Denisa, tu trebuie sa faci alegerea potrivita pentru tine. Noi doar ne dam cu parerea, unii in cunostinta de cauza, altii din cauza ca been there, done that.
Sa intelegi ca nu detine nimeni adevarul absolut si nici o solutie prezentata pe forum nu reprezinta un panaceu universal. Decizia iti apartine
Chiar esti ultima persoana pe care vreau s-o supar, maestre.
Am avut Amano in bazinul mare si chiar mi se pareau mult prea mari, mult prea urati (bine, nu la fel de mari si urati ca cealalta alegere proasta pe care am facut-o, bamboo shrimp).
In plus, un pic de alga in acvariu nu strica niciodata, innobileaza bazinul, da impresia de naturlich (cu conditia ca marimea algelor sa nu depaseasca marimea plantelor )
Stii ca amano sunt mari si urati, da? E drept, ca mai pigulesc si la alge, DACA nu pica altceva, dar sa nu crezi ca pasc precum oile lui Droopy de la minutul 1:04
Varianta la guppy ar fi Ember Tetra, i-am avut in bazinul de acasa, convietuiesc pasnic alaturi de creveti:
"Secretul" cubului a constat in:
- lumina potrivita, nici prea-prea, nici foarte-foarte (o lampa Solar Duo Boy, cu bec de 6500k)
- fertilizare cu masura, fara excese (Vimi Micro, pentru acvarii fara CO2)
- aditie de Easy Carbo
- mentinerea unei temperaturi constante si optime
- un sol bun (ADA Amazonia New)
- si bineinteles, menenanta saptamanala (schimbat 1, 1.5 litri apa, prin aspirarea solului, curatarea geamurilor)
edit: - foarte important, hranirea pestilor in cantitati adecvate - nici sa moara de foame, dar nici sa putrezeasca mancarea pe fundul bazinului.
Asa e, cred ca aveam un incalzitor cu termostat mini Sera (cel mai mic din gama).
Mai exista in varianta mini si un incalzitor de la Hydor, simplist, care iti ridica temperatura in apa cu +1, 2 grade fata de temperatura din camera.
koala wrote:Din motive de neinteles pentru mine, unii dintre voi bifeaza casutele alea cu "Disable HTML in this message" si "Disable BB code in this message".
Ca atare, nu mai merge sa dai "quote".
Taticu, bulan e vinovat, are o setare dubioasa
Uita-te in poze, n-am atins nimic. Cand ii dau (nu doar eu...) quote, casutele sunt bifate. Daca dau quote la oricine altcineva, casutele sunt debifate.