[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Viermemort4
Forum Index » Profile for Viermemort4 » Messages posted by Viermemort4
Pe site-ul aquadec.ro au un calculator de acvariu.
Acolo vreau sa dau comanda de acvariu, dar sunt nelamurit legat de un lucru. Dupa ce introduci dimensiunile acvariului dorit iti arata un tabel unde iti spune (exemplu):

Vreau sa fac acvariul urmator:

L 630 mm
l 350 mm
h 450 mm

Apoi imi spuneca acvariul va avea:

Volum brut 99.23 litri
Volum net 94.02 litri
Volum util 75.22 litri

Deci eu dupa care volum sa ma iau cand aleg solutia de iluminat ca sa am 1w/litru, sau ca sa spun lumii cati litri are acvariul meu?

Lampa este aceasta: http://pepika.ro/lampa-aqua-zonic-super-bright-extend-slimled-light-AQPAL355--p306295.html
Dar spre exemplu, deoarece acvariul are latimea de 40 cm, iar lampa probail are doar vreo 10 cm latime, nu exista riscul sa nu se faca iluminarea pe intreaga suprafata de 40 cm si in acest caz sa imi trebuiasca cam 2 lampi din acestea?
Am gasit o lampa led de 18.7W. Nu ma pricep deloc la iluminat led. Spune ca are leduri de 8000-10000k temperatura. Stiu ca de la 8000k in sus este perfect pt plante, dar ca watti este suficienta pentru cei 60 litri?
Si inca o intrebare: Lumina se calculeaza dupa volumul de apa ramas dupa ce ai pus hardscape-ul si substratul? sau dupa volumul teoretic al acvariului?
Solutia DIY o sa fie ultima solutie pt mine. Am mai cautat aseara pe net si am vazut ca doua lampi Dennerle Scaper's sky ar fi perfecte pt mine fiecare avand 24W. Problema este ca nu gasesc nicaieri in Romania sa cumpar. La nevertebrate si alte site-uri e-commerce se gasesc doar becurile de schimb.

Daca stiti de unde as putea sa le cumpar as ramane dator pe viata
Buna seara,
Vreau sa incep un acvariu de 40L x 40l x 45h si nu gasesc o solutie optima de iluminat
Voi creste plante cat de cat pretentioase (Staurogyne Repens, Eleocharis mini pe post de gazon, Hygrophila pinnatifida, Limnophila hippuridoides etc.)
O sa dozez fertilizanti si co2 presurizat.
Problema este ca nu stiu de unde sa cumpar o instalatie de iluminat potrivita pentru acvariul meu.

Ajutati-ma va rog cu sugestii.
Gabi, vreau sa iau si eu acvariul juwel rio 125 pe care-l ai. Imi poti spune daca lumina este suficienta din cele doua neoane? Pe langa reflectoare ai mai adus modificari? Filtrul original este bun? Sau trebuie luat unul extern mai bun.
Multumesc de eventualul raspuns.
@rari imi poti spune de unde mai exact sa iau alt capac? da-mi link la un site te rog. Referitor la ce vreau sa fac cu acvariu: ma axez sa fie masiv plantat.
Ca pesti o sa pun un banc de vreo 11 pesti (inca nu m-am gandit ce specie), creveti si melci pentru alge.
Tot vad la acvariile de firma Juwel rio 125 acele filtre interne BioFlow 3.0 care tre' sa spun ca imi plac foarte mult pentru ca poti pune si incalzitorul in ele. Imi mai plac si cele interne de la Jbl CristaProfi i100. Se merita sau iau acvariul de firma mentionat sau sa-l comand eu la un atelie de acvarii? La cel de firma as putea mari cumva capacitatea luminoasa? pentru acel capac are numai 2x28W - 290 mm.

Ce filtru extern imi recomandati? Sunt cele de la sunsun bune? Ma refer sunt fiabile?
Buna ziua.

Recent am vazut pe Tropica.com/Inspiration un sistem de filtrare incorporat in acvariu si tare as vrea si eu unul . Puteti vedea incepand cu 0:25. Stie cineva despre ce este vorba? Este custom made? sau respectivul l-a facut de unul singur. Daca cineva imi poate oferi informatii raman dator. Sau sa raman tot cu clasicul filtru extern? Observ ca majoritatea acvariilor prezentate acolo au acest sistem de filtrare.

Multumesc anticipat.
Va multumesc mult de sfaturi. O sa ma uit pe la dealerii locali sa vad ce au pe stoc . Apropo...pe alternanthera reinichii am probleme cu o alga pufoasa verde...stiu ca nu e grav...in rest nu mai am alte alge prin acvariu. Cel putin ochiul meu nu le zareste. Am citit ca aceasta planta este predispusa la alge....ce sa fac? sa folosesc apa oxigenata? sau sa las crevetii sa o tina sub control si sa ma bucur de covorul viu de pe fiecare frunzulita in parte . Folosesc fertilizant de la Tropica.
Buna seara in primul rand.
Am si eu un mic acvariu pe care l-am inceput acum 1 an si ideea era sa fie bazat pe creveti. Crevetilor nu le mai stiu numarul deja . Mai am 5 cory panda si un ancistrus nervos printre ei.
App. acvariul are cam 50 litri.
Acum va rog ff mult sa scuzati calitatea video, dar aparatura principala este in service.

Marea mea intrebare este: Ce pesti/ peste as putea pune in el sa devina un pic mai animat...mai plin de miscare? Eu nu am nici cea mai mica idee.

Sistemul D501 este nou, nedesfacut, se foloseste la generrarea de co2 folosind praf de copt si acid citric. Pretul este de 170 lei plus transport.
0736347442
Imi puteti spune, din experienta personala daca a-ti incercat D 201/ 301/ 501? ce parere aveti? este constant fluxul de CO2?(asta in cazul in care nu exista pierderi de CO2 bineinteles).
Va multumesc.
Buna ziua din nou. Pe langa cei 5 cory, ancistrus, si doi melci pot sa mai adaug una din variantele de mai jos?
1. O pereche de molly?
2. killi fish. Cati? Se potrivesc cu restul?
3. Angel fish o pereche?
4. Astept alta sugestie daca cele de mai sus nu sunt potrivite.
Va multumesc!
Va multumesc de aprecieri. Am luat seama de toate observatiile. Co2 am instalatie DIY cu sare lamaie 1 bula/sec doar pe perioada iluminarii. V-ati gandit ce pestisori mai merg pe langa ce am? momentan doar fundul apei este populat
Buna ziua. Am revenit cu un update dupa ce au trecut 7 saptamani. Uitati aici un link:

In el am 5 cory panda, un ancistrus, 2 melci mar, si 1 neon din 7 pe care nu-l pot ptinde (ceilalti 6 i-am dat fratelui meu.) Totul imi place cum merge, singura problema ar fi dust algae care mai apare pe geam si pe unele frunze dar o curat fara probleme. Intrebarile mele sunt :
1. Pe langa acesti pesti vreau sa mai pun 2 viu colorati care sa umble mai pe la mijlocul apei dar nu stiu ce ar putea fi potrivit pt acvariul meu. Din pacate dwarf gourami nu am de unde sa iau din Braila.
2. Sa iau si o pisica de sticla ? sau nu va fi eficienta?
3. Eu le dau mancare de 2 ori pe zi? este prea mult? sa dau doar o singura data?
Micranthemum monte carlo merge foarte greu...nu stiu de ce. Restul plantelor au explodat in crestere. Cryptocoryne brown s-a umplut de puisori.
Coral mosul am vazut ca este tuns frecvent de melci si de aceea nu se intinde , dar ii indragesc prea mult sa renunt la ei.

edited by koala: Am "reparat" linkul de Youtube. Acvariul arata foarte bine, imi place si mie!
Este acelasi ca si Melcul Mar? Daca nu am capac la acvariu vor iesi afara? Care anume este rolul lor in acvariu? Mancator de alge in special?
Am inceput sa pun a cincea parte din cat este specificat pe flaconul de Tropica plant growth Fertiliser, cred ca totusi dau prea multa mancare la pesti pentru ca mai raman cateva granule pe fundul apei. Teste abia luni voi lua (atunci iau salariul). Din 7 ore cat tin lumina aprinsa, primele 4 sunt cu un neon, iar ultimele 3 sunt cu ambele neoane. Schimb de apa am facut acum 2 zile...sa mai fac unul acum?
In timpul perioadei in care lumina este inchisa imi apare aceasta alga:
image.
Cat tin lumina aprinsa 7 ore dispare, dar a doua zi apare in alt loc. Ce sa fie?
Si alta problema: Aseara totul era bine cu aceasta tufa de alternanthera, dar acum cabd am aprins lumina prezenta aceste pete verzi si frunze transparente? De ce aceasta schimbare in numai 12 ore.
image
Acum vad ca SAE inoata haotic, nu se poate tine drept

Forum Index » Profile for Viermemort4 » Messages posted by Viermemort4
Go to: