[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Message
Hai ca am reusit sa transfer una. Sper sa se vada bine.

http://i68.tinypic.com/j0bd6p.jpg
OK. Cind am amenajat acvariul, am pus sub pietre polistiren de 2,5 cm, decupat pe profilul fiecarei pietre. In rest am aplicat un substrat nutritiv de cca. 1 cm. Am inteles ca acest substrat asigura o fertilizare pe termen lung insa trebuie bine izolat de apa din acvariu pentru a nu difuza si a nu tulbura apa. Peste el am pus un substrat decorativ mai fin (nu nisip, ceva cu o granulatie de 1-2 mm). acesta trebuie sa fie de cel putin 4 cm grosime la cel mai mic nivel (in partea frontala a acvariului). Deasupra am pus un substrat decorativ marmorat (poti sa-ti imaginezi, l-am comandat pe Emag!!!) in grosime de 2-3 cm. In final un strat de 1 cm de Manado, de culoare brun inchs. Evident, toate aceste straturi trebuie sa plece de la nivel mic spre mare, catre partea din spate a acvariului. Iti recomand sa intri pe You Toube si sa selectez Tropica Layout. Sunt filmulete scurte dar care iti prezinta toate etapele amenajarii substratului si plantarii acvariului. Multe dintre filmulete sunt pentru acvarii de 120-180 de litri si sunt foarte bine explicitate. Poze nu am pe note book-ul asta dar poate reusesc sa descarc ceva miine.
Salut! Cind aveam acvariu cu filtru intern, eu procedam in felul urmator : scoteam o prima parte din apa din acvariu (de ex. jumatate din cantitatea totala pe care trebuia sa o schimb). Pe asta o indepartam pentru ca avea si resturi de plante, mizerii, etc. pe care le trageam impreuna cu apa prin furtun. Apoi acopeream filtru intern cu o punga de plastic si il scoteam din acvariu fara sa lase impuritati in urma. In a doua apa scoasa din acvariu spalam filtrul prin scufundarea lui repetata in apa, pina cind nu mai apareau impuritati sau flocoane. Poti sa iti pastrezi (tot din apa din acvariu) o portie pentru limpezirea finala. Ideal ar fi ca dupa spalare sa adaugi in filtru ceva bacterii denitrificatoare (eu folosesc BioDigest si e OK). Sper ca informatia te va ajuta. Succes!
Salut! Eu nu am atit de multa experienta si nu sunt in situatia de a-ti da sfaturi, doar sa-ti spun cum a mers la mine. Daca va fi un acvariu plantat, iti sugerez sa selectezi si ceva din zona Limnophila (Hippuroides merge perfect si poate fi in egala masura tunsa dar si replantata si creste foarte bine). Apoi Hygrophila Polisperma, de asemenea cu crestere rapida (pe asta trebuie sa o "izolezi" cu pietre sau decoruri pentru ca este invaziva; totusi, este o planta splendida, chiar unica; la mine ocupa zona centrala, pe fundal). Plantele cu crestere rapida te vor ajuta in lupta impotriva algelor. Echinodorus Bleheri este splendida, arata bine ca planta centrala, de mijloc si este un excelent loc de intilnire pentru creveti. Iti recomand si Anubias Barteri Nano : este ca o planta de plastic si, desi creste mai greu, isi intinde rizomii cu mare perseverenta. Ca si creveti, am Red Cherry si Amano. Ultimii sunt mai scumpi dar sunt perfecti luptatori anti-alge (pentru acvariul tau 6 sunt suficienti) iar primii fac un "fine tune" perfect pentru toate resturile de mincare care difuzeaza in apa. De asemenea, iti recomand melci Spira Horn. Pe linga faptul ca fac o curatenie perfecta, sunt si frumosi. Pe linga ei am Otocinclus, foarte harnici si eficienti. In combinatia asta, nu am nici urma de alge in acvariu de aproape un an iar peretii acvariului sunt foarte curati ( ii mai curat o data la doua-trei luni). Ca substrat am (peste un strat de mediu nutritiv tip Tropica) un strat de decor cu granulatie mai fina, apoi unul cu granulatie mai mare (pina in 3 mm) alb-bej marmorat peste care am adaugat ceva ornamental (Manado de culoare bruna). In timp, straturile superioare s-au amestecat si au format un mozaic interesant. In plus, granulatia diferita iti permite sa plantezi si/sau sa replantezi cu usurinta plante, in special pe cele de tip stem. Atentie la Corydoras, sunt scotocitori si unele plante pot fi smulse. Sper ca informatiile te vor ajuta. Succes
Multumesc pentru sfaturi. Am verificate parametrii pentru plante si pestisori si, in cvasitotalitatea lor se suprapun. Intr-adevar, unii sunt la limita pH-ului dar cred ca asta nu este o problema daca, timp de aproape un an, dintre celelate vietuitoare nu am avut pierderi. In ceea ce priveste oxigenarea, am retinut sfatul; oricum avea mai mult un rol decorativ. Asadar, fara racusori. Pacat, erau niste mini vedete ale peisajului.
Da, dupa cum am scris in primul mesaj, cam 6 luni toate au fost bune si frumoase. Mai este o chestiune : citind mesajul colegului Koh-I-Noor, mi-am amintit ca, o perioada lunga de timp, faceam schimburi de apa de doua ori pe saptamina, chiar dupa ce am depasit faza de "apa verde"; apoi am trecut la schimburi mai mari, dar saptaminale. Cred ca trebuie sa o iau de la capat, cu ipoteza de lucru ca acvariul trebuie re-echilibrat. Multumesc frumos pentru sfaturi.
Multumesc pentru raspuns. Da, s-ar putea ca acesta sa fie problema. incesr solutia sufetara de tine. Posibil sa fie si o problema cu fosfatii deoarece, din cite am citit, la un nivel mai ridicat de fosfati, Anubias infloreste. Iar eu, vara asta, am avut patru splendide (si, am inteles, destul de rare) flori de Anubias (ca niste cale in miniatura, care au rezistat cam doua luni). Multumesc din nou.
Multumesc pentru raspunsul prompt. Da, daca ma uit la parametrii necesari celorlalte plante si vietuitoare, pH-ul alcalin nu este cel mai potrivit. Pacat, imi erau foarte dragi "dracusorii" aia portocalii.
Salut! In urma cu un an am proiectat primul meu acvariu plantat. Am studiat problema doua luni (diferite surse de pe internet, layout-uri de tip Tropica, si, nu in ultimul rind, acest forum). Mi-am cumparat un acvariu Diversa de 120 litri (aprox. 100 litri util). Am folosit substrat nutritiv profesional, straturi succesive de decor de granulatie progresiva (de la 1 la 2-3 mm) cu un ultim strat decorativ JBL-Manado. Pietrele le-am colectat din stincaria din curte (dupa testarea lor pentru calciu, sterilizare, ...). Am si un decor de tip "cioata" din plastic. Am montat un filtru extern (Cristal Profi 900i), pompa si piatra de aer, incalzitor, sistem CO2 Tropica 60 (x2). Am folosit pentru ciclare fiole BioDigest (pe care le folosesc si acum, dupa curatatrea mediilor filtrante). Am plantat acvariu cu trei plante tip stem (de fundal) tip Limnophila, Hygrophila Polisperma,... apoi Echinodorus, Anubias, Cryptocoryne, Helffery, etc. Dupa cca. patru saptamini am introdus "echipa de curatenie" : 8 melci Spira Horn, 4 Otocinclus, 4 SAE, 8 creveti Amano si 12 creveti Red Cherry (dintre care 4 Red Sakura). Am parcurs etapa "apa verde" - black out - limpezire, s.a.m.d. Am introdus apoi echipa ornamentala : 10 neoni negri, 8 Rasbora espei, 14 Boraras Urophtalmoides, 7 Microrasbora Galaxy si 6 Cambarellus Orange. Era foarte multa liniste si echilibru in Paradis pina cind Cambarellus a inceput sa dispara. La inceput napirleau constant, chiar aveam femele cu oua, erau foarte activi dar, cam de doua luni, au inceput sa napirleasca cu dificultate si au murit pe rind. Mentionez ca in tot acest timp nu am facut nici o schimbare. Permanent apa a fost tratata cu Biotopol la schimbare (25-30% pe saptamina), o data pe luna am aplicat Filter Media (Easy Life), Catappa-X (sau frunze de Catappa) si Tropica Plant Growth Premium Fertiliser). Parametri apa : duritate 13, pH 7,5, temperatura 23-24 grade. Lumina : 0,35 w/litru, cu o lampa cu lumina roz in fata. Poate cineva sa-mi spuna unde am gresit? Multumesc!
Salut! Sunt un nou membru al acestui forum (pe care l-am vizitat destul de des inainte sa ma decid sa-mi fac primul acvariu). Vreau sa va salut si sa va urez un an nou prin de impliniri si fericire. La Un Acvariu Mare!
 
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com