[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Intros
Forum Index » Profile for Intros » Messages posted by Intros
Ca tot a venit vorba de asocieri aici la characidae (care din speciile de mai sus sunt characide? ca parca eu vad ciclidae si ciprinidae adica scalari si tetrazona... ) sa nu asociezi cu scalarii nici Hyphessobrycon Serpae ( fostul Hyphessobrycon callistus) adica acesta, pentru ca e al doilea ciupitor de codite de scalar dupa tetrazona.
Dan acvariul este splendid!! Intotdeuna am fost convins ca stiinta si estetica pot merge mana in mana si in aquascapingul de top nu se poate altfel. Felicitari!!
Nu stiu ce sa zic de Dupla root ca substrat (l-am pus de 2 luni, merge , dar ca si cele care le-am mai avut) in schimb pastilele de Dupla plant au fost super - singurele care imi ridicau intr-adevar nivelul de fier cum trebuie. Pacat ca nu se mai gasesc. Nici picaturile Dupla plant 24 nu sunt rele, acopera un peak de consum zilnic, ptr a nu ajunge la excese de micro (da, exista si asa ceva, sunt f greu de dibuit).
Din pacate cred ca oscarul tau a facut o keratita (inflamatie cel mai adesea bacteriana a membranei transparente a ochiului), care a lasat ca sechele fibroza acestei membrane care a devenit (din pacate ireversibil) opaca. Infectiile bacteriene de acest fel tin de rezistenta imuna a pestilor (exemplarele bine intretinute, nestresate, cu spatiu vital suficient au rezistenta buna), calitatea apei (sa nu produca iritatie chimica a ochiului) si prezenta sau absenta microbilor (sau macar un numar mic al lor, la aceasta putand contribui pozitiv un filtru UV). In cazul pestelui tau din pacate nu prea mai poti vindeca "albeata", dar macar ceilalti doi sa aiba riscul mai mic sa o pateasca , asta presupunand cred eu un acvariu semnificativ mai mare pentru 3 buc din acesta specie, cu filtrare pe masura.
Ataca doar frunzele bolnave si ca supliment pozitiv curata (cat poate si el) unele alge (la mine au curatat peste noapte o tufa de Blyxa ce avea fuzz algae). Daca nu dai mancare in exces si nu ai apa foarte dura nu se inmultesc excesiv, oricum poti sa pui periodic o pastila de spirulina, stingi lumina si dupa 1-2 ore cand se aduna melcii acolo mai raresti din ei daca ti se par multi.
ralu wrote: Daca plec de la premisa ca paiele de orz sunt dintr-un lot bun si vor fuctiona, asta inseamna ca voi scapa de alge pentru totdeauna ???

Iluzii...Daca algele se vor reduce si tot ai avea un succes notabil. Vor reaparea cu prima ocazie in care conditiile din acvariul tau le vor fi favorabile.

P.S. Si eu prefer paiele de orz si orzoaica, pentru ca imi dau mai multa inspiratie la lupta contra algelor... mai ales cand sunt folosite sub forma de Heineken
Planorbis corneus.
Nu ne distrage atentia cu site-ul asta ... inca asteptam vesti cu Iwagumi si cum merge Utricularia ...

Dar si site-ul e OK, multumim!
Intotdeauna am recomandat Hygrophila difformis la orice acvariu (nepretentios). Mie mi se pare chiar si frumoasa, se dezvolta repede, este nepretentioasa, ajuta la lupta cu algele...
mircea peres wrote: Apropo, cioatele sunt ninse cu oua de neritine.

Pe mine chestia asta m-a facut sa renunt la ele, alturi de eficienta mica in rezolvarea algelor cu care aveam eu probleme. Oualele se desprind cu o greutate extrema, cu varful de la cutit, iar pe pietre negre sau lemn se vad urat rau.
m_3 wrote:
Sau plantele nu se dezvolta asa frumos in natura cum o fac intr-un acvariu?

Daca dai peste fotografiile din expeditiile amazoniene ale lui Amano ai confirmarea ca raspunsul la intrebarea de mai sus este -da, in general in natura aspectul palntelor submerse e mai rau decat in acvariile noastre de show. E diferenta ca intre puii nostri de pe vremea comunista si puii americani de import dopati cu steroizi sau mai stiu eu cu ce... plus malul pe ele si altele. CO2-ul din natura este suficient nu prin concentratia mare, ci prin afluxul continuu - nu se epuizeaza cu una cu doua.
viulian wrote:Thanks, ma interesez. [Amoniacul e mare, fiindca s-au dus si bacteriile bune in urma baktopur urmat la cateva zile si de eritromicina].

Vezi, de asta spunea Rares (si nu numai el) sa nu bagati tratamentele in acvariul comunitar ci in acvariu - spital separat. Acum sunt stresati de deciclare si restul pestilor sanatosi sau aparent sanatosi.
Amoniacul ar trebui sa nu fie dozabil, iar ce e important e ce nu se vede mai sus , adica flora patogena din apa, iar pentru asta o instalatie UV ar fi utila.
Am folosit demult (aprox 3-4 ani in urma cand nu aveam CO2) Protalon 707 pentru alge rosii tip staghorn = Compsopogon , groaznice - a lucrat lent, dar eficient. Dupa 2-3 saptamani au regresat pana la disparitie.
RaresLuc wrote:
Cel mai indicat este sa tii o calitate a apei perfecta si conditiile chimice ideale pentru apele din care provin pestii tai. O hranire variata si putine vitamine te ajuta foarte mult sa-ti tii pestii sanatosi.

Asta de mai sus si ce spuneai cu evitarea abuzului de medicatie in acvariul comunitar sunt de retinut pentru tota lumea.
Sandu wrote: Bolbitis, pe vremuri o planta care rupea gura targului...acum cam decazuta din drepturi.

Cazuta si de nevoie ca atunci cand vrei (de vreo patru luni caut nu pentru mine, pentru un prieten) nu gasesti. Iar ma intorc la ideea ca am avut, am dat, nu mai am, nu mai gasesc = intoarcerea la depozitul de plante (prietenii stiu de unde vine expresia mea) - adio aquascaping .. etc...

@ Mircea - acvariul promite mult - e important ca pentru monetul de dezvoltare actuala (e inca proaspat) ai plante bine dezvoltate, culori bune, fara alge. Vorba lui Sandu - creste Bolbitis-ul (la mine crescuse muuult si maaare, de aceea a plecat) si impreuna cu covorul verde va fi o frumoasa combinatie cromatica acolo. Muschiul ce varietate este?
Eu voi fi scurt pentru moment. Bine ai venit Mircea! Am un feeling ca vom vedea/auzi din nou lucruri frumoase pe aici.
Sandu wrote: Poate lumea o sa ramana indoita de ce spun...totusi e o Cabomba...incercati si voi si mai vorbim

PS Am incercat si eu anul trecut ... aici .
Are niste culori superbe. Cu plantele inghesuite stiu fenomenul, intreaba-l pe George cate plasute de plante au iesit de dat cand m-am hotarat sa fac revizie generala la cel de 220L....Acesta pare micut ca inaltime, nu obosesti la replantat C. furcata? Stiu ca atunci cand o ia din loc are o viteza mare de crestere, iar pe de alta parte da mai greu lastari laterali daca e tunsa (a mea a mers mai bine la replantat ).
PS Fotografiile au fost cu lumina obsinuita a acvariului ? (are multe colturi in umbra si cred ca la o iluminare full era si mai frumos).
Utricularia isi ia nutrientii mai mult din apa, glosso asa cum stii face niste radacini mari de tot, deci ar fi putea fi diferenta data de substrat, care poate absoarbe in draci nutrientii dar nu ii da si inapoi in rizosfera...

Forum Index » Profile for Intros » Messages posted by Intros
Go to: