| Message |
|
|
Ok atunci.
Cum e mai convenabil pt tine
|
 |
|
|
|
Cumva ca un filtru extern?
Ai putea incerca, nu vad de ce nu. Are sa scada debitul binisor dupa ce pui materiale filtrante, dar oricum va fi mai bun decat un intern...ma rog, depinde acum si ce volum are.
Dar sa ai grija cum il izolezi sa nu curga apa pe undeva. Poti face un topic la DYI la momentul oportun.
Cat despre lumina, cred ca e cam mult 1 watt pe litru, daca nu ai co2 si macro. Daca cresti lumina implicit plantele vor cere mai mult...si nu au de unde. Si nu mai punem ca acvariul e inca la inceput.
Ferropol vezi ca sunt 2 feluri.
|
 |
|
|
Schimba macar neonul albastru. S-ar putea sa ai probleme din cauza lui. Daca ma insel sa ma urecheze cineva 
|
 |
|
|
Substrat fertil nu mai poti pune decat daca scoti toata apa si pietrisul. Caci se pune ca prim strat.
Insa sunt in comert niste bile fertilizante, care se pun in pietris in zonele cu plante
|
 |
|
|
Nu cred ca sunt neoni rosii. Am impresia ca ASTIA sunt.
@Emi: Multzam'. Ai vazut recent la ei? Trebuie oricum sa trag o fuga saptamana asta pana la zoomania, poate iau cativa.
Neoni rosii am vazut la ArcaPet, pe Stefan cel Mare, insa acum cateva saptamani. Dar poti sa treci pe acolo sa vezi daca mai au. 2 sau 3 lei bucata.
@vlad: Mersi. Ma mir ca vin oamenii si pe vremea asta cu pesti.
|
 |
|
|
Astazi am adus o parte din crevetii pe care ii doresc. Mai exact am adus RCS-ii.
30 de bucati, mititei si stresati dar cum n-au dusmani aici, sper sa creasca mari si vanjosi  Am mai luat un pachet de 15 pt acvariul mare, insa cred ca tot aici am sa ii pun pana mai cresc un pic.
Mai ramane sa aduc vreo 6 bucati de amano si 4 de tiger shrimp, dar momentan nu avea vanzatorul.
Cred ca voi deschide si un topic nou week end-ul ce vine, de jurnal. Asta si-a cam facut treaba.
|
 |
|
|
Arata bine plantele  Sa dea Domnu' sa o tina tot asa.
Dar in stanga pozei a doua era condens pe obiectiv ori bausi o berica si tremura mana?
Glumesc
|
 |
|
|
Baga niste poze
Unde ai gasit cory panda?
|
 |
|
|
|
Din ce am citit eu, daca te apuci de fertilizat mai ales si cu macro, ai nevoie de o iluminare pe masura si co2. Altfel fertilizantii vor ramane neconsumati si vor profita algele.
Lumina e slaba pt 135 de litri si am impresia ca neoanele albastre nu-s prea recomandate.
T5 uri gasesti la osram, nu prea scumpe.
|
 |
|
|
|
Daca bagi antibiotice fara sa stii ce ai in acvariu, s-ar putea sa il aduci pe alta linie de plutire...aia de sta cu burta in sus.
Nu mai bine pui intai o poza cu viermii din acvariu? Asa sa isi poata da o parere in cunostinta de cauza, cei care stiu despre ce e vorba.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
2 mm cred ca se referea la grosimea stratului de pamant.
Si da, cum a zis colegul, nu e o idee buna sa pui pamant de flori. De asemenea, nisipul fin nu e bun pentru radacinile plantelor caci nu prea circula apa prin el.
Lumina este si ea, slaba.
Aditie de co2 faci? Daca nu, incearca macar o "bomba" cu drojdie. Si nu pune pompa de aer ca are sa-ti scoata si urma de co2 din apa.
Fertilizezi?
|
 |
|
|
N-ai sa fii dezamagit de ei
Au o personalitate interesanta si sunt tare amuzanti 
|
 |
|
|
|
Mersi.
Am impresia ca ti-am lasat in pm acum ceva timp legat de tipul de unde am cumparat creveti.
Daca nu, da-mi de stire si iti las detaliile.
|
 |
|
|
Pop Dan Marius wrote:Merci, Alexos! Ma gandesc sa pun ceva moss pe o radacina. Crevetii o sa fie amano si nu mai mult de 10. Poate am noroc si se si inmultesc..
Amano nu ii poti inmulti in apa dulce. Spre deosebire de majoritatea crevetilor, puii astora nu se nasc niste creveti in miniatura ci ies larve. Aceste larve trebuiesc crescute in apa sarata o perioada si ferite de alte animale ca sa nu fie mancate. De asemenea e greu cu hranirea lor.
|
 |
|
|
kovaly wrote:greu sa aiba 100 pui si toti vii si sanatosi,
Cand eram mai mititel ajunsesem la peste 200 de exemplare de guppy. O parte ii puneam la fatat separat iar o mare parte fatau direct in acvariul lor. Astia se inmultesc de nu stii cum sa-i mai opresti. Hraneam betta si broscute testoase cu puii de guppy.
|
 |
|
|
Imi place
Felicitari!
Dupa ce se intind si in fata plantele va fi si mai bine.
Poate un pic de muschi ?
|
 |
|
|
Aoleo da ce defrisari ai facut la discusi.
Hai ca mai avem un pic de rabdare 
|
 |
|
|
|
@babanu: Nu e totul atat de simplu cum zici tu. Nu e x si faci y si gata totul e roz. Sunt cauze ce trebuiesc gasite si eliminate. Si tie desi ti s-a explicat in mai multe randuri, nu vrei sa intelegi. Dupa ce iti zic x oameni un lucru, tu nu il pui in aplicare dar vii si zici ca vezi Doamne ce mi s-a intamplat, cum ai vrea sa reactioneze lumea? Sa iti repete iar, dupa care tu sa vii din nou cu aceeasi problema si tot asa pana la nesfarsit?
Problema nu e ca faci greseli, toti am facut, facem si vom face. PRoblema e ca NU VREI sa le indrepti si te mai apuci si de fundul pantalonilor si sari in sus cand cineva indrazneste sa te mustruluiasca...Critica e ceva normal si e ceva bun. Invata sa o folosesti. Nu te aprinde asa aiurea ca nimeni nu iti vrea raul si toti incearca sa te sfatuiasca de bine.
Si la intrebarea ce legatura are cu stapatul, as zice ca totul cam tine de stapan. Cu mici exceptii, sa zicem ca iei un peste deja bolnav, ca moare de batranete etc. In rest, totul tine de acvarist.
|
 |
|
|
Pfuu, ce-mi place sa vad atatia creveti la ingramadeala
|
 |
|
|