[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: teddy2k
Forum Index » Profile for teddy2k » Messages posted by teddy2k
Am in lucru un acvariu plantat cu o lampa HQI de 150W 6500K si m-ai pus pe ganduri. Avand in vedere ca in fata bulbului mai e un geam de protectie, e suficient pt a proteja ochii de lumina UV? Sau ar trebui sa iau in calcul si un paravan, ceva?
scorpionul wrote:de ce prefera lumea difuzor la borcane?

Uite o alta utilitate, pe langa faptul ca un difuzor e mai mic decat un reactor:

CO2 mist is not about dissolving efficiency, it's actually counter to that.
That is part of the controversy for many.

It's about delivery of pure or near pure CO2 gas to the plants directly, rather than adding very diluted 30ppm in a thick visicous medium, water.

Even if a pure gas bubble hits the plant leaf once every 5 minutes, that's still far more than the 30ppm in the water and the rate of diffusion is much more rapid into the plant.

It's very tough to prove that the CO2 that enters the plant is CO2 dissolved in water or in the gas phase. I'm not sure how to show that, so I'm not even going to touch that quagmire but I know another way:

So rather than that method, I've approached it from a O2 plant production as a measure of increased growth. You can measure the CO2 ppm levels in any two tanks for comparisons. So if they are close, then the mist is the main variable. You can even do something like this in a tank, see how well the plants grow near the mist outlet without blasting the mist all around the tank.

This is pretty damn clear data and folks can visually see the difference when done right.

Folks that claim it does not work or that I'm nuts simply have not tried this approach nor looked at the pearling and O2 level difference.

It's plain as day. I doubt I can prove the gas vs the liquid gets to the plants better, but I can show it does produce better growth.
Some folks have added the mist to a reactor, that works also, but.......you should simply use the venturi reactor is that is your goal, cheaper, simpler etc.

Does essentially the same type of thing.
Regards,
Tom Barr

https://barrreport.com/threads/confused-on-co2-mist.1349/
scorpionul wrote:debitul mi se pare prea puternic: 950l/h adica de aproape 20x 54l cat ai tu, cred ca e un pic cam mult.

In afara de colmatare, debitul mai scade (si chiar destul de mult) daca filtrul este pus jos si trebuie sa impinga apa inapoi in acvariu. Unele au inaltimea maxima pe la 1.5m. Daca mai si reduci putin debitul din robinet, poate sa fie chiar prea mic.
Salut,

Intervin si eu cu o mentiune. Avand in vedere ca va fi un olandez, deci plantat, trebuie avut grija ca debitul real sa nu scada foarte mult, pentru a nu favoriza denitrificarea. Citeam pe undeva ca la debite sub 200l/h apare denitrificare.
Nu cunosc Dupla Plant, dar in general Fe aditionat in acvariu este chelat, deci va avea eliberare lenta. Cu testele respective masori fierul disponibil, nu si cel chelat.
El de fapt nu vrea sa cumpere, ci sa-i primeasca gratis, dar nu sunt permise cererile de donatii. Dupa ce a fost atentionat in aceasta privinta, a schimbat anuntul intr-o forma "agreata". Si nu e interesat doar de pesti, ci se activeaza si altele, plante de exemplu.
bogdan_49 wrote:Donez in Bucuresti guppy si ancitrusi cu ridicare din sector 3
Norocul pestilor ca nu stai in unul din celelalte sectoare, ca nu se stie ce soarta aveau.
Pai daca nu pui substrat, ce faci cu bilele? Sau vrei sa spui ca fara substrat fertil, doar inert? In cazul asta sunt mai multe plante easy care se descurca.
Staghorn = mizerie in bazin, circulatie a apei deficitara sau lipsa co2 In afara de asta, Mircrosorumul prefera umbra, nu lumina directa si mai nou si reflector. Am avut si eu in acvariu cu multa lumina/mult co2 si nu mergea bine. L-am mutat intr-un acvariu low light si e ok.
Cate ore pe zi e aprinsa lumina? Mai multe detalii despre bazin ar fi utile.
Ce lumina ai si cat o tii aprinsa?
ccdumitrescu wrote:Colegul Fernando s-a metamorfozat in Mariusyca
S-a metamorfozat el, dar avatariul e acelasi de la Mihaii.
Silviu Man wrote:Rezolvat?
Da, multumesc inca o data.
Silviu Man wrote:
Uite si raspunsul , de la Tom Barr

"Some Typical uptake rates at high light and CO2 levels per day (24 hours):

NO3 1-5ppm
NH4 0.1-0.8ppm(do not dose NH4 , it will cause algae)
PO4 0.5 ppm"

Vezi ca zice high light , high co2 , asta chiar inseamna HIGH

Poti sa-mi dai te rog sursa? Un link, ceva, ma interseaza contextul.

Liv wrote:Aproape am renuntat la Egeria deoarece creste prea repede. In 2 luni ajunge la 1 metru lungime si trebuie sa arunc cam o jumatate de galeata.
Incearca Egeria Najas, este ceva mai mica si creste putin mai lent.
Varianta mai ieftina e extinctor G3 si te duci la cei care incarca la tine sa-i monteze robinet. Eventual le pui o intrebare inainte daca vor s-o faca.
Legat de numaratorul de bule, eu am genul asta de numarator si cu timpul se duce apa din el. Am mai auzit sa pui apa cu glicerina in el, ca sa tina mai mult. Nu am testat metoda.
image

Daca ar fi sa iau iar, nu as mai lua acelasi model, poate ceva de genul asta e mai bun, ar putea sa ne spuna cineva care foloseste:
image

floriancj wrote:O butelie de 500g se consuma in aprox. 1 luna - 1 luna si o saptamana la o functionare de 7-8 ore pe zi si 4-5 bule pe secunda.
Aici depinde foarte mult de pierderi. Mie mi-a ajuns o butelie de 3Kg cu controler aproape 6 luni, iar dupa ce am instalat un surface skimer si am mai schimbat si flow-ul sa valureasca suprafata, aceeasi butelie a tinut 1(una) luna. Ph 6.1 pe controller.
Ce inseamna ca nu mai fac oxigen? Daca prin asta vrei sa spui ca nu mai perleaza, ei bine, asta este din cauza ca circulatia apei in bazin a crescut si oxigenul produs se dizolva in apa, nu mai formeaza bule la suprafata frunzei.
Pai la ce valoare e setat ?
Cu Ph controller nu opresti nimic manual, se opreste singur cand se atinge un anume ph. Noaptea daca se consuma mai putin co2, automat se opreste mai repede.
Si carbo pune 1ml.

Forum Index » Profile for teddy2k » Messages posted by teddy2k
Go to: