[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu

image
Eu acum ani de zile am folosit un regulator CO2 si o electrovala de la Aqua Medic. Pot spune ca au fost cele mai bune din toata seria pe care am utilizat-o ulterior (JBL, China, Dennerle).
Una peste alta, fara bureti reactorul merge ca fularul, uns. Granulele fluidizeaza foarte bine, dar pana nu voi face teste greu de dat un verdict.

In alta ordine de idei, m-am apucat sa montez instalatia electrica pe care am inceput-o acum.. pe care am inceput-o. Plm, nu gasesc prizele pe care le-am cumparat
Ce parere aveti, carbunele asta sughite daca-l pun in reactor? Sau trebuie neaparat carbune fancy-trendy de la petshop?
http://wts-online.ro/consumabile-filtre-apa/medii-filtrante-litru-kg/carbune-activ-nuca-de-cocos--1-litru
Aqua Medic Antiphos FE

Are granulatia mare si il pot folosi in reactor fara bureti (buretii se colmateaza groaznic de repede..)
Multumesc de sfaturi.

A trecut pe la mine colegul Adivb si m-a cadorisit cu cele necesare. Ocazie cu care cred ca am aflat si ce antiphos voi folosi de acum inainte
Aparent ma confrunt cu probleme mai grave decat a parut la prima vedere.
Algele paroase le-am aspirat cu un furtun, cat s-a putut, fara sa le zgandar (ca sa nu se imprastie si mai tare).
Cand am ajuns la mentenanta sumpului.. jale.

1 - carbunele activ se transformase intr-o masa compacta, abia mai trecea apa prin el
2 - buretii de la reactorul antiphos erau infundati, asa ca apa nu mai trecea. Am scos cele 2 reactoare sa le spal si vor ramane pe dinafara pana o sa am bani pentru carbune si antiphos.
3 - cel mai grav, pompa de la reactoarele Shubiliene nu mai era infipta in reactor. De cand, de ce.. naiba stie. Am cuplat reactoarele la sistemul principal de alimentare cu apa, acum nu mai functioneaza la picatura ci la flow continuu.

Am ajuns la concluzia ca mi-am luat o palarie mult prea mare pentru capul meu. Ce parere aveti, acvariul e compromis? Se impune un fresh start?
Ca pietonist, iti pot spune doar ca google maps ajuta. Selectezi locatia curenta, locatia de destinatie si alegi transportul in comun.
La Coralis nu cred ca ai metrou, Reefcenter e in Oradea, la Tropheus ajungi cu metroul magistrala 4 pana la Parc Bazilescu, apoi pe jos.
Ar mai fi Magic Nature, mergi pe magistrala 2 pana la Piata Sudului, apoi cu RATB.

Ma repet, Google Maps ajuta. Uita-te pe site-urile de profil la contact, noteaza adresele, eventual suna si intreaba daca au deschis in perioada respectiva si daca au magazin fizic sau doar online.
Totusi, ce fac cu algele paroase? As vrea sa incep mentenanta bazinului..
Ba, ce bine e sa te trezesti sambata la ora 9 si sa nu trebuiasca sa iesi la munca

Dpdv al echipamentelelor, acvariul e ok. Apa e super curata, dar din pacate nemo si guvizii nu mai exista.
In schimb, firefish-ul caruia ii pusesem cruce acum multa vreme e bine mersi, sta la vedere, nu se mai ascunde.

Geamurile sunt pline de balarii maro, iar pe pietre au crescut niste alge paroase si urate. De asemenea, pe nisip s-a pus un praf negru.
Ce e de facut, cum remediez problema algelor?

image

image

image
Pateaza pe ma-sa.. acum am venit de la munca, sunt frant, ma pis pe austria.
inca un pic si vad ce s-a ales de el
sa dea barbosu sa trec si de ziua de maine, maine noapte am bilet de plecat acasa/ vedem apoi ce iese ;)
maestre, desi e ora la care nu vadbine, acvariul tau ma incanta di nou. tare ma bate gandul sa revin in lumea plantelor..
daca in martie cand vin la clyj nu iesi cu noi la o fecioreasca, ti-oi zice toata viata aurellllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
Daca vrei neaparat creveti, ia-ti rcs. Dar orienteaza-te catre pesti mai mici, gen ember tetra, endleri, etc
Bamboo shrimp e mare cat o bricheta si urat ca un gandac de bucatarie. Esti sigur ca asta vrei in 36 de litri?
Succes si nu fii suparata cand ai cate o problema. Parca ti-am mai zis: toate acvariile frumoase pe care le vezi pe la altii au avut/au probleme. Alge, planarii, hidre, draci baltati, etc.
Sa nu crezi ca acvariul tau e special si ca toate ti se intampla numai tie
Denisa, poti incerca prafurile de la colegul Sebaka:
http://www.seba-shrimp.ro/No-Planaria

Daca ai hidre si n-ai nevertebrate in acvariu, le omori cu o baterie de 9v (legi 2 fire la baterie, le bagi in apa fara sa se atinga - le mesteresti un distantier si lasi asa 30-40 de minute)

CatalinBarbu wrote:Ce ii aia

Nuti Udrea, boss
Sa nu fie printesa PMP

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: