[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Spalare filtru-incepator  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
motanul
Member

IP:

Salutare,

Am sie u nevoie de un sfat. Maine trebuie sa schimb apa si as vrea sa spal un pic si filtrul...e foarte imbacsit si mi se pare ca nu mai face cum trebuie. As vrea sa stiu daca e ok sa schimb apa si sa spal filtrul in aceeasi zi.

Multumesc
[Yahoo!]
Nex
Member

IP:

Ce filtru ai? Poti curate tuburile sau furtunele ( de obicei ele se comalteaza).
Dar NU speli mediile filtrante (bureti, inele ceramice sau altele).
Poti cel mult stoarce foarte USOR bureti dar NUMAI in apa din acvariu.
motanul
Member

IP:

Am un filtru intern...de la dennerle...si de spalat in apa de acvariu...adica in acvariu ? sau in apa pe care o scot din acvariu ?
[Yahoo!]
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Trebuie sa speli filtrul in apa pe care o scoti din acvariu.
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Salut! Cind aveam acvariu cu filtru intern, eu procedam in felul urmator : scoteam o prima parte din apa din acvariu (de ex. jumatate din cantitatea totala pe care trebuia sa o schimb). Pe asta o indepartam pentru ca avea si resturi de plante, mizerii, etc. pe care le trageam impreuna cu apa prin furtun. Apoi acopeream filtru intern cu o punga de plastic si il scoteam din acvariu fara sa lase impuritati in urma. In a doua apa scoasa din acvariu spalam filtrul prin scufundarea lui repetata in apa, pina cind nu mai apareau impuritati sau flocoane. Poti sa iti pastrezi (tot din apa din acvariu) o portie pentru limpezirea finala. Ideal ar fi ca dupa spalare sa adaugi in filtru ceva bacterii denitrificatoare (eu folosesc BioDigest si e OK). Sper ca informatia te va ajuta. Succes!

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: