[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scarabell
Forum Index » Profile for scarabell » Messages posted by scarabell
[quote=Sorin3030]Mie imi place foarte mult EBJD,numai ca am primit interzis in acvariu la orice ar putea sa manance corydoras.Din cauza asta sunt curios si cu acei tetra,daca nu cumva scapa de oscari si dau peste dempsey[/quote]
Ai mei JD nu au avut nici macar o tentativa de atac impotriva corry. Nici macar la masa atunci cand corry se reped catre mancare si ii lovesc pe JD si pe multispinose din viteza . Nici macar uriasul de pleco de peste 30 cm nu are nimic de imparti cu ei. Singurul care ii mai alearga pe corry este un mascul de ancistrus de vreo 7 cm. Oricum sunt destul de rezistenti, asa ca nu cred ca ar trebui sa-ti faci prea mari probleme.
POZEEEE!!!
florin_etz wrote:
florin_etz wrote:Este posibil ca eu sa fi copiat gresit link-ul.
Am reeditat mesajul... incercati acum se descarca automat

Merge. E super! Multumim
Florin, cred ca numerge link-ul
Mie imi apare asta: File does not exist. Make sure you specified correct file name.
catalos wrote:reducere de pret

1 x filtru Hang On Aquatic Nature Flow 200 - pret 27 lei

Salut! Ma intereseaza acest filtru. Te rog sa-mi spui cat timp a fost folosit si daca are toate mediile de filtrare. As vrea sa-l folosesc pentru o maternitate pentru ca, din cate vad din foto, are pe intake un burete care ar fi excelent pentru ce am eu nevoie. Multumesc
tehrez wrote:Ce tip de neon pui?
Balastul ai idee de care este? Ca poate nu e compatibil cu neonul si de asta se tot ard.

Pana acum am pus de la no nane de 5 lei la cele dedicate de 60 lei si toate au sfarsit la fel. Nu stiu de care este balastul. De fapt asta este o parte a problemei ca nu stiu cum sa desigilez/rup acel capac etans in care se afla balastul fara sa stric ceva. Insa, avand in vedere ca este un acvariu Juwel, presupun ca este perfect compatibil cu neoanele de 15W, asa cum este facuta si recomandarea producatorului:
Caracteristici:
- volum: 54 litri
- dimensiuni: (L x l x h): 61 x 36 x 31 cm
- filtru: Bioflow cu pompa: 280 l/h
- incalzitor: 50W
- iluminare: 1x15W (T8)
- capac Monolux 60
Salut. De vreo 6 ani am un acvariu Juwel Korall 60 plantat mediu cu plante din categoria "easy". Am o problema cu sistemul de iluminare pentru ca de vreo 2-3 ani acesta imi arde cel putin 3 neoane pe an si, asa cum stiti si voi, nu sunt deloc ieftine. Habar nu am unde este "buba". Acvariul este intretinut foarte bine si nu are semne vizibile de uzura iar sistemul de iluminare pare a fi in regula. Dupa ce se arde cate un neon il schimb si, timp de cateva luni merge ireprosabil. Pana la un moment dat cand...poc! Nu prea ma pricep la electronica si nici nu stiu ce as putea sa-i fac avand in vedere ca partea electrica pare a fi lipita, neavand acces la ea. A avut cineva probleme similare?
Aseara au inceput bataile intre perechea de JD si masculul dominant de multispinosa care vroia sa le ocupe locul...multispinosa a castigat si perechea de JD a trebuit sa se mute. Din pacate a supravietuit doar jumatate din pui...nu cred ca au sanse prea mari in acvariul de 240L in care sunt 4 multispinosa si inca vreo 15 JD. Mama lor e o adevarata eroina, se lupta cu tot ce misca in jur insa sunt prea multi locatari si nu poate face fata. Credeti ca ar fi mai bine sa-i mult intr-un alt acvariu? Am un acvariu steril de vreo 25L insa nu stiu cum vor suporta trecerea si m-e sa nu fac eu mai multe victime...e prima ponta a noii perechi de JD si nu prea stiu cum sa procedez.
In sfarsit un tanganyikan! Sunt mare fan al acestor ciclide chiar daca pana acum nu am avut un setup de tanganyika. Astept cu nerabdare alegerea pestilor si definitivarea setupului tau
daniel12 wrote:Salutare,

Mi se pare ca ati irosit banii pe sistemul de la JBL degeaba. Se poate cu maxim in aceeasi bani realiza un sistem care sa va permita si tratarea apei inainte de introducere.
Va descriu in cele ce urmeaza, sistemul realizat de mine:
Am folosit adaptorul gardena pentru baterie de baie. Se monteaza perlatorul lor de care se prinde adaptorul pentru cupla rapida, de gradina.
Acest adaptor e 30-39Lei in Hornbach Militari.Am cumparat set furtun de gradina 7,5m ce continea si doua cuple rapide. 15-20Lei
Am mai cumparat 2 pubele de 50L din Auchan. Erau 50Lei bucata (la promotie).Am realizat un cap pentru golirea acvariului dintr-un aspirator de substrat din ala de plastic ce se gaseste in orice pet-shop pentru basica din cauciuc ce-mi permite initierea sifonului.
Acest cap are un U din plastic, basica si un robinet. Il leg la furtun tot prin cupla rapida.Pubela o tin langa acvariu si in ea am o pompa EHEIM 1000+ care-mi ridica apa in acvariu. Pompa costa pana in 100Lei si e foarte eficienta.
Ca sa schimb, montez la furtun capul de golire, inchid robinetul, pompez putin ca sa scot aerul si dau drumul la robinet.
Plinul il fac cu apa de la robinet in pubela, tratez apa, pun fertilizantii si dau drumul la pompa.

Scuze ca raspund asa tarziu dar abia acum am vazut mesajul . Ai dreptate Daniel... adaptorul de la JBL este o tampenie care,in afara de faptul ca face conexiunea la robinet, nu are nicio utilitate. Ca sa nu mai zic ca o schimbare de apa imi ia cam 2 ore din cauza ca singului furtun care merge cu acest adaptor este al naibii de subtire. Sistemul facut de tine este foarte fain dar, din pacate, nu am loc de bidon sau alt recipient langa acvariu. Dupa ce am vazut filmul postat de tine chiar ma gandesc sa renunt la adaptorul JBL si sa-mi fac ceva asemanator (fara pubela din cauz lipsei de spatiu). Initial intentionasem sa-mi iau fi filtru de apa cu bumbac cat mai fin la interior insa am vzut ca apa de la robintnu este chiar asa de murdara. Am un filtru de osmoz inversa la care trebuie sa schimb filtrele la 6 luni (altfel pird garantia) si am observat ca sunt foarte putin murdare, in conditiile in care lucreaza la greu zilnic. Acelasi filtru insa cu carbon la interior este destul de util avand in vedere ca elimina o parte din substantele nocive din apa dar nu este 100% bulletproof. Toate bune!
Vand aprox.15 bucati JD cu dimensiuni intre 5 si 10 cm. Provin din mama varianta blue si tata JD clasic asa ca vreo 5-6 pui sunt jumatate JD blue si jumatate clasic iar restul JD clasic. Am luat mai multi cu scopul de a se alege o pereche. Acum ca perechea a si depus trebuie sa-i dau pe ceilalti. Pretul este 1 leu / cm.
Pntru mai multe info http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/60/19138.page
Contact pe PM sau 0723 210 184 Ionut.

Pestii si-au gasit un nou camin. Se poate inchide. Multumesc
koala wrote:Hehe, sa-ti traiasca!
Am nostalgii legate de acesti pesti ...
PS: Mi se pare cam mare aglomeratia la tine in bazin, prevad probleme in viitorul apropiat.

Multumesc. Asa este sunt cam multi si o sa dau din ei pentru ca deja mi-a iesit planul de a avea o pereche de JD pe care sa o pastrez. Restul de JD o sa plece.

Rick: sint sigur ca o sa fie destui pui dar nu cred ca au depus mai mult de 120...asta inseamna ca incepe un nou sezon de donatii dar de JD ca am dat perechea de sajica. Sper sa fie doritori pentru ca nu prea as vrea sa-i duc la pet shopuri. Sunt multi care, desi isi doresc, nu-si permit pestii din pet shop care sunt la preturi destul de piperate. Din experientele anterioare cu donatiile de pui de sajica am observat ca in aproximativ o luna reusesc sa dau toti puii.
Si ca un bonus poate o sa aiba noroc de varianta blue avand in vedere ca mama alor mei era BJD
Apropos de asta, nu stiu cum as putea sa deosebesc JD varianta blue de cea clasica. Ma gandeam sa opresc, pe langa perechea ce a depus, si unul varianta blue daca o fi vreunul printre ceilalti. Acum sunt destul de mici si inca nu pot sa-i disting. Am observat ca vreo 3-4, chiar daca au 4-5 cm, s-au inchis tare la culoare avand si cateva puncte albastre pe piept pe cand ceilalti sunt gri cu ceva verde aprins.
Ia ghiciti ce faceau doi JD mai devreme cand am ajuns de la serviciu? > Exact! Tocmai mi s-a ales o pereche! Pestiucii au fix 7 luni asa ca o sa-mi raspund singur la intrebarea "La ce varsta se imperecheaza si depun". Inca mai depun...fata "lucreaza" de zor in timp ce baiatul alearga to ce misca in jurul pietrei.
BGD46 wrote:Niste poze noi, mai vedem si noi??????

Acum imi dau seama cat de mult timp a trecut de la ultima postare. Am facut ceea ce-mi doream de mult timp si anume sa am pace si liniste in acvariu . Prin urmare am dat perechea depunatoare de sajica ce-i teroriza pe ceilalti locatari din pricina depunerilor foarte dese. Am ramas cu cei patru multispinosa (3B + 1F) si am transferat aici si puii de JD din acvariul mic. Puii de JD s-au dezvoltat foarte diferit, cei mari fiind aproape cat masculii de multispinosa iar cei mai mici au aprox.4,5 cm. Inca astept cu mare nerabdare ca perechea de multispinosa sa o „comita” si sa depuna iar. Momentan nu o pot determina pentru ca cei trei masculi parca sunt clonati si nu au semne distincte pe corp iar fata nu mai „danseaza” cu niciunul dintre baieti.
Planul meu este sa aleg o pereche din cei aprox.15 JD pe care-i am asa ca am rugamintea sa-mi spuneti cam care ar fi varsta sau dimensiunile la care JD incep sa se cupleze. Am pus si un ghiveci mic de lut in acvariu pentru a le facilita imperecherea si depunerea dar, pana acum, nimic…
husky17 wrote:intr-adevar simplu si elegant. si mie imi place, felicitari !

Un setup foarte reusit! Felicitari! Filtrul intern mascat frumos cu plante, asezare armonioasa a plantelor si lemnelor/cracilor, ca sa nu mai spun ca apa e limpede precum cristalul (sau macar as apare in poze). Ce vrei sa faci cu betele de bambus din fata acvariului?
Andpop wrote:Mai sunt pui?

Salut! Nu mai pui de sajica, i-am dat pe toti
Nu stiu cum sa-ti spun dar mie chiar imi place setupul iar meeki sunt superbi. Te rog sa dai mai multe detalii referitoare la acvariu (dimensiuni, filtrare etc). E acelasi acvariu de 170L pe care il aveai plantat? Succes in continuare!
Mai sunt disponibili 11-12 puiuti de sajica. Sunt ultimii pentru ca astazi am dat si perechea depunatoare

Momentan rezervati!

Sa-i stapanesti sanatos spawn001!
Vand pereche depunatoare Archocentrus sajica pret 25 lei si puteti vedea un istoric si cateva poze aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/19138.page. A avut patru depuneri si sunt foarte grilujii cu puii, la fiecare ponta rata de supravietuire fiind de peste 65% in acvariul comun cu alte ciclide americane. Ii dau pentru ca vreau sa ii inlocuiesc cu o pereche de JD (deja am vreo 15 pui de JD din care sper sa se aleaga o pereche). Astept mesajele voastre aici sau la telefon 0723 210 184.
Anuntul nu mai este valabil. Se poate inchide. Multumesc

Forum Index » Profile for scarabell » Messages posted by scarabell
Go to: