[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Selectare plante pentru un acvariu nou  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna ziua. Am nevoie de putin ajutor: o sa construiesc cat de repede un acvariu (77 x 35 x 46), si as dori sa imi recomandati niste plante nepretentioase, deoarece nu o sa introduc CO2, cel putin nu deocamdata. In rest o sa fie lumina destula, substrat fertilizant, etc. Atat doar ca o sa lipseasca CO2.
In acvariu o sa tin 2 ancistrusi, neoni si poate cativa tetra negri.
M-am gandit sa am vreo 2 specii de plante de fundal (valisneria si cabomba), o specie de plante medii(aici m-am gandit la anubias) si o specie de plante mici, la care nu stiu care ar fi mai nepretentioasa.
Va rog sa imi spuneti daca sunt bune speciile de plante care le-am ales pentru conditiile mele din acvariu, si sa ma sfatuiti ce specie de planta mica si nepretentioasa sa iau (daca exista).
Multumesc anticipat.
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Miiii de scuze (sunt tare obosit si neatent). De corydoras era vorba. Am scris aceeasi tampenie de doua ori . Rog un moderator sa o stearga pe a doua.
Numai bine si scuze inca o data.
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Mai pun o planta pe lista: elodeea.
Intrebarea de mai sus ramane insa valabia. Cel mai mult ma intereseaza daca rezista cabomba in acvariu fara aditie de CO2, daca are destui nutrienti si lumina.
As vrea tare mult sa o am in acvariu pentru ca imi place la nebunie...dar daca nu rezista...nu are rost sa ma chinui.
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Cabomba e super rezistenta ale mele au trecut prin toate si cresc in continuare, dar de cand au dat de CO2, cresc si mai si incat le-am tuns odata.

Deci ia-o, e nepretentioasa, si creste repede in substrat nou, si foarte repede o sa poti sa o tunzi si sa dublezi 'populatia' de cabombe.
A, si e si buna la papat alge - eu alge am vazut pe echinodorus sau pe anubias sau pe ludwigia repens, dar pe cabomba niciodata.
[WWW]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Buun...multumesc mult viulian.
Deci lista ar fi cam asa: valisneria spiralis, cabomba, elodeea, anubias si o planta mica sa formeze cateva tufe mici prin fata bazinului...dar inca nu am gasit o asemenea planta care sa nu fie pretentioasa (repet ca in privinta CO2 doar).
Daca ceva nu e bine sau are cineva o alta varianta mai buna va rog mult sa imi ziceti.
Multumesc anticipat
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca nu te intereseaza sa fie covor poti incerca cu echinodorus tenellus.

...
[Yahoo!] [MSN]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Intotdeauna am recomandat Hygrophila difformis la orice acvariu (nepretentios). Mie mi se pare chiar si frumoasa, se dezvolta repede, este nepretentioasa, ajuta la lupta cu algele...

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Da ,de acord cu INTROS,
Si heterantera zoostefolia si valisneria si elodeea
Daca nu ai pretentii prea mari
uite un acvariu setat cu Hygrofila
http://www.azgardens.com/images/BA2003-RustinSchenk.gif

Ogar batrin dar.... cu miros fin
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Pardon ,asa se scrie corect

Hygrophila difformis

Ogar batrin dar.... cu miros fin
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Da e super planta. O sa o pun si pe asta pe lista (vad eu in final care o sa mai dispara ca deja se mareste lista). Multumesc lazarginel
Pana la urma trebuie sa iasa ceva frumos si cu plante mai nepretentioase.
Cele "pofticioase" de CO2 o sa stea intr-un acvariu mult mai mare si mai dotat care il am in planurile de viitor.
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Am descarcat de curand Catalogul Tropica 2007-2008 de la anuntul sticky. Ce doream sa intreb: la DEMANDS, scara aceea de la 1 la 5, reprezinta cerintele plantei in materie de nutrienti, CO2, etc sau faptul ca necesita o ingrijire mai atenta (tunsa, curatata, etc); sau nivelul de pregatire al acvaristului?
PS: multumesc si lui INTROS ca el venise cu ideea Hygrophila difformis.
mausmann
Member
[Avatar]

IP:

m_3 wrote:.... si o planta mica sa formeze cateva tufe mici prin fata bazinului...dar inca nu am gasit o asemenea planta care sa nu fie pretentioasa (repet ca in privinta CO2 doar).

eleocharis parvula

mobile in mobile
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

mausmann wrote:
m_3 wrote:.... si o planta mica sa formeze cateva tufe mici prin fata bazinului...dar inca nu am gasit o asemenea planta care sa nu fie pretentioasa (repet ca in privinta CO2 doar).

eleocharis parvula

Eu as adauga aici si Sagittaria subulata, eventual in loc de Tennelus. Arata beton si dupa ce "se prinde" creste destul de repejor. N-am observat sa aiba pretentii deosebite.

Si ca o recomandare deosebita, stiu ca s-a mai spus, dar as vrea sa subliniez... Heteranthera zosterifolia. Este foarte estetica, la lumina multa are chiar bunul simt si creste aproape orizontal formand un fel de covor... de aia americanii ii zic "Stargrass". Nu stiu, insa, cum merge fara CO2. Cu putin noroc, poate mai lent, ca altfel e cam nebuna spre invaziva.

Toate cele bune.
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc mult. Acuma chiar am de unde sa aleg.

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: