[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp

Cu rotala mi-a zis si Rebella ca mai are probleme cateodata si experienta mea nici nu se apropie de a dansei. Deci sa-mi fie cu iertare daca se intampla sa calc un pic stramb
Dar promit solemn sa ma stradui cu ea cat mai mult
Ia si schimba un 10-15-20 litri cateva zile, dupa care treci la schimbul saptamanal. Daca tot n-ai teste e mai bine sa schimbi apa si sa stai linsitit.
Sa-mi trag palme prietene...
Nu e bun link-ul. Ala e un link general pentru orice cont. Trebuie link-ul tau personal.
Sa fie oare diatomee? Nu stiu sa-ti zic sigur, nici nu prea se vad. Cauat pe gugles dupa diatome si vezi daca seamana cu ce ai tu.
Daca sunt astea, am citit ca sunt des intalnite in acvariile proaspat setate si dispar dupa ce se stabilizeaza bazinul. Insa tu ai va trebui sa rezolvi niste lucruri mai sus mentionate ca sa poti stabiliza bazinul.

Ce pot sigur sa vad sunt plantele in suferinta...

Referitor la soare, colanteaza partea pe care bate soarele si ala va fi "spatele" acvariului. Si ai rezolvat problema.
14-15 ore pe zi? ... La un acvariu in prima saptamana de startare?

Sa nu mai spui nimanui ca ai citit pe forum si n-ai gasit solutii ca n-or sa te creada baietii...

Redu perioada de iluminare. Las-o mai moale la inceput Eu personal am inceput cu 6 ore pe zi in prima saptamana si am ajuns la un maximum de 9. Altii ilumineaza 10-11 ore pe zi, dar cu fertilizare si co2 pe masura. Tu n-ai nici fertilizare, nici co2. Redu drastic iluminatul.

Alta problema cred ca ar fi faptul ca te-ai intins la niste plante ce nu vor avea sanse in conditiile oferite de tine. Blyxa, cuba ... Plante suparate => alge vesele.
Planteaza masiv cu plante easy cu crestere rapida. Vallisneria, elodea, cabomba, ludwigia repens. Vei selecta pe urma ce ramane si ce pleaca.

De asemenea, incearca sa faci o bomba pt co2.

Cred eu ca astea 3 treburi, si o curatenie buna in acvariu iti vor face viata mai usoara in ceea ce priveste algele.

Asteptam si filmuletul respectiv, incearca sa filmezi algele sa le vedem, dar si acvariul in ansamblu sa stim cam cat e de plantat.
Bun, daca nu poti face poze, poti macar sa descrii alga? Daca spui ca ai alge si atat, nu prea e mare lucru, dat fiind faptul ca existe multe tipuri de alge.
Sau, dai un sarci pe gugles dupa alge si vezi daca gasesti vreo poza cu alge asemenanatoare cu ale tale si pune-o aici.

Uite un exemplu de site unde poti cauta: http://aquariumalgae.blogspot.com/

Legat de descrierea acvariului, e nevoie sa-l prezinti in orice categorie, caci la cate topicuri sunt si se fac zilnic, e cam greu sa tii minte fiecare acvariu in parte. Pe de alta parte, unii nici nu intra la "coltul incepatorilor" incat habar n-au de acvariul tau.

Pana acum sa intelegem ca ai undeva la 100 litri net, nu fertilizezi, 36 W lumina (ce fel de neoane? cate ore pe zi?), substrat aquabasis plus. Ce filtrare? De tinut cont ca acvariul e in faza de ciclare, deci e instabil. Ai si pesti in el? Ce fel de plante ai? Cam cate plante/ (aici iarasi ar trebui o poza)
Pai noi ce-am scris mai sus? Noaptea n-are cine manca co2-ul si se acumuleaza, coroborat cu faptul ca din contra mai iau si din oxigenul existent in apa, atunci se explica de ce pestisorii tai erau la suprafata.
Dar ar fi bine sa gasesti mai repede o cantitate de co2 optima pt acvariu, caci fluctuatiile de ph induse de cantitatile de co2 modificate, nu sunt agreeate nici de plante, nici de pesti.
Daca intr-adevar ai fi citit pe forum ai fi stiut ca nu exista o solutie anume universal valabila.

Iar legat de algele tale, pune o poza. N-ar trebui intai sa stim ce alge ai ca sa putem gasi o solutie?
De asemenea, mai scrie-ne niste detalii legate de acvariul tau. Ce plante ai, daca si cu ce fertilizezi, cum stai cu codoiul, ce lumina, ce filtrare ai?
Cu moon-light-ul ma gandeam la ceva low cost, doar asa ca sa-mi satisfac unul din piticii de pe creier , caci pentru acvariile mele n-ar avea tocmai o utilitate reala. Iar cateva leduri si un adaptor m-ar ajunge putin incat sa le pot arunca in caz ca nu iese ceva satisfacator. Da' mai rumeg ideea, eventual am sa "sarciuesc" dupa ceva ieftin din comert.

Cu buturuga ce sa zic, o sa vad ce loc ii gasesc, dar trebuie intai as vizualizez o imagine pentru dansa...momentan in capul meu acolo e locul ei. Insa daca se repeta ciclul, peste 5 luni ii gasesc alta locatie sau poate mai devreme...sau mai adaug ceva...
Si zici tu ca am loc? Zau ca atunci cand am inceput sa pun plante, numa' n-am stiut cand am ajuns la celalalt capat al avariului si as mai fi pus cateva tufe

Cu resetupul deocamdata nu intra in plan, inca nici n-am ajuns la stadiul stabil al setupului actual. Doar asa mai flutura cate o pasarica intre urechi din cand in cand

Legat de cabomba, da e incapatanata sa stea pentru ca-i doar un bat, dar sa stii ca in acvariul cu creveti, unde am pus-o acolo a stat fara sa comenteze. E mai greu pietrisul ala si a tinut-o mai bine. Aici in manado pana si myriophyllumul a iesit.
Eu i-am raspuns doar la curiozitatea cum ca nu mai perleaza dupa inchiderea luminii.

Din cate imi aduc eu aminte de la biologie pe timp de noapte se inverseaza procesul. Adica nu mai consuma co2 si elimina o2 prin fotosinteza (caci consuma carbonul si ramane oxigenul pe care il elimina), ci pe timp de noapte consuma o2.
Asta zic din amintite si e posibil sa ma insel.
Staghorn am citit ca apare de la o ingrijire necorespunzatoarea a acvariului si acumulari de compusi ai amoniacului. De asemenea ar ai fi o concetratie scazuta de co2 in apa si parca (dar nu sunt foarte sigur) o circulatie slaba a apei in acvariu.
Porcu wrote:

Incep sa imi pun intrebari daca nu sunt si eu vreun soi de spammer

Poate nici nu existi, esti un soft de computer, foarte complex, care scrie pe forum, creeaza un acvariu virtual, analizeaza cresterea plantelor si o simuleaza, creeaza poze, simuleaza fertilizarea, anticipeaza si rezolva eventualele probleme ....... . Exista vreo persoana reala (verificata) care te-a vazut si poate depune marturie ca existi

Ar fi cineva, dar acu' ma pui pe ganduri...poate-s numa' fire si soft-uri prin mine...

Porcu wrote:
Ludwigia cuba vreau sa creasca mai inalta, peste inaltimea miriopyllumului (pe care sa-l mentin la un nivel mai mic prin tunder), inca sa se vada verdele iesit din spatele tufei rosii, si asa un contrast. Si sa para in acelasi timp ca plantele "urca". De asemenea, bacopa din spatele buturugii trebuie sa creasca si sa se "intufareasca" un pic. Ludwigia repens e destul de deasa, doars a mai creasca un pic in inaltime. Didiplis-ul trebuie sa creasca in inaltime dar si sa-l indesesc.
Si in stanga trebuie sa fac ceva, a ramas un spatiu unde se vede filtrul cu incalzitorul. Daca ii merge bine macrandrei, am sa incerc sa tot replantez fire. Daca nu, extind rotala de langa ea.

Mie mi se pare buna intentia ta. Vreau s-o vad aplicata in acvariu si o sa circotesc in functie de cum va arata.

Sper sa reusesc ce vreau sa fac. Stii cum e...practica ne omoara Numa' ca tre' sa prinda intai radacini plantele ca in manado mama lui imi da bataid de cap. Cabomba am pus-o eu inapoi inanite sa plec de la Iasi caci iesise. Iar ieri m-a sunat prietena sa-mi zica ca a iesit "mararul rosu" Tre sa-i explic sa-l puna la loc pana vin eu, sa nu pateasca ceva daca pluteste asa in deriva.
Apropo de "mararul rosu", cand l-am primit i-a placut si prietenei si i-am zis la misto "pentru tine l-am luat" , desi habar n-avea ce cumpar si nici n-am intrebat-o inainte daca are vreo preferinta...si totusi am primit un "ooo"

Porcu wrote:
Legat de buturuga, i-am schimbat locul vechi (care ala chiar era fix in centru, subliniat si de microsoriumul are e pus in fata ei, tot fix in centru). Acu e o idee spre dreapta si pusa oblic. Tot se apropie cumva de centru, dar e o imbunatatire.

Am eu ce am cu buturuga ta , tot e prea in centru .

Off si eu care credeam ca dau lovitura dupa mutare Chestie e ca e si cryptocoryne-ul acolo in dreapta si nu prea mai pot merge cu buturuga. Doar in stanga...dar nu prea m-a atras sa o puna asa. Cred ca pentru ca sunt dreptaci

LE: Scuzati-ma ca mai amestec literele cand scriu, dar nu-s la pcul meu si laptopul asta batranesc la care stau acu' mai tre sa apas tastele mai tare si sunt si altfel decat la tastatura mea din bazar

LE2: Desi sunt acasa in Falticeni, ieri tot am tras o fuga pana in Suceava sa vad care-i miscarea prin petshop-urile de la mall si carrefour (la mine in Falticeni e cam pauza pe domeniul asta). Dar sunt mandru, am reusit sa ies fara sa cumpar nimic In schimb m-am uitat la pestisori si mi-ar place sa mai incerc niste specii, gen niste tetrazoane (puntius tetrazona) sau ramirezi...sau niste scalari mi-ar place (desi acvariul meu banuiesc ca-i prea mic pt asa ceva)...Poate cand voi face vreun resetup, cine stie cand va fi asta in viitor. Ori cand s-or duce astia de batranete...

Si alta prostie de mi s-a fixat pe creier...moon light Cred ca am sa iau niste led-uri albastre sa ma joc cu ele
S-ar putea sa am limbrici sau oxiuri..
Ti-a explicat scorpionul ce si cum.
As mai adauga sa nu uiti de schimburile de apa, insist pentru ca e faorte important datorita faptului ca ai pestii deja in acvariu.

Legat de mancare, eu le dau o data pe zi alor mei...ca sa-ti faci o idee.

Aspira substratul, resturile nu sunt bune nici itnr-un acvariu stabil, dar mai ales cand nu ai destule bacterii care sa consume amoniacul.

Lumina, pe langa faptul ca e nevoie ca pestii sa se odihneasca (vei vedea ca or sa inceapa sa se ascunda mai pe la intuneric) si plantele sa-si formeze ciclul lor de dezvoltare, vei avea probleme cu algele. Asa ca lasa-l mai putin aprins (personal am inceput cu 6 ore pe zi si am urcat pana la 9)>
Sustin si eu ce-a zis scorpionul in legatura cu eheim. Pe unde am citit, e cam cea mai apreciata marca in ceea ce priveste filtrele. Eu am un extern de la ei din octombrie si sunt foarte multumit pana acum. Tot la capitolul filtrare ar mai fi jbl ul, care are preturile un pic mai mici decat eheim.

Apropo de extern pt 20 de litri, nu stiu cat costa cel de la sera care ai tu de gand sa il iei, insa am vazut de la boyu un filtru exern pt nano, la 105 lei. Eu ma gandesc sa il iau pe viitor pentru borcanul bettanului.
babanukriss wrote:
dar dupa ce se intuneca nu mai elimina nici o planta oxigen

Pai si cum ai vrea sa faca fotosinteza pe intuneric?
Zoomania e in Iulius mall, la parter. Cum intri, la vreo 20 de metri faci la dreapta. Se simte mirosul
Si in ambele carrefour-uri la animax incearca.

Si daca nu, poti vedea si la Rebella.
De ce preferi predare personala? Daca te temi, te asigur eu ca n-ai de ce. Vei primi exact ce ai comandat
Cu frigul e intr-adevar o problema. Insa ar fi varianta transportului prin mirobuz/autocar daca este cursa directa si daca are dansa timp. Mie asa mi-a trimis sambata asta si in 10 ore au ajuns la mine tefere si nevatamate (in microbuz e cald si oricum pune hartii ca izolare in cutia cu plante).

Dar faci cum ti-e mai usor si crezi ca e mai bine
xenon wrote:Eu am inceput un mic nano de 12 litri,la momentul potrivit il v-oi posta pe forum,pana atunci caut o cioata mica,si din ce am vazut in petshop e jale,numai bucati mari.Probabil o sa astept mult intarziata primavara si v-oi vedea.Multumesc de ajutor.Daca nu mai are nimeni de adaugat ceva rog sa se inchida topicul!

La noi in Iasi parca la zoomania am mai vazut ceva mititele, pe standul unde e si mancare. In carrefour-uri ai mers? Poti incerca si pe Stefan cel Mare.
Daca nu, cauta printr-un copac si ia o creanga, acvariul e mic si nu iti trebuie ceva mare incat sa afecteze copacul daca iei o creanga din el si nici nu cred ca ii stropesc astia in oras. O fierbi de cateva ori si gata.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: