| Message |
|
|
|
Endo_ro@yahoo.com
|
 |
|
|
Uau !!! Ce e aici !!! Am impresia ca am citit mai mult carti de vizita si CV-uri decat reproducere ...
Sa presupunem ca am o pereche, a depus, au iesit misculacii .... Ce se face d-aici inainte ?
Ce le dau sa pape, ce le cant seara etc? 
|
 |
|
|
La mine sunt 32-33 grade Celsius si pestii zic "Ok e super !" Sunt discusi si le place prajeala.
By the way, daca vreau sa le mai scada putin, opresc filtrele interne pentru ca motoarele alea se incalzesc si ghici unde se racesc ? In apa ?
In compensatie bag aer cu pompa, care se incalzeste dar e afara si rezolv si cu aerarea puternica.
In cazuri grave, le mai arunc cate un cub de gheata in bazin.
Mai pui un pai si o umbreluta si gata coktailu'. 
|
 |
|
|
|
La ce varsta se aleg perechile de discusi si cum se comporta cand se aleg ?
Dupa ce s-au ales se observa care e baiat si care e fetita ?
|
 |
|
|
Hai ca am "rezolvat-o" !!!!
Acum am doi discusi care nu vor decat tubifex !!!!
Cre' ca-i *** si le dau doar "snacks-uri". Care mananca, bine, care nu sa manance rabdari prajite.
Acu' e vorba de mofturi si figuri de vedeta.
Mai vedem peste cateva zile.
|
 |
|
|
Nu cred ca nu-ti mai aduci aminte de cele invatate in scoala, in clasele primare despre carbuni
 Asa stiu si eu, dar era foarte serios cand a spus asta si tre' sa mentionez ca n-am intrebat eu ci asa a spus el direct, dandu-mi si explicatia.  Eu m-am mirat si am tacut, :o ca nu mi-am permis sa-l contrazic. Acu' e posibil sa fi gresit el  si sa fi vrut sa spuna altceva. Discutia fu rapida si bogata.
Am sa-l mai intreb o data. :cearta:
Exista echinodoru tenelus, marsilea , micranthemum
Asta e aia pitica?  Ca am si eu un echinodorus dar a mea e mai mare, nu stiu de care e. A crescut pana la suprafata. :p
|
 |
|
|
|
Imi plac acvariile care au plante mici si la care substratul aproape ca nu se vede. Parca ar fi gazon. Am inteles ca jawa moss ar fi una dintre ele.
De unde as putea cumpara ? Nu am vazut prin magazinele pe care le frecventez.
E pretentioasa ?
Exista "pericolul" ca pestii sa nu mai consume hrana cazuta din motive de lipsa de vizibilitate ? Considerand ca este pe toata suprafata substratului.
M-ar mai interesa sa stiu daca am inteles bine ceea ce mi-a spus un acvarist mai vechi ca mine si mult mai priceput si chimist pe deasupra. Si anume ca turba ar fi de fapt un fel de iarba maronie la culoare, pe care as putea-o folosi la prepararea unei solutii pentru a schimba duritatea apei, foarte folositoare chiar la inmultirea neonilor, nu numai pentru discusi. Pe cine am intrebat, mi-a raspuns ca e un ingrasamant, un carbune etc. dar iarba nimeni.
|
 |
|
|
Ce parere aveti de acvariul asta ? In special dimensiunile !!!
http://www.aquariumhobbyist.com/discus/mytank/tank1/index.html
|
 |
|
|
|
Ce plante ?
|
 |
|
|
|
SARU'MANA !!! :bravo:
|
 |
|
|
|
De unde iau sare amara ? si cat sa pun ?
De ce trebuie puse bobitele in paharul cu metronizadol ?
Ce-s aia viermi rotunzi si de la ce se fac ? Eventual cu ce se trateaza ?
|
 |
|
|
"E"  adevarate ambele !
Ala mare a stat nemancat pana a devenit cel mai mic.  In afara de raposat. Am uitat sa mentionez asta.
Pe de alta parte e adevarat ca mananca si ceilalti tubii si stiu ca nu e recomandat dar am considerat ca pot face asta provizoriu.
Mai tre' sa spun ca la inceput nici ceilalti nu prea mancau altceva decat mancarea obisnuita (niste granule rosii, parca tetra discus). Dupa un timp au gustat si sera discus - albe. Asa si asta cu regimul alimentar. Cred ca nu e obisnuit cu ele. Vine la mancare se uita :o dar nu stie cum s-o apuce. Uneori a mai gustat.
I-am mai invatat la doua feluri de mancare pe ceilalti si anume Tropico si Tetramin. :p
Credeti ca e vreo problema ?
|
 |
|
|
|
Vreau si eu o poza si cu una si cu cealalta.
|
 |
|
|
 Broasca mea a mancat si tencuiala, cand am dat gauri si au sarit cateva bucati de perete in apa !!!!
 D'aia n-o las prin casa....  Mi-e frica sa nu o demoleze !!!
|
 |
|
|
 Zi neagra in viata mea !!!
Ala micu' s-a dus !  Bineinteles dupa ce am tras apa !!!
Celalalt mananca, insa nu vrea decat tubifex.
Ii fac hatar, n-am incotro, mai ales ca e cel mai mic si o mai ia si pe coaja.
Credeti ca e posibil sa fie bolnavior, sa-si revina mancand tubii si mai tarziu sa accepte si mancare de alt fel ?
|
 |
|
|
|
Multumesc mult !!!
0,5 -1 cm de apa cam la cati viermi ?
Sa-i acopere sau sa stea si in afara apei ?
Scuze de insistenta !
|
 |
|
|
Mai fratilor !!!!
 Le-am dat ieri tubifex d'aia. Vestea buna este ca ala mai mare care nu manca a halit cu pofta. Ala mic nu. Dupa aceea nu l-am pacalit pe ala mare sa mananca si granulata.
Trebuie sa recunosc ca le bagasem cu o zi inainte metronidazol.
Dar spuneti-mi si mie ca nu stiu cum naiba sa tin tubii aia vii.
I-am tinut in apa, i-am tinut umezi, i-am tinut uscati, in frigider sau afara, in borcan acoperit sau descoperit, la intuneric sau la lumina scazuta. MOR !!!!!
SE IMPUT !!!! Ieri nu le-am mai dat a doua oara ca mi-a fost frica.
Daca mai pun si metronizadol d'ala nu mor ?
La mine nu stau decat cateva ore.
Ziceti cum sa-i tin ca sa il scap macar pe ala mai mare, ca altceva nu vrea. Si cum ii separ pe aia care mai mor de ceilalti, ca la mine in loc sa se stranga cand ii atingi, daca ii clatesc cu apa se ridica si se imprastie de nu-i mai alegi.
Eu le-am dat la toti cate putin.
|
 |
|
|
Sunt de acord ca se poate tine broasca intr-un acvariu amenajat, dar m-am mirat pentru ca mi se pare mai mult de lucru.
 Personal, am avut si eu filtru la ea, dar nu-l mai folosesc pt. ca nu prea face fata.
Stiu ca nu e recomandat, insa a mea s-a invatat cu mancare obisnuita. :-P Ba mai mult, daca nu-i dau o bucata de carnat, friptura, carne de vaca sau de pui, pregatita ca pentru noi oamenii, nu fiarta sau cruda, face ca naiba in acvariu, chiar daca o indop cu de-alea de care haleste ea.
Rezultatul ? E sanatoasa tun !!! Da' sa vezi apa dupa aceea !!!!
Ultima data a mancat 2 pesti cruzi si unul prajit in malai, cu tot ce trebuie. :sic:
Si inainte o scoteam prin casa, se baga sub pat si mai iesea dupa 2-3 zile cand i se facea foame. Acu' ma urmareste cand ii spal acvariul si vine dupa mine s-o bag inapoi ca sa haleasca.
Si inca ceva. A avut si a mea o tentativa de conjunctivita, in sensul ca o gaseam cu ochii piliti insa dupa ce o bagam sub apa calduta i se deschideau. Nu i-am dat medicamentatie, ci i-am pus incalzitor in apa si am tinut-o la caldura.
Poate ca era doar o faza usoara.
|
 |
|
|
Am si eu o broasca d'asta,  insa n-am auzit de amenajare cu substrat in viata mea, adica ca la pesti inteleg. :o
De ce ma mir ?  Pentru ca daca nu-i schimb apa la 2-3 zile, ma ia de nas de la usa. :somn:
Din cate stiu e conjunctivita si e naspa ca altcuiva i-a murit din cauza asta.
La doctor cu ia cat mai repede si o sa-i dea ceva, parca picaturi, dar nu stiu de care, o sa-ti zica el.
Oricum, daca Doamne fereste !!! si ma prinzi in una din zilele in care n-am avut timp sa-i schimb apa, cre' ca ti-o dau gratis !!! :jumpers:
|
 |
|
|
De unde iau metronidazol si aqutan ?
Si o intrebare stupida pentru un acvarist mai vechi !!!!
Tubifex sunt tubii aia de la piata, despre care se spune ca sunt destul de periculosi pentru discusi ? 5 mii gramada? 
|
 |
|
|