[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cr1st1an
Forum Index » Profile for cr1st1an » Messages posted by cr1st1an
Si eu am tot 29 de grade in acvarii desi in casa e aproximativ 26 de grade.
Nu am avut decese dar observ ca plantelor nu le merge deloc bine.
Asa a fost si anul trecut, cred ca atunci am avut vreo doua decese.
Nu voi lua nicio masura in legatura cu asta, se mai calesc si ei.
ugarit5 wrote:Incearca un pencil-fish

Multumesc de informatie, par sa se potriveasca in acvariul meu.
Oare cate bucati as putea pune?
Sunt cam 15 litri de apa net in acvariu.
dan.pavelescu wrote:Cred ca un macropodus opercularis ar fi putut face curat acolo, dar nu stiu ce sa zic cu crevetii si cei 20 de litri..

Da, nu cred ca merge.
Ma gandisem la acei cory strict din cauza volumului acvariului.
Posibil. Ideea e ca sunt foarte mici, cam cat varful unui ac iar imaginile pe le-am vazut pe net sunt marite serios si eu nu am un aparat performant ca sa poat face asta pentru o comparatie reala.
Fiiind acvariul de doar 20 litri m-am gandit ca pot pune pune 2-3 corydoras pygmaeus sa rezolve problema.
Stie cineva ce sunt goangele din filmuletul din link-ul de mai jos?
Si daca sunt daunatoare? Daca pot scapa de ele prin vreo metoda neinvaziva?
E un acvariu in care am doar creveti si un melc.

Filmuletul cu goange.
Samy wrote:O simpla cautare pe google si se gaseste aproape orice fara suparare

Am cautat informatii pe net, am intrebat pentru ca din ce am citit eu rezulta ca necesita spatii mai mari decat acvariul meu.
Samy wrote:Eu zic ca da numai sa nu moara de foame

Mananca doar alge?
Dupa cum spune si intrebarea din titlu, pot pune un amano intr-un spatiu asa mic?
Practic sunt 15 litri de apa net?
Acvariul e populat cu rcs si un melc.
Gabi C wrote:Exista de la Eheim si JBL spray siliconic pentru garnituri. Eu zic ca nu merita sa te incurci cu altceva.

Am eu spray siliconic de la eheim. La mine curge pe langa supapa cand il folosesc si am inteles ca li s-a mai intamplat si altora. Nu as mai lua vaselina de la eheim pe viitor.
dan.pavelescu wrote:Daca faci o treaba, fa-o cu cap. Ia un prefiltru cu in si out mari (16/22) si nu folosi reductii.

Multumesc, foarte buna ideea.
MihaiF wrote:prefiltru Eheim cu reductii

Din cate stiu eu, eheim nu are decat un prefiltru care se pune in acvariu, cel din linkul de mai jos. Eu doresc unul extern.
https://eheim.com/en_GB/aquatics/accessories/installation/vorfilter/vorfilter
Liv wrote:
Pe viitor eu o sa iau Sunsun, nu Ista.

Am descoperit ca se poate comanda prefiltrul sunsun din china si pentru furtune de 12/16.
Chiar si robineti 12/16.
Pun linkul mai jos pentru cine mai are nevoie.
https://www.aliexpress.com/item/33034554701.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.10b34a0eSYSVnZ&algo_pvid=a89d6cac-ab09-4a1b-9d2d-880b6d7f516c&algo_expid=a89d6cac-ab09-4a1b-9d2d-880b6d7f516c-18&btsid=0b0a556116173906186263296ef341&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
L.E. Acum am realizat ca toate modelele transparente nu sunt facute de sunsun ci de firma jiolu si ca toti cei care le vand incearca sa para ca sunt facute tot de sunsun.
Liv wrote:Eu il am pe cel mic (de 2litri). Cred ca ar face fata si la un acvariu de 400-500litri.
Vezi ca la Susun ai ceva spatiu liber la intrare si la iesire (vreo 3-4 cm inaltime pe diametru). Am pus niste inele ceramice la intrare (jos adica) ca sa "rupa/sparga" eventualele particole mai mari (frunze), iar la iesire am bagat Matrix intr-un saculet sintetic. Dupa ce montezi prefiltrul sa scoti toti buretii din filtru si sa bagi in locul lor ceva material filtrant biologic (Matrix, Eheim Substrat Pro sau Siporax - sint in ordinea preferintelor mele).
Nu stiam de Eheim Fix. Momentan ramin la burete.

Merci de sugestie am vazut ca exista posibilitatea sa pui material filtrant si in prefiltru.
In filtru am intr-un sertar matrix si in celalalt eheim substrat pro plus perlonul.
Eu insa o sa completez doar in filtru, in locul perlonului.
In prefiltru doresc sa las doar buretii ca sa imi fie mai usor de curatat.
Sunt multumit daca voi curata buretii la 2-3 saptamani si pot duce curatarea filtrului catre un an.
opincarul wrote:
cr1st1an wrote:Ok, ma pun pe aliexpress sa iau sunsun-ul, adaptoarele pentru furtun si vreo 2 robineti.....

Ma gandeam sa il iau pe cel mai mic daca nu e prea importanta diferenta de capacitate dintre ele.

Ia-l pe asta,ca umbli mai usor in interior: http://www.tucradio-acvariu.ro/index.php?route=product/product&product_id=233
Prea mare chinul cu aliexpress

Ai dreptate, trebuie sa stau dupa el o luna si ceva si nici macar nu ies mai ieftin dar totusi daca iau de la chinezi pot lua unul transparent.
Am de gand sa il montez cand va trebui sa curat si filtrul, adica pe la sfarsitul lui iunie, deci din punctul asta de vedere nu-i graba
Ok, ma pun pe aliexpress sa iau sunsun-ul, adaptoarele pentru furtun si vreo 2 robineti.
Sunt 2 modele transparente, sunsun lw602 si sunsun lw603, primul e mai mic - 290 mm x 160 mm si al doilea mai mare - 330 mm x 185 mm.
Ma gandeam sa il iau pe cel mai mic daca nu e prea importanta diferenta de capacitate dintre ele.
Ar fi si Ista o varianta, am gasit la 125 de lei cu transport inclus. Nu ar trebui sa mai iau decat buretii si sa ii tai.
Am vazut si eu acei bureti la Hornbach, sunt unii porosi de culoare albastra.
Problema e ca nu stiu daca sunt suficienti acei bureti, la sunsun sunt 3 bureti, probabil cu dimensiuni de porozitate diferite.
Oare e in regula daca umplu prefiltrul cu buretii aceia din hornbach si pun perlonul deasupra?
Ar fi cea mai simpla si mai rapida varianta.
Sau prefiltrul de la sunsun e totusi mai potrivit?
Inteleg din ce ati scris mai sus ca ista nu vine cu bureti. Asta inseamna ca trebuie sa bricolez eu buretii. La fel si in cazul in care as merge pe varianta cu alt filtru second hand. Nu cred ca e mare lucru sa fac asta dar daca am varianta cu totul de-a gata e mult mai simplu.
Cred ca am sa merg in acest caz pe un sunsun cu adaptor la 12/16 si vreo 2 robineti de rezerva. Oare ar trebui sa iau si bureti de rezerva?
@Liv, am observat ca exista si modele de sunsun transparente, eu asa ceva o sa comand.
Multumesc pentru sfaturi!
Am cautat si eu inainte de a posta, prima optiune era sunsun dar ai dreptate, sunt 16/22.
Am remarcat si a doua optiune, cea de la Ista, dar am citit un comentariu despre ele si am inteles ca se cam infunda. Spunea cumparatorul ca a trebuit sa il curete de 3 ori intr-o luna.
Ati folosit careva varianta de la Ista?
Salut,
As vrea sa pun un prefiltru inaintea unui eheim ecco pro 200, dimensiuni furtun 12/16. As vrea unul cu robineti, va rog o recomandare.
koala wrote:Nu imi vine sa cred ca exista o discutie unde volumu' bazinului se calculeaza in "galeti de branza".
Lungime x latime x inaltime = Volum

Asta ca sa nu crezi ca ai ajuns la batranete si le-ai vazut pe toate.

Forum Index » Profile for cr1st1an » Messages posted by cr1st1an
Go to: