[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: atar
Forum Index » Profile for atar » Messages posted by atar
Da. Tot Hanna.
E in jur de 290 Ron cu 20 teste.
Nu stiu sa iti spun inca. Deabia l-am comandat ieri si astept sa-l primesc in maxim 2-3 saptamani.
Asta nou, cica va afisa direct fosfatii in ppm.
Cel pe care il vand, afiseaza fosforul in ppm. Trebuie aplicata o formula de calcul pentru transformarea fosforului ppm in fosfati ppm.
Mai exista unele care afiseaza fosforul in ppb. Pentru transformarea fosforului ppb in fosfati ppm sunt tabele. Pentru fosfor ppm in fosfor ppm se aplica formule.
Ieri iar am afacut masuratori, evident ca am uitat formula, search in google si asa am aflat ca am fosfati 0.032 . In concluzie: se vinde.
Vand Minicolorimetru pentru fosfor HANNA CHECKER HI 706.
Intrucat mi-am comandat un Checker direct pentru fosfati, mai precis si fara sa mai trebuiasca sa aplic formule de transformare a fosforului in fosfati, il scot la vanzare pe cel de fosfor.
Este foarte putin folosit, in perfecta stare si mai are reactivi pentru 18 teste.
Pret 225 ron, sau schimb cu o pereche de Ocellaris portocalii de minim 4-5 cm.

Citind despre acvariul tau doolce, mi-am amintit o poveste frumoasa. Cu morala.
E lunga povestea, dar ti-o spun pe scurt.
Cica erau 3 fete. Una mai mica, una mai mare si una si mai mare.
Fetele astea aveau un tata. Si tatal lor era imparat. Batran.
Si nu stia imparatul cui sa lase imparatia. Asa ca le-a pus pe fete sa ii arate cat de mult il iubesc, ca sa stie cui lasa coroana.
S-au apucat alea mici sa gateasca bunatati, ca sa vada tac-su cat de mult il iubesc ele.
Ce sa vezi? I-a lasat imparatia lu' aia cu sarea.
La alea cu zaharul si cu mierea de albine, adica cu doolcele, le-a lasat nimic.
De unde si morala: mai bine cu sarat decat cu dulce.
Na, ca ti-am zis si o poveste.
Mai stiu una cu gradinarul care tundea iarba, plante, etc si n-a ajuns prea bine. Dar asta alta data. In celalalt topic.
Clarkii sunt luati deja. Urmeaza sa ajunga la noul proprietar.
A mai ramas Premnas-ul
Sincer, nu cred.
La mine nu inteleg cum de sta impreuna cu percula negru, dar a furat anemona de la clarkii si ii fugareste. Am noroc ca nu e foarte mic bazinul si au unde sa stea separati, fara sa se fada la ochi, dar e agresiv cu ei cand ii are in raza vizuala.
Cred ca trebuie sa alegi. Ori ocellarisi ori asta.
Pentru ca am hotarat sa raman doar pe Ocellaris portocalii si Percula negri, scot la vanzare:
Pereche Clarkii Clownfish (Amphiprion clarkii) Marime M - Pret 150 Ron/perechea
Mascul Maroon Clownfish (Premnas biaculeatus) rosu cu dungi albe - Marime L -aprox 10cm - 100Ron
Trimit in tara numai in orasele unde exista rute directe de microbuz din Galati

dan.pavelescu wrote:Cumpar doo pagode si un lant ruginit. Multumesc

Fara un scafandru care sa face bule, e ca nunta fara lautari.
A inceput bine topicul.
Urmeaza pozele cu dudui si poate la pagina 5-6 si primele poze cu acvariul cu apa in el si primii gupy
Hai succes.
Ai o potcoava.
Iti mai trebuie 3 si calul.
Chiar daca nu am experieta voastra in marine, studiind problema grisului, am ajuns la concluzia ca peste 90% din bazine il au.
Atata timp cat sursele de pesti sunt aceleasi 6-7 in toata tara, iar ei au avut gris in bazinele lor, cred ca toti pestii care vor trece pe la ei vor avea.
Eu am hotarat clar sa scap de ich, dar nu voi face nimic pana nu finalizez stocul viu si pana nu vine primavara.
Mai am de scos 3 pesti si de bagat alti 4 si deabia apoi ma apuc de tratat.
Eu am pastrat bazinul vechi de 200l, pe care il voi transforma in acvariu-spital, steril. Voi tine numai pestii, doua luni si jumatate, la salinitate de 1.008-1.009, numai cu un skimmer si schimburi regulate de cate 50L. In timpul asta, in acvariul mare vor ramane toate nevertebratele (coralii, creveti, melci, crabi, arici, stele si anemonele).
In perioada asta voi scapa de ich in bazinul mare si sper sa moara si pe pestii din acvariul-spital.
Eu alta solutie nu vad.

Salutari,
Iti trimisesem aseara un PM pentru pompe.
Ai un raspuns?
Femela a stat mult timp intr-un separator, facut repede de mine dintr-un suport de farfurii , cu fund facut din plexic transparent decupat, cu 7 ventuze lipite pe el. Am vrut sa fie suficient de mare incat sa se miste in voie
image
Tontul de mascul a stat lipit de separatorul asta.
Dupa ce am eliberat femala, a sarit direct pe el, l-a izbit de pietre, i-a unflat un ochi si franjurat coada.
Am prins-o, am bagat-o iar in separator iar mmasculul iar a stat numai langa ea. Dupa 3 zile tembela a sarit pur si simplu printre peretele separatorului si capac si l-a atacat iar.
Am mai incercat odata 5 zile, iar cand am eliberat-o iar l-a batut.
De aproape o saptamana sta in sump.
Am deranjat pietrele, am stresat toti pestii, de fiecare data cand o fugaream sa o prind ca sa o separ.
Am 5 tentative deja.
Consider ca sunt suficiente.
Am gresit si am lasat-o mai mult de 2 zile in bazin, in speranta ca poate se linisteste.
Nu a avut nimic cu nici un peste.
Nus-a hranit inaintea hepatusului sau a xanthurumului, dar ceilalti o lasau inaintea lor la masa. Timp in care nu a fost agresiva cu nici un alt peste. Nici macar cu ocelari, dar ceilalti au acceptat-o.
Doar masculul este sifonat rau. Acum s-a desumflat ochiul si vede cu el. Are cativa solzi sariti, dar isi revine, iar coada si aripioara dorsala sunt franjuri.
Am vrut sa o duc acvariului public, care are 30.000 litri, dar fara licitatie se pare ca nu sepoate. Macar acolo mai aveam sanse sa o mai vad.
Poate isi va gasi totusi un bazin incapator unde sa fie ingrijita bine.
Poate nu s-a inteles, dar nu vreau nici un ban.
Am o femela de Premnas Biculeatus, foarte de agresiva cu masculul, pe care vreau sa o dau cuiva care poate avea grija de ea.
Este mare si frumoasa. Este un peste spectaculos, dar are nevoie de un bazin suficient de mare si cel putin un peste care sa o domine. Are cam 10-12cm lungime.
As vrea sa o dau cuiva care are experienta marina si o poate ingriji.
Nu vreau nimic in mod deosebit pe ea. Vreau doar sa o vad libera intr-un bazin, ca la mine s-a saturat de separator si sump.
De 3 saptamani ma chinui si de fiecare data aproape a omorat masculul.
La mine in bazin e dominata de hepatus si de xanthurum, dar nici nu a fost agresiva cu alti pesti. Exceptand masculul, care acum e la recuperare.
Am incercat sa o donez acvariului public din Galati, dar se pare ca e mai complicat decat pare la prima vedere.
O pot trimite in tara numai unde exista cursa directa de microbuz din Galati, de preferat unui acvarist marin cu experienta.
Fain GSP-ul tau. Felicitari
Sa nu bagi arici.
Am incercat si eu sa fac acelasi lucru, dar nu am reusit.
Ariciul mi-a cules in spini bucatelele mici, asa ca m-am lasat pagubas.
Cu ce altceva se mai hraneste din bazin harlequin shrimp asta?
Te salut si succes.
Fara sump cred ca e mai mult decat dificil sa gestionezi un marin. Nu imposibil, dar eu nu as incerca.
In primul rand, skimmerul va trebui sa-l atasezi la acvariu. Atat vizual, cat si ca principiu, nu ma prea incanta ideea. In al doilea rand, vei fi nevoit sa faci schimburi dese, consistente si regulate de apa. Eu nu vreau sa fac schimburi decat "la nevoie". Nu regulat, ca o rutina.
Apoi, reactoarele. Vor trebui folosite reactoare ermetice. Asta inseamna mereu aparaie si mizerie cand le vei deconecta sa le cureti si sa schimbi antiphosul si carbunele.
Nici eu nu sunt deacord cu filtrele externe la marine pentru filtrare mecanica. Eu folosesc canistre doar sa plimb apa prin matrixul din ele. Fara bureti sau alte filtre.
Nu are rost sa dai bani pe toate testele. Iti dau eu o parte din ele. Amoniacul si nitritii le controlezi doar pe perioada ciclarii. Ale mele expira in vara. Ti le dau eu.
Te pot ajuta cu cateva teste de apa pentru phosphor, nitrati, kh, ph, mg, etc., pana ti le iei pe ale tale.
Si eu recomand Aquilli. Il folosesc cu succes.
Pentru inceput iti pot imprumuta refractometrul meu, ca sa iti stabilesti exact salinitatea la inceput si iti donez un hydrometru Aqua Medic, de care nu mai am nevoie.
Mi se pare ca mai am eu un circuit pentru ATO acasa. Ii dadusem unul si lui Jan. Iti va trebui doar o pompa mica de apa si rezervorul de apa. Vor trebui facuti si suportii pentru senzori.
Cauta totusi o solutie sa iti faci un Sump, cat de mic. Sa incapa un skimmer si 3 reactoare. Canistra JBL tine-o pentru Matrix, sau zeolit, ori spartura de lava.
Piatra vie, eu cred ca e mai mult moft inaintea ciclarii. Mergi pe piatra uscata si fa-ti un aranjament spectaculos cu adeziv de gresie CM25. Oricum vei baga bacterii.
Ganganiile si aiptasia vor veni pe parcurs, pe masura ce bagi pietricele cu corali
Daca ar fi sa o iau de la capat, as incepe cu aranjamentul pietrelor. Numai piatra uscata. Apoi, la minim o luna dupa ciclare, as baga ceva piatra vie in bazin pentru o luna, doua, pana imi colonizeaza cu ganganii piatra uscata, apoi as muta piatra vie in sump, ca sa nu imi afecteze vizual aranjamentul.
Si eu sunt incepator in marine, nu am inca nici un an de marin, dar am strans ceva informatie si atat cat pot, iti stau la dispozitie.
Macar greselile daca ti le pot impartasi, tot cred ca poate fi un plus pentru startul tau.
Greselile si graba costa sute, sau mii de lei si pot transforma acvaristica din relaxare in factor de stres.

Gata.
Le-am gasit.
Despre astea este vorba: https://www.faunamarin.de/en/bacto-reef-balls-250-ml-reef-bacteria-enzymes-with-depot-effect/a-25472/

A folosit cineva?
Merci.
I-am facut o precomanda lui Peti si vreau sa-l incerc si eu.

Citisem la un moment dat, dar nu retin unde si cum se numeau, despre niste bile din gel, sau silicon, care sunt folosite ca mediu de filtrare bacteriana cu foarte bune rezultate.
Daca tin bine minte, trebuiau doar 2-3 bile la 100l, saub asa ceva.
Stie cineva despre ce era vorba?
Mi-e ciuda ca nu am salvat si acum caut de 2 zile si nu mai gasesc.
robygym wrote:Salut,
Sa ma anunti cand ajunge pompa, apropo de pompa, o seara dupa ce ti-am trimis-o mi-a puscat firul de la EHEIM-ul meu, de la reactorul de rowaphos. Noroc ca era noaptea si nu eram ca mainile prin el. Asa e cand ai inca o pompa noua si o pui totusi pe cea veche. Acum cu asta le am pe toate noi.

Am primit pompa de luni.
Programul in perioada asta nu-mi prea permite sa lucrez la acvariu.
Am curatat doar palniile la skimmere si am mesterit ieri al doilea reactor cu biopellete cu pompa de la tine. Nu e suficient de puternica pompa, dar agita cat de cat granulele, le tine in permanenta miscare.
Nici reactorul nu e cine stie ce, dar e suficient cred.
Sumpul ramane sa-l curat in week-end. E plin de mizerie.
A folosit cineva SeaGel de la Seachem?
Asta e sumpul.
image
Scuzati calitatea pozei si faptul ca e inca murdar.
Matrixul e in exterior, in spate, in doua canistre.
In poza nu se vede nici UPS-ul cu acumulator auto cu gel de 65Ah.

Forum Index » Profile for atar » Messages posted by atar
Go to: