipho si de obicei ii invers.In plus masculii de Xipho sunt agresivi, cel mai mare si mai puternic devenind masculul dominant.Pui Xipho ar fii bine sa ii separi daca vrei sa ramai cu ei.Iti dai seama ca mai mult de jumatate din ei au fost mancati deja fiindca eu nu am avut niciodata o femela Xipho care sa imi faca sub 20 de pui, si la marimea care sunt femelele tale cred ca au facut cel putin 50, dar care nici macar ziua nu au apucato.Turacatum il cam chinui in acvariul ala mic, desi acuma nu simte pentru ca este mic probabil la maturitate cand va ajunge la marimea de 18 cm va fii stresat ,foarte chiunit.Si carasul nu am tinut pana acuma dar din cate stiu nu este bine sa il tii cu alte specii de pesti, este un peste pasnic dar se simte foarte bine cu semenii lui.Ai plante frumoase pune si tu o instalatie Co2, macar o bomba care nu costa mai nimica.
Eu unu sincer, mi-am cumparat un reactor CO2 ceramic de la Jbl care nu este foarte scump in jur de 40 RON, si am o bula pe secunda cu bomba.Refa inca odata bomba, cel mai probabil ai gresit cantitatile, pune mai mult zahar.La fel a fost si cu prima mea bomba, a mers doar prima zii dupa care a scazut presiunea considerabil.Eu unu nu opresc Co2-ul niciodata dar am si acvariu plin cu plante.
Stiu, am un acvariu separat pentru reproducere.Apa ii super bine filtrata.Spuneti-mi va rog ce inaltime trebuie sa aiba apa in acvariu puietului.Am gasit Mikrovit vegetable si am cumparat ieri.Sper sa fie bun.
Spuneti-mi va rog ce hrana imi recomandati la puiet.In dimineata in sfarsit femela mio facut surpriza cu vreo 30-40 de pui, si nu stiu ce mancare sa le cumpar.Ci din cat in cat timp trebuie sa le schimb apa la puieti si ce temperatura imi recomandati pentru ei?.
Am si eu inca o intrebare.Acuma daca am oprit Oxigenul, noaptea nu afeaceata pestii.Din cate stiu eu plantele dau si ele CO2 noaptea ci nu oxigen.Mersi.
Da dar melcii asasini nu se inmultesc la fel de repede ca toti melci?Nu de alta dar nu ash vrea un acvariu plin cu melci.In plus din cate stiu melcii cresc duritatea apei.Cred k o sa iau o specie de Botia fiindca cat de curand o sa imi fac un acvariu de 180l.
Am ascultat sfat-ul vostru si am scos bulele de aer.Dar am o problema.Stiti cu totii vestitii melci de acvarii mici si negrii.Aveti vreo ideie cum pot scapa de ei ca in fiecare zii scot cate 1-2 din acvariu.
Am pus, sunt din Targu Jiu nu stiu de ce nu apare, o sa mai modific odata.Am luat incalzitorul de 150Wpentru ca vreau sa imi fac un acvariu mult mai mare.Oricum tehnic vorbim nu conteaza cat este de mare, are termostat si cand ajunge la temperatura dorita de 26 de grade decupleaza, fiind mai mare decupleaza mai repede.
Sunt nou pe acest forum si am zis sa imi prezint si acvariul meu.
Numele meu este ,Butucea Alexandru.

image

Uploaded with ImageShack.us

image

Uploaded with ImageShack.us

Este un acvariu de 45l si contine:
-filtru JBL i80;
-incalzitor 150w cu termostat.
-iluminare cu tub neon Philips de 36W.Nu stiu sa zic modelu, este un neon dublu cu alimentare la un capat.
-Bomba cu Reactor Co2 JBL;
-substrat de pietris;
-Plante:heteranthera,umbrosum,rotala macandra , didiplis ,Marsilea Microsorum teropus, bacopa caroliniana ,staurogyne, anubias
cabomba si mai un fel de iarba dar nu mai stiu exact denumirea.
-Pesti:2 sanitari, 4 neoni, 2 femele Xhipo cu un mascul,un mascul guppy cu 2 femele.Finnd un acvariu de inceput m-am axat mult pe vivipari, fiind pesti simplu de crescut si inmultit.

Forum Index » Profile for butucea1989 » Messages posted by butucea1989
Go to: