Message |
|
Ala e java fern-ul de la mine?Arata foarte bine
|
 |
|
Severus,problema este urmatoarea.Din ce vad,mie mi se par toti masculi...Ar trebui sa fie foarte putin probabil cand iei 7 pesti sa se intample asta,deci ori eu am o problema cu semnele distinctive si nu ii deosebesc asa cum trebuie,ori ghinionul a lovit in cel mai frumos mod posibil 
|
 |
|
"- Sewellia lineolata – 1 buc (gri inchis cu putin alb) "
Tare dihania asta,cand ai luat-o?Cu ce se ocupa,e un fel de ancistrus mai eficient la capitolul alge?
|
 |
|
Mamaaa,da'ce-ti mai place sa ne fierbi  ) Cred ca va trebui sa treci si pe la mine la un moment dat cu aparatul foto,eu n-am cum sa scot o poza decenta cu ustensilele pe care le detin.
|
 |
|
Vreau sa vad poza asta peste o luna,daca mai arata la fel de frumos 
|
 |
|
Am aproximativ 5-6 kg de substrat maroniu deschis,pietris de 2-3 mm.Daca il doreste cineva,va rog sa-mi scrieti un pm
|
 |
|
Arata super,dar stiind ce ai acolo,ti-as putea sugera sa mai faci cateva ascunzatori pentru pestii mai putin curajosi  O pestera-doua ar fi de vis pentru ei.
|
 |
|
 ) Tot e bine ca au rezistat pana acum.Dar cred ca de aici incolo,s-a cam terminat povestea lor.
|
 |
|
Bun,s-a imbunatatit semnificativ situatia."Prostea" a fost primul la mancat din mana aseara,nu l-a mai interesat cine e pe sub burta lui sau ca ceilalti nu mai au loc la masa  Nu rezista nimeni la "congelaturi",transforma si fraierii in eroi 
|
 |
|
Eu pana acum nu am probleme cu mancarea,ce arunc,aia mananca.Doar la fulgi mai fac mofturi,ii cam scuipa.Si le dau pelete pentru ciclide,niste pastilute cu alge si spirulina,fulgi si de 2 ori pe saptamana larve de tantari.
b37dra,ce americani ai,tot severum sau...?
|
 |
|
Am trecut peste dorinta de a creste plante in acvariu cu severumi.Mai repede fac alt bazin decat sa-mi mai bat capul. Daca le lasa in pace ma bucur,iar daca nu,asta este,bag anubias si java moss cand or muri echinodorusii.Pentru moment s-au potolit,nu mai rup din frunze,doar le mananca pe cele tinere  )
Am mai aruncat si o planta care se scufunda,dar creste libera,nu mai stiu cum ii spune,arata ca un muschi.N-am legat-o pe nimic,pe net scria ca e invadatoare si creste asa,aruncata oriunde.MA rog,mai scria si ca nu o mananca nimeni,si cand colo,rod la ea si severii,si melcii,pana si sumatranii  ) Asa ca despre aditia de vegetale,nu-mi fac griji,se descurca singuri cu "invadatoarea".
PS:Severus,plantele de la tine au fost pulverizate rapid,cred ca le-au placut :p
|
 |
|
Pai cam asa sunt,5-6 cm piticii.Acum am venit de la sala si e lumina aprinsa,erau toti 7 oarecum impreuna.Am aruncat mancare prin gaura de hranire,s-au repezit cei 6,normal,si amaratul ala s-a intors cu spatele si a luat-o in directia cealalta.Pe urma am dat si pe centru si in coltul spre care a plecat el,si s-a apucat sa manance,deci,una peste alta,vesti bune,n-o sa moara de foame  Cu bataile,ce sa zic...se bate fiecare cu fiecare,acum unul il alearga pe altul,dupa care se intoarce ala,se pun buza in buza,apare al 3-lea la bataie si tot asa.Ar fi distractiv daca n-as fi dat o gramada de bani pe ei,dar asa,ma tin in stres  )
Volumul este 200 brut,aproximativ...170 net sa zic,pentru ca am putin substrat,doar vreo 15 kg cu totul.
