[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Endo_ro
Forum Index » Profile for Endo_ro » Messages posted by Endo_ro
4 Discusi sunt fericiti si mancaciosi. Intre ei e un sef mare si unul mai mic sau adjunct cum s-ar zice. Ceilalti doi sunt pasnici. Unul se fereste de atacuri, iar celalalt se fereste dar riposteaza stand cu fata la atacator.
Al cincilea sta intr-un colt si chiar ii alunga pe cei care vin acolo (in afara de sefi) si nu mananca, e complet dezinteresat si uneori se freaca de filtru. Cand i-am luat era cel mai mare. Singurul peste pe care il accepta si nu-l musca este cel de-al saselea care era cel mai mic, nu mananca nici asta deloc si acum e si mai mic.
Am observat, de cand l-am luat ca are coada usor arsa si nu-i trece deloc. Era pe o parte si l-am readus la viata cu schimburi de apa, temp. ridicata la 31,5-32 g , albastru de metil si cloramfenicol.
Mai mult nu stiu ce sa le fac si mi-e mila de ei.
Ceilalti au crescut s-au colorat, pe unii au disparut complet dungile verticale si sunt foarte fericiti, ceea ce ma face sa cred ca nu ar fi probleme de la mine, mai ales ca asa i-am cumparat, bolnaviori, ca atunci nu stiam sa-i aleg si am luat pesti mai ieftini (adica pe cei mai slabi, ca doar cel ce vinde se pricepe).
Repet, 4 sunt "pe picioare", ce sa fac cu amaratii aia ? Ala mic zici ca e o mumie, un schelete. A ... sa nu uit .... uneori nu misca decat o inotatoare ...

Multam! din partea pestilor !
Ce mama masii sa-i mai fac lu' ala micu', ca nu vrea sa manance sub nici un chip si nu numai ca a ramas mic, parca a dat inapoi.
Ziceti si voi ce sa-i fac, ca n-as vrea sa raman fara el.
adi_ci23 wrote:in ce fel de apa ai spalat substratul?

In apa de la robinet. Da' am impresia ca n-am facut bine dupa tonul intrebarii .

Referitor la bastanu' ala din acvariu, zis Ciupanezu' (ca ii ciupeste pe ceilalti), n-are boala pe unul singur, ci pe toti. Ii duce pe toti in partea cealalta a acvariului si se face el stapan acolo unde le dau mancare. Am observat ca daca pun mancarea in partea cealalta, adica nu unde o pun de obicei, vine si el dar nu mai este agresiv . Parca n-ar fi la el acasa. :sic: In coltul lui e nenorocire, dupa ce-i goneste pe toti, daca-i bat in geam si il intreb de ce e marlan, se da si la mine. Va vine sa credeti, se repede la mine si se infoaie ca un curcan.

Iar ceilalti mananca nu e o problema. Cred ca asta il si enerveaza pe Ciupanez, ca aia mananca tot si repede, iar el pana o mesteca, ii mai cade din gura, i-o iau ailalti de la bot.

Ce sa-i faci? E ofticos !
Pai stati asa ca nu-s chiar atat de prost si pe de alta parte mi-a fost si frica sa nu omor pestii. Avand in vedere ca apa era ok in acvariul vechi, am pus absolut tot in asta nou si doar am completat cu substrat si apa atat cat era nevoie. Bineinteles ca substratul a fost bine spalat iar apa statuta. :p

Cu scarpinatul e adevarat ca nu se exagereaza. Ici - colo de cate o planta. :sic:

In schimb cel care s-a colorat cel mai tare a devenit foarte agresiv. Ii bate pe ceilalti la masa .
Am avut ceva de munca - 100 x 40 x 50 . E bine acuma ?

Ala vechi l-am maritat deja.

Pe langa faptul ca abia mai gasesc discusorii prin el, vaz ca se scarpina de plante. Ce-or avea ?

Paraziti ? :o

In rest tare bucurosi ! Si cu apa cum ramane, mai tre' s-o schimb zilnic ?

Alt acvariu mai mare nu mai pupa decat peste 1 an. :p
La pestisorii astia mai ramane sa le mestec mancarea.

Am o veste buna, cred. Ala de nu manca nimic a inceput sa guste mancarea, chiar daca pentru inceput o scuipa. Macar a avut bunul simt sa o bage in gura.

Ala mic mai asteapta inca.

Ceilalti sunt fericiti, jucausi si prietenosi. Parca m-ar cunoaste asa se bucura cand ma vad.

Cand le improspatez apa, asta fiind zilnic, se coloreaza foarte intens si se simt foarte bine. I-am invatat prost ?
Multumesc de sfat!

Eu cred ca nu este inca o problema pentru ca fecalele albe au aparut de cateva ori. Acum n-am mai sesizat chestia asta.
Singura treaba e cu cei doi care nu papa ori daca papa ei stiu ce ca s-a facut saptamana de post negru.

E posibil sa fie vioi dupa o saptamana de nemancare ?
1. Sunt din Bucuresti.

2. Discusii sunt de la magazinul Aquarium sau cam asa ceva - in spatele Halei Unirea, blocul cu Pizza Acapulco. Pestii sunt adusi din Malaezia.

Pestii, daca au unele afectiuni, le au de cand i-am luat. De ce spun asta ?
Doi dintre ei s-au acomodat in 24h de parca acolo stau de o viata. Alti doi s-au acomodat dupa 48h. La astia am observat fecale albicioase si chiar respiratie cu frecventa mai mare. Ultimii doi - unul fiind cel mai mic dintre discusi iar celalalt cel mai mare nu au vrut sa puna gura pe mancare sub nici o forma. Unul avea fecale foarte negre si foarte tari. Astazi este prima oara dupa 5 zile cand ii vad ca ciugulesc ceva, dar nu mancare ci ceva de pe lemnul mopan din acvariu.
Foarte de ajutor.
Ma asteptam la partea cu alesul pestilor, forma etc. dar am zis ca la inceput este prea mult, mai ales ca nu stiam toate lucrurile astea.

Totusi unul din pesti a iesit afara de o culoare transparenta si se vedea ca nu ii place ceva. Acum si-a revenit.

Mai am doi care arata bine ca pozitie si culoare, doar unul are putin coada arsa. Astia nu mananca si le-am crescut temperatura la 30-31, le schimb apa zilnic 10% si am pus putin verde malachit.

Se recomanda cumva albastru de metil sau cloramfenicol ?

Ei sunt vioi dar par stresati.
MARELE ALB wrote:
Endo_ro wrote:va multumesc pentru sfaturi, drept pentru care azi iau un rosu marlboro si un albastru solid. :p
Parca sfaturile erau sa faci un acvariu mare pentru ei , nu sa-i inghesui acolo .......

In caz contrar ma tem ca ne vedem la "Boli/tratamente" in 2-3 luni.

Puschia pe limba !!! smilie

N-am gasit cei doi pesti asa ca am luat 2 pigeoni si un ghost.
Am spus ca fac acvariu mai mare. Dureaza doua saptamani pana e gata.
Ziceti cum fac cu apa si cu hranirea ca sa fie ok pana atunci.
Am deja doi discusi rosu turcoaz si unul albastru diamant. :-)
Se simt excelent, au mare pofta de mancare si de viata. Se coloreaza mai intens pe zi ce trece.
Ma felicit pentru asta si va multumesc pentru sfaturi, drept pentru care azi iau un rosu marlboro si un albastru solid. :p
Unii dintre noi au senzatia ca ofera pestilor conditiile din ocean, mergand pana acolo in a oferi un ocean pestilor.
Sa fim seriosi, 20 de litri mai mult nu inseamna diferenta dintre acvariu si ocean, nici macar Marea Moarta.

Repet .... fara sa fiu rautacios !!!!
Va multumesc pentru pareri.
Am spus ca o sa iau un acvariu mai mare.

Totusi, "pretinul" meu are un acvariu doar cu 10 cm mai lung si tine 5 discusi foarte frumosi, cate unul din fiecare varietate care i-a placut lui.
Ii tine asa de 6 luni si nu are inca probleme cu spatiul.

Deci, eu vreau sa vad mai intai ca sunt in stare sa tin discusii cateva luni fara sa-mi moara, ca ceilalti nu au depasit recordul de 2 sapt.
Dupa ce vad ca merge treaba fac acvariu mai mare ok?

Sa nu incepeti cu chestii de genul "daca n-are 100 l si are 80 mor pestii" ca e exagerata ...

Eu vorbesc de conditiile apei, de substrat, plante care rezista la temperatura aia, mancare si "simplitatea procedurilor"

Daca aveti ceva sfaturi le astept si va multumesc. Criticile mi le-am insusit.
Mai sunt ceva plante de donat ?

As fi interesat

Endo_ro@yahoo.com
Apa cum trebuie sa o pregatesc ?

Daca iau discusi mai micuti (~4-5 cm diametru) sunt prea mici ?
O sa le iau un acvariu mai mare. Deocamdata o sa iau 2-5 discusi micuti si or sa stea singuri fara alti pesti.

Sunt din Bucuresti.
Am luat acvariul - separat pentru discusi. 70x30x40
Am un mopan de pus in el si doi racusori (daca sunt compatibili).

Ce substrat se potriveste pentru discusi si cum pregatesc apa astfel incat sa nu mai arunc banii pe geam si sa fie si pestisorii fericiti ?

M-ar interesa daca exista metode mai simple nu sa stau toata ziua cu testarea apei si alte nenorociri. Mai ales ca alti pesti nu mai tin, ii dau pe toti.

Multumesc !
Exista anumite flori de mina care sa poata fi puse pe fundul acvariului ??

Ar fi frumoase !!!

Forum Index » Profile for Endo_ro » Messages posted by Endo_ro
Go to: