[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Porcu
Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Lada respectiva foloseste (cred) un modul Peltier pentru racire, nu cred ca reuseste sa raceasca apa intr-un acvariu marisor, puterea e mica.
Balastul este inchis etans. Daca esti priceput poti sa incerci sa-l scoti si sa-l schimbi. Daca nu ai incredere in indeminarea ta apeleaza la un electrician .
Jimmi wrote:Sper sa mai depuna scalarii..

Normal ar fi sa depuna iar peste 1-2 saptamini .
Nu. E vorba de oua de Artemia pe care le pui la eclozat in apa cu sare si dai la puii de scalar lighioanele minuscule care ies din oua.

Asa ceva: https://www.nevertebrate.ro/sera-artemia-mix-2502
Gabi C wrote:Acu foarte clar nu se vede da eu ma stiu cum arat si-s sigur ca-s io ala din poza.

Si eu stiu cum arati ....... mai bine zis cum aratai acum multi ani da' tot nu te recunosc in bula. Poate-i si vina mea ....... eu ma uit dupa un tinerel vinjos, plin de viata, entuziasm si energie ....... realitatea ar putea fi destul de diferita .
Silviu Man wrote:In cele din urma am ajuns la concluzia ca este extrem de dificil sa verifici fizic daca toate mentiunile
producatorilor sunt adevarate (cele legate de suprafata de filtrare, micro-canale, etc)

Mie mi se pare practic imposibil.

Silviu Man wrote:alegerea este destul de dificila, cel mai bine e sa citim cit mai multe la cei care folosesc diverse medii de mult timp.

Eu as zice ca alegerea e chiar simpla , alegi un mediu filtrant al unui producator renumit si-l folosesti fara sa mai despici firu'-n sapte.
n3bunyky wrote:bine voi face un topic nou ca sa fii tu multumit

Crearea unui topic nou e o idee buna, asa functioneaza forumul . Daca nu respectam niste reguli simple care tin de organizare ajungem la haos.
Jimmi wrote:Momentan ii hranesc cu https://www.nevertebrate.ro/sera-micron-2327
Este ok hrana sau trebuie sa ii hranesc cu altceva?

E bine . Hraneste-i des, cite putin. Nu neglija schimburile de apa cu apa statuta, sint foarte sensibili.
Ar fi bine sa le dai si nauplii de Artemia, cresc mai repede si mai vigurosi.
DanAnt wrote:a fost reparat intr-un colt unde fusese spart (ultima poza) iar siliconul folosit nu pare de calitate.... in multe locuri s-a exfoliat de pe sticla cand am dat cu buretele si a facut mucegai intre silicon si sticla...

Dupa cum il descrii eu cred ca-i obligatoriu sa-l desfaci, sa-l cureti bine de tot si sa-l lipesti ca lumea.
Aia cu crevetele pe bula mi se pare de colectie .
Nu-mi place cum se uita Betta la crevetele din stinga lui ....... fa cumva si improvizeaza niste ventilatoare ca-i pacat sa nu mearga bine acvariu' din cauza caldurii.
Sau incearca asa ceva:
https://www.jbl.de/en/products/detail/5945/jbl-cooler
Are un senzor si-un buton de la care reglezi temperatura dorita in acvariu. E usor de montat de destul de eficient.
Silviu Man wrote:Cred ca depinde mult de incarcatura organica a apei.

Cred ca asta e raspunsul corect.
O canistra in care mediile filtrante sint imbicsite cu namol nu rezista nici jumatate de ora.
MihaiF wrote:Se spune ca rolul cel mai important al valuriri apei ar fi oxigenarea ei.

Asa e, valurirea imbunatateste schimbul de gaze. Vietatile din acvariu (pestii, plantele si bacteriile) au nevoie de oxigen. Intr-adevar, valurile elimina si CO2 din apa dar nu-i bai, compensezi prin cresterea debitului.
Bogdan_g wrote:Toata sandramaua are o putere ce aprox 80w. Oare ce fel de UPS mi-ar trebui pt a fi asigurat pt vreo 8 ore.

Pentru 80 W timp de 5 ore ai avea nevoie de un UPS dotat cu un acumulator de 12 V si vreo 35 Ah. Cred ca-i greu de gasit. De acemenea, cred ca poti schimba acumulatorul unui UPS cu un acumulator de masina, de vreo 50 Ah, ar trebui sa tina mai mult de 5 ore.
Sper ca avem printre noi pe cineva mai priceput la electronica sa ne spuna daca functioneaza ideea cu schimbarea acumulatorilui original cu unul de capacitate mai mare , eu nu vad nici un motiv pentru care n-ar merge.
dan.pavelescu wrote:Sa-ti trimit o poza cu mine, ca sa sperii raufacatorii?

Nu esti deloc asa urit precum pretinzi .
Si mie imi place inceputul .
Incearca sa-i faci poze mai de calitate cind o sa fie in forma maxima ....... mai stim noi pe cineva (nu spun cine ) care facea niste poze a caror oribilitate era direct proportionala cu calitatea acvariului.
Gabi C wrote:Cred ca miine tipu va ajunge intr un nano. Isi cam face de cap cu crevetii dupa ce sting lumina.

Se pare ca-s mai deliciosi crevetii decit planariile. Daca vrei sa-i dai o sansa hraneste-l f.f.f. intens citeva zile, poate se leneveste si lasa crevetii. Eventual hrana vie, Tubifex daca gasesti. Cu burta plina nu-ti vine sa te obosesti cu vinatoarea.
Porcu wrote:
Bogdan_g wrote:) se pare ca va trebui sa amani resetarea acelui acvariu

Io inca sper sa piarda icrele sau sa le haleasca (chiar daca azi inca le cloceste).

Azi am vazut un pui ....... uite asa s-a ruinat resetarea acvariului .
As adauga doar sa ai rabdare cu ei, ii ai doar de o saptamina. Poate dura un pic pina se adapteaza noului mediu.
Mi se pare dubios pH-ul de 9-10, banuiesc si eu o eroare de testare.

In rest, conformeaza-te sfaturilor primite ca-s bune . Intaresc puternic sfatul sa scoti Motoro, chiar daca nu are treaba cu perechea o streseaza = un motiv in plus sa nu depuna.
Nu-i rau sa le dai hrana cit mai diversificata, nu devin mofturosi. Dar ar fi trebuit sa creasca si cu fulgii JBL, e o hrana de calitate. Nu cred ca asta e cauza. Nici aglomerarea, nu-i cazul. Din informatiile pe care le avem ar fi trebuit sa creasca normal.
Singura banuiala ramasa ar fi asupra calitatii pestilor, sa fi fost impiliti cind i-ai luat, alta explicatie nu-mi vine in minte.

Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Go to: