Femela a stat mult timp intr-un separator, facut repede de mine dintr-un suport de farfurii

, cu fund facut din plexic transparent decupat, cu 7 ventuze lipite pe el. Am vrut sa fie suficient de mare incat sa se miste in voie
Tontul de mascul a stat lipit de separatorul asta.
Dupa ce am eliberat femala, a sarit direct pe el, l-a izbit de pietre, i-a unflat un ochi si franjurat coada.
Am prins-o, am bagat-o iar in separator iar mmasculul iar a stat numai langa ea. Dupa 3 zile tembela a sarit pur si simplu printre peretele separatorului si capac si l-a atacat iar.
Am mai incercat odata 5 zile, iar cand am eliberat-o iar l-a batut.
De aproape o saptamana sta in sump.
Am deranjat pietrele, am stresat toti pestii, de fiecare data cand o fugaream sa o prind ca sa o separ.
Am 5 tentative deja.
Consider ca sunt suficiente.
Am gresit si am lasat-o mai mult de 2 zile in bazin, in speranta ca poate se linisteste.
Nu a avut nimic cu nici un peste.
Nus-a hranit inaintea hepatusului sau a xanthurumului, dar ceilalti o lasau inaintea lor la masa. Timp in care nu a fost agresiva cu nici un alt peste. Nici macar cu ocelari, dar ceilalti au acceptat-o.
Doar masculul este sifonat rau. Acum s-a desumflat ochiul si vede cu el. Are cativa solzi sariti, dar isi revine, iar coada si aripioara dorsala sunt franjuri.
Am vrut sa o duc acvariului public, care are 30.000 litri, dar fara licitatie se pare ca nu sepoate.

Macar acolo mai aveam sanse sa o mai vad.
Poate isi va gasi totusi un bazin incapator unde sa fie ingrijita bine.
Poate nu s-a inteles, dar nu vreau nici un ban.