Message |
|
Cand asezi pietrele gadeste-te cum ai vrea sa arate acvariul dupa ce coralii au crescut. Ca te deprima piatra goala la inceput o sa treaca...
|
 |
|
Saptamana viitoare vor fi scoase berghii tinere care deja au inceput sa depuna la mine.
|
 |
|
Incepand de maine, 11.04.16, se pot comanda alte berghia.
In tara se livreaza cu un curier rapid.
|
 |
|
Cand am luat prima data berghia nu m-a interesat decat sa imi dispara aiptasiile.
Si au disparut.
|
 |
|
Si lampa.
|
 |
|
Vand urmatorul sistem:
1. Acvariu:
- 130x70x50 cm
- sticla 10 ultraclara, cantuita.
- fund dublu.
- sistem beana animal extern pe toata partea laterala.
2. Sump:
- 110x50x30 cm.
- tricompartimentat
- sticla 8 mm cantuita.
3. Raft:
- 130x70x87 cm
- teava rectangulara 4x4 mm, grosime 3 mm.
- vopsit negru (vopsea tricomponent)
- imbracat in pal alb.
Pretul pt punctele 1,2,3 este 1400 lei.
Bonus:
- decorul. spartura de corali; daca dispuneti de recipiente se poate lua si apa. Este facuta cu sare Auqavitro si a trecut de perioada de ciclare. Nu au fost pusi corali pana acum.
4. Lampa acvariu:
- material aluminiu.
- 120x60x6 mm
- 8x54 T5.
- drossere osram.
- sistem prindere cablu otel reglabil
Lampa fara reflectoare si tuburi!! Reflectoarele se pot pune ATI. Lampa nu a fost folosita niciodata. Este invelita in tipla de protectie.
Pret : 900 Lei.
Nu se vand:
- Pesti,
- Alte echipamente.
Pret total pentru lampa si sistem 2100 Lei. Poate fi achitat si in 2 rate lunare!!
Nu pot asigura transport!
Oferta este valabila pana la sfasitul saptamanii viitoare, respectiv 15.04.16. In cazul in care sistemul nu se vinde o sa fie relocat si populat.
Detalii de contact pe PM.
|
 |
|
Ale tale sunt tinere.
In bazin nou. Mai stai o saptamana...si vezi cate mananca. Ritmul in care se hranesc creste exponential. Fii sigur ca nu au mancat doar o aiptasia in atatea zile. Mananca ce prind. Pui pe care i gasesc in craoaturi, aiptasii mari....
Dupa ce iti depun (ar trebui sa o faca deja) isi intensifica ritmul de hranire. Consuma energie. Si cresc. Nu te astepta sa vezi icrele decat dc sunt depuse pe suprafata pietrelor sau pe geam.
Vorbim peste 2 saptamani?!  )
P.S.
Pai tu le ai de cateva zile nu de o saptamana!!!!  ))))
|
 |
|
 ))
Ale tale intr-o saptamana vor fi ffff flamande...!  ))
|
 |
|
Lotul acesta de tineret s-a epuizat.
Vor fi disponibile altele incepand de saptamana viitoare.
Cei care doriti, va rog sa imi scrieti pe privat (sau aici).
Preturile raman aceleasi ca in primul post.
Se trimit si in tara, fara nicio problema, cu un curier rapid. Pleaca bine hranite si ambalate pentru a trece cu succes peste orice vicisitudine.
Pana atunci, scot la vanzare un lot de 4 bucati berghia adulte (2 cm deschise), depunatoare. In poza este ,,productia de 4 zile,,. Fiecare manaca usor o aiptasia pe zi.
Pretul pentru ele este 360 lei.
Se dau doar toate, la pachet!
|
 |
|
Mai sunt 3 berghia.
Vor mai fi cateva disponibile saptamana viitoare.
Pentru cei care au solicitat un numar mai mare in tara, cred ca este mai ok sa asteptam cateva zile. Nu are rost sa se plateasca transportul de 2 ori.
Cine doreste poate sa imi scrie pe privat. Ca si pana acum se pastreaza oridinea comenzilor.
Multumesc!
|
 |
|
Au mai ramas 7 berghia.
|
 |
|
Maine, luni, pleaca colete spre Bistrita. Timisoara Arad si Cluj. Ideal ar fi sa va cuplati intre voi incat sa vina un singur colet. Va rog sa imi spuneti si mie pana maine la ora 13 dc acolo unde sunt mai multe se pot cupla sa ajunga un singur colet pt toti.
|
 |
|
 . Rolul si scopul berghiilor nu este unul ornamental. Tinand cont ca nu mananca altceva decat aiptasia daca mor de foame inseamna ca aiptasia nu mai exista in acvariu.
Sunt capabile sa detecteze parazitul de la distanta. Daca mai este o singura aiptasia in bazin o vor manca. Si dc sunt aiptasii mici, de cativa mm, puii le mananca indiferent unde sunt ascunse.
|
 |
|
In cazul meu:
Pentru a putea avea 100 berghia cu dimensiunea in jur de 1 cm (care depun dar inca nu au ajuns la maturitate fizica), pe parcursul unei luni am nevoie de aproximativ 2000 (2 mii) aiptasia. O berghia la aceasta dimenisune consuma in jur de 2 aiptasia in 3 zile. O berghia adulta (1,5-2cm) consuma cu usurinta 1 aiptasia/zi.
Pentru cei care doresc sa scape de aiptasia fara riscul de a umple bazinul cu spori si in situatia in care populatia de aiptasia este una nu foarte mare, literatura si site-urile recomanda un minimum de 5-6 berghia la 100 L apa.
In situatia in care exista o populatie f mare de aiptasia este necesar un numar dublu de berghia la aceeasi cantitate de apa pentru a elimina rapid aiptasiile.
Marile avantaje ale berghhilor in combaterea aiptasiilor sunt: consuma DOAR aiptasia si spre deosebire de orice alta metoda de combatere a parazitului elibereaza o substanta cu rol anestezic. Aiptasia NU elimina spori in timp ce este mancata de berghii.
Acum...
Dimensiunea ideala la care berghia poate fi livrata este de 0.5-1cm. Este dimensiune la care deja incepe sa depuna icre in situatia in care sunt minimum 2 si se intalnesc. Sunt animale hermafrodite dar este necesar sa fie minimum 2 exemplare pentru a avea oua.
Dupa aclimatizare lenta si introducerea in bazin (ideal cu pompele oprite cateva minute pana paraseste singura recipientul in care a fost livrata si asezata in apropierea aiptasiilor) este posibil ca o perioada sa nu mai fie vazute. In cateva zile ele incep sa depuna. In acest timp consuma aiptasia pentru ca alta modalitate de hranire nu au. Dupa eclozarea puilor (10-14 zile) populatia de aiptasia scade brusc pana la disparitia in scurt timp.
Atasez 2 fotografii cu o pereche de berghia. Cele 2 aiptasii sunt consumate in cateva ore. Inelele de oua sunt depuse in interval de 5 zile.
O berghia de 1 cm ajunge la dimensiunea de 1,5-2 cm in 2 saptamani, cand deja este perfect adaptata si a depus multe siruri de oua.
|
 |
|
Familie si pui.
|
 |
|
Incepand cu acest week sunt disponibile berghia nudibranch.
|
 |
|
Pentru ca puii au crescut mai repede decat m-am asteptat vor fi disponibili incepand cu luni, 04.04.2016.
Pleaca la o marie in jur de 1 cm. Foarte repede incep sa depuna in acvariile in care vor ajunge. Conditia pentru a face icre este sa fie minimum 2 exemplare. Sunt specie hermafrodita.
De aceea, va rog pe cei care deja au facut rezervarea pe PM sa imi comunice datele de contact acolo unde nu au fost trimise pentru a putea lua legatura si telefonic si a vedea cum facem expedierea coletelor pentru cei care nu sunt din Bucuresti.
Cu exceptia celor deja rezervate mai sunt diponibile undeva in jur de 10 bucati.
|
 |
|
Stiu....
Dar asa este!  ))))
|
 |
|
Wrasse.
Cu pepperminii nu au probleme. Crevetii manaca orice prind si nu se chinuie.  . Am aruncat din greseala ori oua ori berghia mici in acvariul cu aiptasia si ceva pepp. Le-am gasit mari si grase.
Nu berghia e marea problema. La ele dc ai grija ca apa sa fie in regula sunt si ele ok. Problema este la aiptasia. Daca manaca 1 aiptasia ape zi....pt 100 berghia ai nevoie de 3000 aiptasia pe luna. Ceea ce este destul de putin probabil sa poti face.... Aici incepe dansul.  )). Inmultirea aiptasiilor e problema cea mai mare. Cand trebuie, nu se inmultesc.
Eu am inmultit aiptasia aproape 2 ani in sute de litri de apa. Si acum ma chinui inca sa le inmultesc. In conditiile in care au cam tot ce le trebuie, hrana zilnica, lumina, etc... Si berghia este in numar limitat. Altfel pierd si aiptasia si berghia.
|
 |
|
Nu mananca altceva decat aiptasia.
Isi limiteaza numarul in functie de populatia de aiptasia din mediu.
|
 |
|