Buna ziua.
Acesta este primul meu acvariu mai avansat. Pana acum am avut doar tentative jenante care nu erau demne de privit.
https://www.youtube.com/watch?v=AVzlBxx4EDM&feature=youtu.be. Scuzati calitatea, dar sunt noob. As pune poze detaliate, dar nu stiu cum sa le pun pe forum.
Are urmatoarele specificatii:
1.Acvariu 50x30x30
2.Lampa Aqua Zonic Super Bright 60cm 24W x 2(am inlocuit cele doua neoane cu 2 neoane Arcadia Plant Pro si Freshwater Pro)
3.Incalzitor Eheim Jager 50W
4.Filtru Sun Sun HW-603B (mi se pare o bijuterie….este langa pat si nu-l aud noaptea, iar dupa instalarea acvariului, in 4 ore apa era limpede). Am pus JBL filter start in el.
5.Pietrele sunt Dragon Stone iar radacina ADA branch wood.
6.Substrat ADA Amazonia 9L sub care am pus un strat de 1cm de Tropica plant substrate.
7.Acum buruienile:
• Rotala Rotundifolia in partea dreapta a acvariului.
• Michrantemum Monte Carlo planta de gazon
• Alternantera Reinichi mini cea rosie
• Si in spatele pietrei din stranga acvariului am pus Pogostemon erectus, dar deoarece planta a venit aproape moarta nu stiu daca o sa se prinda ce am salvat eu din ea.
• Pe radacina am pus doua portiuni de Coral Moss
Momentan nu pun fertilizant, dar pun Easycarbo 1ml pe zi + instalatia rudimentara de CO2 Tropica plat system 60 pe care o voi inlocui zilele astea cu o bomba de acid citric. Lumina o tin doar 6 ore pe zi. Sunt in ziua 4 de la set-up si am facut un schimb de apa de 50% in ziua 3, o sa mai fac unul in ziua 5 si 7, tot cate 50%.
Am o serie de intrebari va rog:
1.Rotala perleaza masiv am vazut, dar dupa cum vedeti a iesit din apa si creste spre neon, sa o tund sub linia apei si sa o replantez sa fac tufa mai deasa, sau deocamdata sa nu ma ating de ea? 2.Momentan nu am alge, dar mi-e frica sa nu apara, pot baga niste creveti? sau vor muri pt ca acvariul nu este ciclat? Mai tarziu (peste o luna) ce alti pesti pot baga? Ma gandeam la niste cory panda si vreo 6 neoni sau tetrazony+ vreo 3 SAE. Or sa fie prea multe vietati? Pesti + creveti? 3. Spre rusinea mea din bugetul alocat pt acvariu am mai avut bani doar de JBL test PH care se mentine la 7. Este bine? Temperatura este setata din incalzitor la 25 grade, dar am vazut ca ziua tinde spre 26? Coral moss arata bine? sau e in moarte clinica? are unele zone maro(asa l-am primit).Astept parerile si corecturile de rigoare va rog. Va multumesc mult.