In schimb am filtrare foarte buna,zic eu..1200 L/h,si merge bine.
|
 |
|
Multumesc Koala,ca de obicei un raspuns clar si de ajutor.Doar 3 dintre pesti sunt ai mei,ceilalti patru stau la mine doar pana cand un prieten isi cicleaza bazinul,adica inca vreo 3 saptamani-o luna.Sper sa reusesc sa ii tin sanatosi si intregi pana atunci pe toti 7,ma ingrijoreaza situatia "celui mai prost".Si azi a iesit,i-a vazut pe ceilalti 6 la mancare si a fugit iar sub plante.PRoblema nu cred ca este teritoriul ci locul unde cade mancarea,s-au prins repede cum sta treaba si se reped "brigada" acolo.Iar asta e prea speriat ca sa se bage intre ei.Sper sa nu moara de foame in urmatoarea luna...
|
 |
|
E bine de retinut,o sa imi bag la cap metodele astea pentru urmatoarele "vanatori".Revenind la red spot,am o problema...una din femele nu este acceptata deloc de ceilalti 6,cum iese de sub frunze,cum o alearga careva.Din cauza asta,nu apuca mancare mereu,doar din cand in cand,nu iese cand le dau,doar dupa ce pleaca ceilalti si cauta resturile.In felul asta arunc si eu enorm de multa mancare ca sa prinda si ea cateva inghitituri,dar nu e o solutie de termen lung.Ceva idei,cum sa procedez?Pestele este sanatos,nu vad sa aiba probleme sau urme,sau paraziti.Respira bine,se misca bine,dar se ascunde cand arunc de mancare...
|
 |
|
Apreciez orice parere pro sau contra,deci continua sa scrii,cu cat mai multi forumisti interesati de subiect,cu atat mai mari sansele mele de a creste niste severumi superbi.
|
 |
|
Pai,acum 2 saptamani vroiam sa scot cei 4 giant danio,ca-i promisesem unui amic de pe forum.Si da-i si alearga-i,printre echinodorusi,am rupt vreo 2 frunze,am zapacit anubiasul,am stresat pestii...n-am avut nici o sansa.Am crezut ca sparg acvariul atat de tare m-am enervat,asa ca am renuntat dupa o ora.Dar tu cu prinsul neonilor in 350 de litri cred ca ai fost epic
Totusi,pana acum tetrazonii pastreaza distanta de severumi,ca astia sunt si ei mici si rapizi si le-au cam dat la cap.Din contra,am vazut ciclidele alergand tetrazonii mult mai des.
|
 |
|
B37dra,interesant...nu m-am gandit la asta.Cred ca asa au murit si ceilalti 4 tetrazoni,ciupind un green severum de aripioare  O sa iau in calcul mutarea lor,imediat ce imi dau seama cum naiba ii mai prind sa-i scot 
|
 |
|
PS:Stiu ca echinodorusii arata jalnic,dar mai pastrez frunzele alea pentru ca am impresia ca s-au oprit din ciugulit.Si cat mai incearca asa,o inghititura pe zi,macar sa muste din frunzele deja ciuruite.Probabil ca in 2 saptamani o sa le tai si sper sa se schimbe si aspectul acvariului.Daca i-ar lasa in pace,ei deja scot frunze mici,sper sa se intinda si pe latime.Nu e inca finalizata plantarea "spatelui",mai vreau niste anubiasi mari langa echinodorusi(daca cei din urma le rezista severilor).
|
 |
|
Hehe,multumesc Marcus,stiam ca ma pot baza pe tine  Chiar,ce mai face Pistruiatul,s-a acomodat pana la urma sau tot mananca bataie?
Koala,multumesc mult,de 6-7 luni incerc sa gasesc asa ceva si am dat peste ei total intamplator,bafta chioara.
B37dra,combinatia de pesti nu este ideala pentru ca nu sunt din acelasi habitat sau pentru ca cineva deranjaza pe altcineva?La ce te referi,da-mi detalii ca sa nu se intample vreo belea si sa nu stiu de ce.Cat priveste piatra aia rosie,"coralul",e chestie de gust,si eu am vrut sa o scot,dar sotia a spus ca ii place,musafirii care au mai fost pe aici au zis ca aia e cea mai tare din acvariu,iar melcii pomaceea sunt fericiti ca mai pica ceva de mancare prin ea si mai apuca si ei fara sa se lupte cu piticii  Stiu ca e singura chestie "ne la locul ei" de acolo,dar na...pana la urma,nu e asa un mare dezastru.
|
 |
|
|
 |
|
|
|