[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Ti-as lua eu vreo 500 de bucati, sa-i fac soacra-mii un acvariu

Succes cu brotacii
Eu am blat din lemn-lemn. Oricat de mult l-am slefuit, tot in valuri a iesit. Asa ca am pus sub el 2 placi din extrudat de 0.5 cm, din cel pentru parchet. Acvariul are 500 litri
Da, extrudatul iti rezolva problema. Mai putin daca ai acvariu Juwel cu rama jos.
Nu stiu cine si ce ti-a spus, dar ma repet, depinde de pesti. Intra pe orice catalog online si uita-te la pestii pe care-i ai ce necesitati au: PH, GH/KH, temperatura, etc
Pimball, cu tot respectul, dar cateodata tacerea e de aur.

Daniel, apa calcaroasa e buna doar pentru anumite specii de pesti si nu prea e buna pentru plante.
Te rog sa dai mai multe detalii despre flora si fauna din bazinul tau.
Eu am replicat sistemul ATO de mai sus, dar in loc de pompa e o electrovalva pentru apa.
Stai linistita, il poti tine din foarfeca (cum creste o frunza mai mare decat prevede legea, hat! dr. Ciomu).
Multam frumos!

Si eu folosesc timer la ato, nu-l las de capul lui. Oricum, in paranoia mea, am gaurit vasul de colectare (deasupra nivelului) si l-am racordat la scurgere, just in case
Cu prima ocazie am sa pun si eu un releu.

edit: incurc borcanele, ma refeream la sistemul de senzori de la osmozor/bazinul de colectare (e tot cu senzori, dar cu electrovalva). Alta Marie, cu aceeasi palarie
Ia te uita ce ascundea dumnealui acolo.. Sa-ti traiasca bre!
Sorin, o intrebare. Eu mi-am facut sistemul ATO dupa ureche, fara releu (atasez "schema")
Crezi ca e ok si asa, sau e musai sa intercalez un releu pe circuit?

edit: ambii senzori sunt pe normal deschis, scufundati in apa
Felicitari pentru acvarii, dar mai ales pentru ajutorul tau
Cand o sa creasca mare, o sa franga ceva inimi
Intreb io, ca hadul e timida.

Ii foloseste la ceva daca dozeaza licorile astea de la Kent?

hadul wrote:
daca naparlesc maimutele aste (acu o saptamana a naparlit si hermitul) inseamna ca le merge bine, nu???

Inseamna ca s-au saturat de tine si naparlesc pa sistem nervos
Nu-l fute ma, ca-i manca doar carcasa. Ti-a naparlit crevetele, o sa-l vezi in curand viu si nevatamat.
Dupa ce naparleste sta ascuns o perioada, ca se simte vulnerabil. (da ma, asa naparleste, ramane un exoschelet intreg, cu antene, cu putza, cu tot)
Bine bre, hai ca ii foot un reactor dintr-o sticla de Carpatica. Ce-ti mai place sa strici cheful oamenilor
Te sun, ca mi-e lene sa scriu si nici n-am cuvintele la mine
Eu si gura mea mare

Imi place ce-ai facut acolo, corali multi, culori multe.. Abia astept sa creasca mari, vor fi o splendoare
CatalinBarbu wrote:De GSP ce sa zic...e fitos...a avut si zile mai bune...

Presupun ca te-ai prins ca glumeam, da?
Andi, vezi ca baietii de la ReefCenter Oradea au niste capsule cu ceva anti-cyano. Ei garanteaza ca functioneaza 100% (am cumparat si eu mai demult, dar m-am inselat, nu aveam cyano ci o alga urata).

http://www.reefcenter.ro/shop/oferte-speciale/diverse/cyano-stopguarranted-solution/

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: