[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scarabell
Forum Index » Profile for scarabell » Messages posted by scarabell
koala wrote:Cealalta canistra a fost ridicata astazi de colegul nostru scarabell... ii multumesc pentru rabdarea cu care m-a asteptat, pana m-am cacait eu cu "Hercule"!

Multumesc mult pentru ambele filtre Rikardo si mai ales pentru rabdarea cu care mi-ai aratat cum se "manevreaza" canistra. Dupa ce fac rost de inca 4L de siporax o lansez la apa. Filtrul mic este la curatat in otet asa cum mi-ai recomandat si maine am sa-l pun in functiune.
Inca o data multumesc pentru tot. Tot respectul!
Se scot la vanzare 2 carasi shubunkin si un scalar. Pestii sunt ai unui prieten care a schimbat un hobby (acvaristica) cu altul (schimbatul de scutece).
Carasii au 5 ani ai aproximativ 26 cm (cel mare) si 23 cm cel mai mic, masuratoare ochiometrica din varful gurii pana in varful cozii. Nu stiu ce varsta are scalarul dar cred ca are in jur de 25 cm cu tot cu inotatoare.
Informarii suplimentare despre carasi http://www.aquaticcommunity.com/goldfish/shubunkin.php
Cei doi carasi: 40 lei, scalarul 5 lei.
Salut. Vezi ca ai putea inlocui buretii cu un material filtrant mai bun. S-a dezbatut problema aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17578.page.
Bafta multa in continuare.
daniel12 wrote:Nu stiu cati bani face dar am facut un clip video cu descrierea sistemului.

Il gasiti aici:

by koala: am editat eu linkul, astfel incat sa se vada clipul direct in post.

Salutare! Aveti idee de ce nu se mai poate vizualiza acest clip? O sa primesc vizita unui prieten de meserie instalator si vroiam sa-l intreb daca ar putea sa ma ajute sa-mi fac un sistem asemanator. In plus as vrea sa-mi monteze un spliter direct pe teava de alimentare cu apa rece de unde sa completez direct in acvariu.
McDrive wrote:Shubunkin e numele speciei lor dupa parerea mea...oricum poti sa cauti "Shubunkin" cu google si vezi mai multe despre aceasta specie...bafta

Am cautat pe net si ai dreptate McDrive: sunt Shubunkin. Multumesc mult tuturor pentru ajutor.
Severus wrote:Nu ne arati si o poza cu noul locatar ?

Hai Dane cu poza aia ca teroristii verzi sunt slabiciunea mea . Am aprobarea "comitetului" sa-mi iau un acvariu mai mare in care sa tin cati "teroristi" vreau...imediat ce casti potul cel mare la loto
Acum serios, sunt tare curios cum o sa se impace cu oscarii. Cat despre culori o sa-si revina cand o sa mai creasca si nu o sa mai fie stresat de oscari. Vezi sa nu-i ia locul severumului langa d-na salvini cand o creste mai mare si atunci sa vezi dragoste nebuna
Severus wrote:
opincarul wrote:Nu cred ca Severus se referea la marimea pestelui cat la faptul ca pestele din prima poxna are coada mancata si nici inotatoarele nu par a fi mai breze.

Corect. La starea precara a pestelui din poza a doua m-am referit (saracul nu are nici coada si nici aripioare).
Acum, daca tot l-ai luat, incearca sa-l ajuti cumva pentru ca este un peste frumos si e pacat sa se chinuie asa.
Mult succes

Acum am inteles la ce v-ati referit. Poza este execrabila si da impresia ca ar avea inotatoarele rupte insa de fapt acestea au culoarea negru transparent catre varfuri. Atasez inca o poza unde se vede mai putin bine. Pestii sunt intr-o stare foarte buna altfel nu m-as bagat in intermedierea lor.
Severus wrote:Imi cer scuze ca indraznesc sa-l completez pe maestrul Koala, dar dupa cum arata pestii putem spune ca ai un scalar si aproape doi carasi.

Stiu cum arata un scalar . Am pus din greseala poza aia. Am incercat sa editez mai tarziu si sa o sterg dar nu am mai putut. Am avut si carasi insa aratau total diferit fata de cei doi. Am apelat la ajutorul vostru pentru ca o cunostinta zicea ca ar putea fi koy. Cel mare are, din cap pana in varful cozii, in jur de 26-27 cm si am zis si eu ca este cam mare pentru un caras. Sunt destule diferente intre cei doi. Celalalt e putin mai mic la corp si nu are coada voalata precum celalalt.
Apropos, l-am sunat mai devreme pe proprietar si isi aduce aminte ca a cumparat pestii din Hornbch dar nu mai stie ce a luat
Severus s-ar pute sa ai dreptate cu "aproape doi carasi"dar crede-ma ca dupa dimensiuni sunt aproape 4
M-am pricopsit cu un acvariu si trei pesti de la un prieten care a schimbat un hobby (acvaristica) cu altul (schimbatul de scutece) . M-a rugat sa dau pestii si niste maruntisuri de prin acvariu insa sincer nu prea stiu ce sunt asa ca am rugamintea sa ma ajutati in identificarea lor. Atasez cateva poze.
Multumesc anticipat!
scarabell wrote:
scarabell wrote:Donez pui cichlasoma octofasciatum (Jack Dempsey) in varsta de 3 luni si jumatate si dimensiuni intre 3 si 5 cm. Predarea se face personal in p-ta Alba Iulia si va consta in maxim 8 pesti. In felul acesta incerc sa donez pesti cat mai multor persoane. Doritorii sunt rugati sa aduca recipientul pentru transport. Astept solicitarile voastre prin intermediul PM.
Deasemenea imi rezerv dreptul de a selecta persoanele care vor beneficia de donatie.
Numai bine!

Nu pot sa postez un anunt nou la aceasta categorie asa ca-l editez pe acesta.
Am rugamintea ca toti cei care mi-au trimis PM sa vina sa-si ia pestiucii. Deasemenea daca sunt si alti doritori le astept solicitarile pe PM. In cazul in care nu reusesc sa dau puii pana vineri o sa ajunga la pet shop. Am mare nevoie de maternitate deoarece acum o saptamana a iesit "transa a doua" de JD si trebuie sa-i separ de adulti pana nu sunt mancati cu totii.
Multumesc

Pestii pe care nu am reusit sa-i donez au ajuns azi la pet shop. Multumesc pentru gazduire!
scarabell wrote:Donez pui cichlasoma octofasciatum (Jack Dempsey) in varsta de 3 luni si jumatate si dimensiuni intre 3 si 5 cm. Predarea se face personal in p-ta Alba Iulia si va consta in maxim 8 pesti. In felul acesta incerc sa donez pesti cat mai multor persoane. Doritorii sunt rugati sa aduca recipientul pentru transport. Astept solicitarile voastre prin intermediul PM.
Deasemenea imi rezerv dreptul de a selecta persoanele care vor beneficia de donatie.
Numai bine!

Nu pot sa postez un anunt nou la aceasta categorie asa ca-l editez pe acesta.
Am rugamintea ca toti cei care mi-au trimis PM sa vina sa-si ia pestiucii. Deasemenea daca sunt si alti doritori le astept solicitarile pe PM. In cazul in care nu reusesc sa dau puii pana vineri o sa ajunga la pet shop. Am mare nevoie de maternitate deoarece acum o saptamana a iesit "transa a doua" de JD si trebuie sa-i separ de adulti pana nu sunt mancati cu totii.
Multumesc
Ce poti sa mai zici dupa ce vezi astfel de frumuseti...nu poti decat sa speri ca vei avea si tu asa ceva in acvariu... Dane, felicitari!
Dan P wrote:
Legat de decor poti sa ne arati si noua ce pot face doi JD dibace??

Cam la ce marime au ajuns parintii acum si ce vecini mai ai in acvariu?

Dan

Astea sunt doar doua din gauri...au adus nisipul din jur pana a ajuns la un strat de vre 12-13 cm si apoi au sapat pana au dat de ...sticla . Ca dimeniuni aproximative baiatul JD 13-14 cm iar fata 10 cm si au 1 an si o luna.
Vecinii lor sunt 3M + 1F de multispinosa, 1 pleco de vreo30 cm, 2 ancistrusi de 6-7 cmsi doi cori albino f+b cu varsta de 2 ani. Cred ca trebuie sa dau cel putin 1B de multispinosa ca sa reusesc o depunere...cu 3B e cam aglomerat...
Am reusit sa scot o poza ceva mai clara cu EBJD dupa multe zeci de cadre si o groaza de nervi. Sper sa fie destul de clara
Dan P wrote:Mama mama ce de puiuti ai acolo . Cred ca o sa fie destul de greu de donat atatia, mai ales daca faci "portia" de 8 bucati.

Inteleg ca ai un JD normal si unul cu gene blue?
Cum arata puiutii de EBJD sunt chiar curios?

De firavi observ si eu ca sunt destul de pretentiosi. Ai mei cred ca sunt si impotenti. Au avut la dispozitie vreo 5 femele si inafara de cateva pupatui nu s-au ales cu nimic Depuneau femelele icre singure si astia se uitau de la distanta. AM renuntat la ideea de a ii reproduce si am pastrat doi masculi mai mari (au vreo 12-13 cm si nu par sa mai cresca).

Legat de decor poti sa ne arati si noua ce pot face doi JD dibace??

Cam la ce marime au ajuns parintii acum si ce vecini mai ai in acvariu?

Dan

Salut Dan. Nu am EBJD dar ai mama alor mei este "electrica". Puii "electrici" i-am separat intr-o maternitate de panza in maternitatea de sticla deci sunt safe fata de ceilalti JD care sunt uriasi pe langa ei. O sa incerc sa fac o poza dar am un aparat foto destul de vechi si mi-e aproape imposibil sa-i prind intr-o poza lizibila. Am incercat aseara vreo 20 de cadre...mai incerc si azi
Donez pui cichlasoma octofasciatum (Jack Dempsey) in varsta de 3 luni si jumatate si dimensiuni intre 3 si 5 cm. Predarea se face personal in p-ta Alba Iulia si va consta in maxim 8 pesti. In felul acesta incerc sa donez pesti cat mai multor persoane. Doritorii sunt rugati sa aduca recipientul pentru transport. Astept solicitarile voastre prin intermediul PM.
Numai bine!
rick wrote:Daca vrei sa ridici puii scoate-i in acel acvariu de 25 de litri in care pui apa din acvariu mare. Scoti numai puii ca sa fii sigur . De obicei ciclidele mari isi recunosc puii dar fiind prima depunere ai putea sa ai surpriza .

La naiba, acum imi dau seama cat de mult timp a trecut de la ultima postare...admir in fiecare seara acvariile voastre pe forum intru dar se pare ca am uitat sa continui povestea pestanilor mei...
Asadar am urmat sfatul lui Rick insa cu urmatoarea generatie scoasa la inceputul lunii ianuarie pentru ca aceasta a disparut prematur . La o saptamana i-am scos in acvariul maternitate unde sunt si acum (mai putin vreo 40-50 pe care i-m donat deja. Unii au ajus pe la 4,5 cm . O sa-i scot in seara asta la donat. Vroiam sa o fac mai demult dar mi-e greu sa ma despart de copii .Poza asta e facuta cam acum trei saptamani, intre timp au mai crescut. Este prima mea ponta pe care o separ de ceilalti intr-un acvariu maternitate. Din JD normali mi-au murit vreo 3-4 la cateva zile dupa ce i-am mutat insa din cei electrici (pe care i-am identificat mai tarziu si cu mari eforuri) au murit cu zecile. Greu rau cu electricii pentru ca imediat ce luau mancarea in gura o si scuipau. Le-am lat n-spe mii de mancaruri pentru pui sau maturi (pisata bine) dar mi-au supravietuit doar vreo 10 si aia au 1 cm si sunt foarte slabi... Ca sa vezi coincidenta...ma apuc ieri sa scriu mesajul pentru donatie si imi pica netul...am zis ca e un semn...si asa a fost...azi dimineata am gasit acvariul arat si pe fata JD aerisind icrele . Iar au depus
Inca niciun semn de la multispinose cum ca ar vrea sa depuna...cred ca trebuie sa mai dau un mascul ca am trei la o sinura fata si isi cam trag cu cozile peste ochi.
Nu fac poze de ansamblu la acvariu pentru ca nu vreau sa va sperii din cauza "redecorarii" facute de perechea de JD. Dupa ce scot puii din acvariul comunitar o sa pun o poza cu tot acvariul.
b37dra wrote:Eu cand vreau sa prind un peste tre sa scot toate lemnele altfel nu am nici o sansa,deci dak vrei sa prinzi un peste ceva,scoate aproape tot din acvariu sau dale pe toate intr o parte,sa zicem jumatatea acvariului si cu o bucata de plastic pui un fel de despartitor sa nu mai aiba unde fugi si acolo ai prinzi,altfel pierzi si 2 ore si cam degeaba doar nervi si injuraturi

Pana acum am alergat peste o suta de pui de sajica (din cele cinci depuneri le perechii) si o gasca maricica de JD in acvariul de 240L. Dupa fiecare "alergare" imi perfectionam tehnica de prindere asa ca, la ultima fuga prin acvariu dupa pesti, am procedat asa: am scos cam 70% din apa, am scos buturuga si toate pietrele si am folosit doua plase (una mare si cealalta mai mica). Ar fi fost perfect daca cele doua plase ar fi fost la fel de mari dar din pacate asta e toata recuzita mea . Se reduce considerabil timpul de prindere a pestiucilor si numarul de calorii consumate din cauza nervilor si injuraturilor
Dan P wrote:Te iert daca imi spui parerea ta despre acvariul meu

Sincer este superb! Sa-ti traiasca si sa fie sanatosi. Ai tot ce imi doresc si eu in acvariu doar ca eu mai visez si la un green si red terror. "Mica" diferenta e ca tu poti sa-i tii pe toti o data iar eu pe rand . Cand o "sa-mi treaca" de JD si multispinose o sa-mi iau o teroare verde si (boala mea) o sa incerc sa-i inmultesc .
Oricum sunt suparat pe tine...cum ai putut sa dai frumusetile alea de EBJD? Poate ma inseala neuronu' dar cred ca erai singurul de pe forum care posta poze cu EBJD...mai era Doru dar nu ne-a mai delectat cu poze sau noutati despre "electricii" lui de aproape un an.
Sunt curios sa vad cum se impaca ai tai ceva mai incolo pe masura ce cresc in dimensiuni.
[quote=Sorin3030]Inteleg...deci daca bag un pui de dempsey am sanse ca pana creste sa se obisnuiasca cu privelistea si sa nu ii vada pe cory sau pe sumatrani ca hrana vie?[/quote]
Nu cred ca este o regula general valabila. Eu iti spuneam doar cum se comporta JD mei cu perechea de cory. Am mutat JD in acvariul comun pe cand acestia aveau intre 3 si 7 cm si s-au imprietenit destul de bine. Poate ca "americanii" mei sunt mai cuminti desi baiatul de JD are peste 13 cm si mai am inca trei baieti de multispinosa care au cam aceleasi dimensiuni. Am avut si o pereche de sajica destul de agresiva (cel putin in perioada in care depunea si depunea la greu) si perechea de cory nu a avut probleme. Si ca tot veni vorba de cory as vrea sa-ti spun ca am un cory din aprilie 2006 (de cand m-am "apucat" de acvaristica) si care, in ciuda tuturor greselilor pe care le-am facut ca incepator, o duce foarte bine in continuare (imi cer scuze Dan pentru off topic).

Forum Index » Profile for scarabell » Messages posted by scarabell
Go to: