[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: swq1
Forum Index » Profile for swq1 » Messages posted by swq1
Foarte corect HumanFace. A mai zis cineva de background, insa pusesem deja acvariul pe pozitie si mi-a fost elne sa il mai dau jos si tot tacamul. La urmatorul setup il dau jos si pun ceva mat.

In privinta plantelor, vreau sa pun mai multe, si mi-au promis niste prieteni ca mai imi dau, si le pun si pe alea. Chiar imi doresc muuulte plate, poate si gazon.
In curand pun si o buturuga ceva, dar trebuie sa o prepar mai intai ...

Daca le pun mai restranse, nu se supara una pe alta?

continuarea, cu plante:
Multumesc alber, cred ca esti salvatorul catorva suflete ... Am pus otet si a facut bule. Nici nu m-am gandit sa testez pietrisul ala, l-am luat din pet shop ... asta e. L-am scos pe tot.

Am pus apa in acvariu, cam 70%. Maine-poimaine vreau sa adaug si apa care am scos-o din celalalt acvariu, la schimbul de ieri.
As vrea ceva gazon, am citit pe aici ca marsilea ar fi nepretentios, sa merg pe varianta asta? Alte recomandari?
Avand in vedere ca nu mai pot sa editez postul precedent, intreb in alt post: Sunt pregatit sa pun apa? Mai trebuie ceva? Pe punga de la Manado scrie sa pun 70% din acvariu cu apa si sa dau drumul la pompa. Asa fac?
wow! nu pot spune decat ... felicitari! cat mai multe poze si detalii, e un tutorial bun de avut. In cazul meu, pentru vitorul mai indepartat ...
Felicitari, abia astept sa vad ce iese!
am ma adaugat o punga de aquabasis.
apoi o punga de manado in cele 2 parcele.

2 pungi de pietris alb in fata (2kg).
niste granit din parcare de la BCR (spalat, cum am citit pe aici pe forum)

si in spate pietris galben, ce am mai avut de la acvariul mic.

imi e tare frica insa de pitrisul alb, ca e destul de ... taios, colturs, nu stiu cum sa zic, imi e frica sa nu imi raneasca sanitarii ...
MUltumesc Dan,
Am in vedere un divizor acolo, cred ca il fac saptamana viitoare.
Umflatura (cca 1.5-2mm) teoretic va fi amortizata complet de polistirenul de 3 mm, avand in vedere ca placa de deasupra este complet rigida.
POlistirenul dintre acvariu si noua placa are rolul de a amortiza imperfectiuni mici ale fundului acvariului (lipituri in special) ca in rest nu mai are ce amortiza, acvariul sta pe o suprafata perfecta, asupra careia nu mai exercita nici o alta forta decat greutatea acvariului. Conform teoriei din capul meu, e prefect. Daca aveti alte idei, va rog sa le expuneti.

In continuare, am pus 2 pungi de 2.5 litri de AquaPlus, si vreau sa va intreb daca nu cumva mai trebuie una. Pe o punga scrie ca una ajunge la 100 de litri.
Astept parerea expertilor si nu continui cu amenajarea pana nu am o concluzie.

Se poate observa ca e pus in panta, pentru ca in fata nu vreau multe plante, ci un pietris alb si frumos. in pozele din lateral se poate observa panta.
iar rezultatul arata foarte bine (parerea mea ;) )
acvariul sta cam asa
pus sub placa de PAL un polistirel de 3 mm
apoi placa
apoi iar un polistiren de 3
apoi acvariul
acvariul nou, problema cu umflatura, si placa suplimentara.
se vede ca placa nu sta dreapta. pun niste polistiren sub ea ca sa sta la nivel ...
acuma am mutat acvariul vechi din vechea locatie in cea noua (din sufragerie in hol ;) ).
acuma ma pun sa amenajez pentru cel nou, in sufragerie.
pun pozele pe masura ce fac operatiunea:
nu reusesc sa pun pozele in ordine, nici sa scriu intre ele ..
bun. am gasit JBL aquabasis si am luat 2 pungi. ultimele 2. cred ca e insuficient. pe punga scrie ca o punga e pentru un acvariu intre 50 si 100 de litri, si o lungime intre 50 si 80 cm. pe verso insa scrie sa il pun in strat de 2-4 cm. o punga imi ajunge in conditiile astea abia pentru un sfert, daca nu cumva mai putin.
am gasit fertilizant TETRA - 5 kg 60 de lei si pietris 4-5 mm sau 2-3 mm la 7 kg 40 de lei.
stie cineva unde gasesc JBL in Timisoara sau pot sa pun si TETRA?
va multumesc.
ok, 5kg aquabasis plus.
Manado ala e in loc de pietris? eu am vazut ca sunt ceva granule, dar ma gandeam ca vine si pietris peste ... sa inteleg ca nu ...

nu am inteles chestia cu modelatul ... adica o sa stea drept in acvariu? nu pot sa-i fac o panta, ceva?

as vrea sa fac cumva in 2 culori pe jos, mi s-a parut fain, desi ma gandesc sa pun gazon, caz in care o sa acopere tot, presupun ...
ok, am inteles. oricum il pastrez pe ala SERA pentru acvariul de 40.
in cer scuze pentru "pulistiren". atenti oameni pe fumul asta, ce sa spun ...

mi-am luat inca o placa de PAL, diseara decupez polistirenul si pun deja poze. ma duc acuma sa vad daca gasesc de la JBL fertilizant.
m-am gandit sa mai pun o placa de PAL peste cea existenta, ca sa am o suprafata mai dreapta. peste ea, am un pulistiren de parchet de 3mm si vreau sa il pun pe ala. Ar trebui sa ajute. pun si poze diseara.

Sambata ma apuc de treburi, o sa pun si poze si cu mobila si cu acvariul si o sa povestesc aici ce fac, iar voi o sa zbierati la mine imediat ce gresesc, da?

Pentru inceput, dupa ce rezolv problema cu denivelarea, ma duc sa cumpar substrat JBL cum spuneti voi (jbl aqua basis plus (nutrient) + jbl manado am gasit recomandarea voastra). Am ceva de la SERA, dar ma duc sa iau de asta si le amestec, ca deh, nu pot sa il arunc, ca doar am dat banii, plus pietris (un 3-5 mm). Le asez frumos in acvariu, in panta. Pe urma ma gandesc asa: pun apa jumatate de acvariu, pun pompa si las la circulat. Apa ce o scot de la acvariul mic o pun aici dupa 2 zile (iese clorul in 2 zile, nu?), ca sa grabesc procesul de formare a bacteriilor. Saptamana viitoare iau si plante si ma apuc de plantat, si numai bine ca schimb apa iara la acvariul mic si o adaug aici. Pe urma incep faza cu lumina.

Ce ziceti de planul meu cu mutatul apei, ar trebui sa fie OK, nu? (nu ma injurati daca nu e bine, de aia va intreb ... )
va multumesc pentru sfaturi. de aceea mi-am si facut cont, ca urmaresc forumul de ceva timp si am vazut acvariile voastre si vreau ca si al meu sa aiba plante asa frumoase.
am priceput cu lumina, multumesc.

in privinta pestilor, eu i-am cumparat aiurea din piata in functie de cum aratau, ca deh, assa face un copil cu o jucarie noua . nu m-am gandit ca scalarii se fac atata ...

cu substratul, mai stau pe ganduri pana maine ... trec asta seara pe la pet shop sa vad ce gasesc ...
salut,
mersi de raspuns. Chestia e ca sunt destul de atasat de ei, sunt niste supravietuitori, avand in vedere cate le-am facut la inceput si au trait, saracii. nu prea pot renunta la ei, imi pare rau ...

Nu ar fi prea multi, doar 3 scalari, 2 gurami, 4 zebre si 4 sau 6 cory ....

In privinta pietrisului, sunt in dubii ca mi-e frica sa nu bulesc plantele, si chiar vreau plante multe si frumoase (stiu, vreau multe )
In privinta iluminatului nu am prea inteles, vrei sa zici ca la inceput sa iluminez mai putin, cate 6 ore si apoi sa cresc? Nu inteleg de ce, la plante le-ar trebui la inceput lumina multa ca sa le creasca radacinile sa se prinda ...

Forum Index » Profile for swq1 » Messages posted by swq1
Go to: